برگزاری مراسم چهلمین روز ارتحال حضرت آیت‌الله مصباح یزدی (ره) در حرم حضرت معصومه(س)

آیت الله حسینی بوشهری :مرحوم آیت الله مصباح یزدی همه زخم زبان‌ها را به جان خرید

آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری در مراسم بزرگداشت چهلمین روز ارتحال آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی که در حرم بانوی کرامت برگزار شد، طی سخنانی اظهار کرد: سخن گفتن درباره چنین شخصیتی که در راه انجام‌وظیفه، عمل به تکلیف الهی و خدمت به اسلام و قرآن و مکتب نورانی اهل‌بیت(ع) با اخلاص و از خودگذشتگی و خستگی‌ناپذیری در حقیقت به انجام رسالت‌های بزرگ الهی پرداخته کاری بس دشوار است.

وی خاطرنشان کرد: آیت‌الله مصباح یزدی، عالمی عامل و فقیهی بصیر و زمان‌شناس و حکیمی مجاهد و مسئولیت شناس و از پیشگامان نهضت اسلامی و از یاران و یاوران حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری و عضو مطرح مجلس خبرگان رهبری و جامعه مدرسین بود.

آیت‌الله حسینی بوشهری تأکید کرد: بررسی ابعاد برجسته زندگی علمی و اخلاقی و خدمات مبارزاتی وی با توجه به محدودیت زمانی در سخنرانی امکان‌پذیر نیست.

رئیس شورای عالی جامعه مدرسین یادآور شد: انسان در نظام خلقت دارای جایگاه بلند و رفیعی است و قرآن کریم از انسان به‌صورت ویژه تکریم، تمجید و تجلیل نموده است و گاهی انسان را خلیفة‌الله می‌داند و تکریم می‌کند و به‌ عنوان یک موجود برتر در بین سایر موجودات از او یاد می‌کند و گاهی تمام مواهب خلقت و عوالم هستی را برای خلقت انسان می‌داند.

وی اظهار کرد: انسان دارای سه ویژگی است که باعث می‌شود عواملی دست‌به‌دست هم دهند تا او در مسیر شکوفایی، جدایی از انحرافات و رسیدن به سعادت و کمال قرار گیرد.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: خداوند در وجود انسان استعدادهایی قرار داده که با اراده و حکمت خداوندی این استعدادها از قوه به فعلیت تبدیل می‌شود و انسان مختار آفریده ‌شده و دارای قدرت انتخاب است و همچنین دارای یک سلسله غرایز است که این غرایز زیر چتر اختیار و اراده قرار دارد و برای کنترل این غرایز و شکوفا شدن استعدادها و هدایت و سعادت و کمال انسان، خداوند عواملی را معرفی و عناصری را تعیین کرده که می‌توانند نقش‌آفرینی کنند.

استاد حوزه علمیه قم تأکید کرد: عقل و خرد انسان و قدرت خدادادی عقل که به‌عنوان حجت باطن از او یاد می‌شود در اختیار انسان قرار داده شده است که می‌تواند با شنیدن سخن، حق و باطل را تشخیص دهد.

آیت‌الله حسینی بوشهری در ادامه گفت: علما نقش بزرگی در هدایت انسان‌ها دارند که در کلمات نورانی اهل‌بیت نسبت به عالمان دین تکریم به‌ عمل ‌آمده و در پیشگاه خداوند از درجات بالایی برخوردار هستند.

وی یادآور شد: عالمان دین در روز قیامت به همراه دیگر انسان‌ها محشور خواهند شد، اما از طرف خداوند خلعت‌ها و پاداش‌هایی به خاطر دو ویژگی سطح عالی دانش و خستگی‌ناپذیری که در هدایت جامعه دارند دریافت خواهند کرد.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: مرحوم مصباح یزدی در سه بخش، مبارزه با دستگاه جبار طاغوت، مبارزه ایدئولوژیک در مقابل دیدگاه‌های مارکسیستی در سال‌های آغازین پیروزی انقلاب و مبارزه با لیبرال‌ها، غرب‌زده‌ها و سکولارها فعالیت داشت.

آیت‌الله حسینی بوشهری خاطرنشان کرد: وی مکتب امام و راه امام خمینی(ره) را شناخته بودند و در دوران خفقان ستم‌شاهی یک‌تنه نشریه «انتقام» را منتشر می‌کرد تا اعلام کند مبارزه ادامه دارد.

وی اظهار کرد: مرحوم آیت‌الله مصباح یزدی چهره اسلام زلال و ناب را در مبارزاتش به مردم ایران نشان می‌داد و این انسان، شجاع، زمان‌شناس و مرد میدان در صحنه‌های مختلف بود و همه زخم‌زبان‌ها را به جان خرید.

امام جمعه قم تصریح کرد: مرحوم آیت‌الله مصباح یزدی، خیلی نامهربانی‌ها را تحمل کرد و حرف‌های ناشنیدنی شنید، اما همچون کوهی استوار در صحنه ماند و چنین اشخاصی در زمانه ما کم هستند.

آیت‌الله حسینی بوشهری مطرح کرد: ایشان در خصوص حوزه علمیه دغدغه‌مند و معتقد بود، حوزه بعد از انقلاب با حوزه قبل از انقلاب باید  فرق داشته باشد، چراکه رسالتش فرق کرده و اساتید و طلاب باید مسلط به علوم روز باشند و با زبان روز با مخاطب سخن گویند.

وی در پایان گفت: مرحوم آیت الله مصباح یزدی بسیار ساده‌زیست، بااخلاق و متواضع بود و  مدعی هیچ جایگاهی نبود و با نسل جوان ارتباط تنگاتنگی داشت.

یادآور می‌شود این مراسم در روز پنجشنبه 1399/11/23 در حرم حضرت معصومه و با حضور صدها نفر از علما، اساتید، طلاب، عموم مردم انقلابی و بیت مکرم حضرت علامه مصباح یزدی(ره) برگزار شد.

ورود به سايت اصلي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره):  https://iki.ac.ir

لينك كانال «مؤسسه امام خميني(ره)» در ايتا:  https://eitaa.com/iki_ac_ir