سه شنبه: 29 اسفند 1402

از جدیدترین اثر آیت الله مصباح یزدی رونمایی شد

در بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم؛
    از کتاب «بدرود بهار» جدیدترین اثر آیت الله مصباح یزدی  رونمایی شد.

کتاب «بدرود بهار» با حضور آیت الله محمود رجبی قائم مقام مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحسن طیب حسینی، مسئول بخش حوزوی نمایشگاه قران و حمیدرضا شیخ ویسی مدیر کمیته نهادهای مردمی و تشکل‌های صنفی نمایشگاه قرآن کریم  و در بخش حوزوی رونمایی شد.

گفتنی است این اثر مجموعه سخنرانی‌های آیت‌الله مصباح یزدی در رمضان سال ۱۳۹۴ است که در خلال این مباحث ایشان به شرح ادعیه صحیفه سجادیه پرداخته‌اند و این سخنرانی‌ها توسط حجت‌الاسلام و المسلمین عباس گرائی جمع‌آوری و تدوین شده است.

آیت‌الله رجبی در آیین رونمایی از کتاب «بدرود بهار» طی سخنانی اظهار کرد: آیت الله مصباح در این کتاب  در عرصه‌های مختلف از جمله در شرح ادعیه و روایات اهل بیت نوآوری داشتند.

وی با بیان اینکه علامه رویکرد تحلیلی به ادعیه و روایات دارند که در آثار گذشته ما کم یافت می‌شود، گفت: روزآمدی از دیگر وبژگی های آثار علامه مصباح است و ایشان شرح ادعیه را با توجه به اقتضائات و نیاز های روز طرح می کنند.

قائم مقام مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: یکی دیگر از خصوصیات شرح ادعیه توسط ایشان جامعیت است و ایشان تنها به ادعیه به عنوان دعا نگاه نکرده و زوایای مختلف موجود در ادعیه را برجسته می‌کنند.

وی با بیان اینکه ادعیه ما دوره آموزش معارف دینی است و علامه مصباح به خوبی به این مسئله توجه کرده‌اند، گفت: ایشان وقتی دعا را شرح می دهند آن ویژگی دعا که انتقال فرهنگ دینی در جامعیت خود است را به مخاطبین متقل می کنند.

آیت الله رجبی در خصوص کتاب «بدرود بهار» گفت: این کتاب در واقع یک اردوگاه آمادگی است که انسان بتواند در ماه رمضان و شب قدر که نقطه اوج ماه رمضان است خود را به درجه بالای کمال انسانی برساند.

حجت الاسلام گرائی تدوین‌کننده کتاب «بدرود بهار» نیز در این مراسم گفت: امام سجاد(ع) به خاطر شرایط زمانه خود معارف را در قالب دعا عرضه کردند که حاصل آن صحیفه سجادیه است که چون دریایی بیکران می ماند و گرد اوری مروارید های آن کار هرکسی نیست.

وی با بیان اینکه کشف کردن گنج هایی که در ادعیه اهل بیت(ع) است از عهده اندیشمندانی چون علامه مصباح یزدی بر می آید که بزرگان ما به عالم، عادل و با تقوا بودن ایشان شهادت دادند، ابراز داشت: کسانی که می‌خواهند با ادعیه اهل بیت ارتباط برقرار کنند شایسته است از این کتاب و دیگر اثرات این دانشمند بزرگ استفاده کنند.

حجت الاسلام گرائی افزود: از مواردی که آیت الله مصباح تلاش کردند گنج های صحیفه سجادیه را به ما معرفی کنند کتاب «بدرود بهار» است که در قابل جلسات اخلاقشان آن ها را بیان نمودند که تألیف و در قالب کتاب منتشر شد.

وی گفت: یکی از ویژگی‌های استاد مصباح یزدی این است که به تبع استاد خود علامه طباطبائی دغدغه شناسائی نیازها و برطرف کردن دغدغه های جامعه را داشته‌اند و امروز به جوانان توصیه دارند در انتخاب رشته تحصیلی و شغلی خود به نیاز های کشور و جامعه توجه داشته باشند.

تدوین‌کننده کتاب «بدرود بهار»، مطرح کرد: از دغدغه های آیت الله مصباح این بوده است تا نیاز های فکری جوانان ما را اصلاح کنند.