سه شنبه: 29 اسفند 1402

شما اینجا هستید

گروه مدیریت، بالغ بر 350 اثر و پژوهش در حوزه مدیریت اسلامی منتشر کرده است

    حجت الاسلام والمسلمین دکتر منطقی، اقدامات انجام گرفته در گروه مدیریت مؤسسه را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: در طول 20 سال فعالیت گروه مدیریت در مؤسسه، 80 پایان نامه ارشد، بیش از 25 رساله دکتری و بالغ بر 250 مقاله در موضوعات بنیادی و کاربردی مدیریت نوشته شده است. برخی از این آثار به صورت کتاب درسی است و برخی نیز با همکاری سازمان سمت منتشر شده است.

    به گزارش روابط عمومی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر منطقی،‌ قائم مقام مدیر گروه مدیریت مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی به بیان اولویت های آموزشی و پژوهشی گروه مدیریت پرداخت.

    قائم مقام مدیر گروه مدیریت مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه یکی از ابتکارات علامه مصباح یزدی،‌ وارد کردن علوم انسانی در حوزه علمیه است، اظهار داشت: موضوع علوم انسانی در حوزه های علمیه، یک موضوع بدیع و جدیدی است که هنوز به جایگاه درخور خود در حوزه های علمیه دست نیافته است.

    وی افزود: امروزه اداره جامعه مدیون علوم انسانی است، اگر طلبه ها همت کنند و توجه بیشتری به علوم انسانی صورت گیرد، می تواند با شکل گیری علوم انسانی اسلامی بسیاری از مشکلات جامعه را حل کرد. زیرا چنین ظرفیتی در دین اسلام وجود دارد.

    حجت الاسلام والمسلمین دکتر منطقی،‌ یکی از مهمترین اهداف مؤسسه را تدوین علوم انسانی اسلامی برشمرد و یادآور شد:‌ باید تلاش کنیم مبانی و ارزش های اسلامی را استخراج کنیم و در قالب طرح‌های پژوهشی، منابع درسی، و کمک درسی در اختیار پژوهشگران قرار دهیم.

    وی با بیان اینکه مؤسسه پژوهش های مؤثری در علوم انسانی انجام داده است، خاطرنشان کرد: علاوه بر کتاب ها، مقالات و پایان نامه های که در رشته های مختلف علوم انسانی تولید شده است، مؤسسه در تربیت اساتید متبهر در علوم انسانی نیز بسیار موفق عمل کرده است.

    عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) تأکید کرد: امروزه بخشی از دست اندرکارانی که در سایر مؤسسات در زمینه علوم انسانی فعالیت می کنند از دانش آموختگان مؤسسه هستند و به عبارت دیگر می توان گفت مؤسسه توانسته به عنوان طلایه دار علوم انسانی در جامعه پیشرو است.

    وی در ادامه خاطرنشان کرد:‌ جامعه متشکل از سازمان های مختلف آموزشی، رفاهی،‌ اقتصادی، اجتماعی و... است که عمدتا مدیریت این سازمان‌ها، امروزه بر عهده کسانی قرار دارد که مدیریت را با مبنای غرب آموخته اند و از مدیریت اسلامی اطلاع ندارند یا اطلاع اندکی دارند.

    قائم مقام مدیر گروه مدیریت مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) یادآور شد: تحقق جامعه دینی، نیازمند بهره مندی از مدیرانی است که بر مبنای اسلامی، مدیریت را آموخته باشند و سازمان های اداری را براساس مؤلفه های دینی اداره کنند.

    وی افزود: برای دست یابی به این هدف باید طلاب حوزه های علمیه، بحث مدیریت اسلامی را جدی بگیرند و با ورود به این عرصه، محققانه تلاش کنند تا معیار ها و مولفه های مدیر اسلامی و راه کارهای اداره سازمانی بر اساس آموزه های اسلامی را استخراج کنند.

    حجت الاسلام والمسلمین دکتر منطقی، اقدامات انجام گرفته در گروه مدیریت مؤسسه را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: در طول 20 سال فعالیت گروه مدیریت در مؤسسه، 80 پایان نامه ارشد، بیش از 25 رساله دکتری و بالغ بر 250 مقاله در موضوعات بنیادی و کاربردی مدیریت نوشته شده است. برخی از این آثار به صورت کتاب درسی است و برخی نیز با همکاری سازمان سمت منتشر شده است.

    وی ادامه داد: به علت عدم آشنایی طلاب با ضرورت و جایگاه مدیریت در جامعه،‌ استقبال کمی نسبت به این رشته صورت می گیرد و ما را در استفاده از ظرفیت های ایجاد شده در موسسه محدود می کند.

    عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) یادآور شد: در کنار تحقیقات بنیادی و کاربردی که در گروه انجام می گیرد، نتیجه این تحقیقات نیز به صورت عملی در کادر اداری مؤسسه نیز به مرحله اجرا در می آید و در دوره های مختلف مدیریت های مؤسسه، توسط دانش آموختگان این گروه اداره شده و یافته های بنیادی و کاربردی، به مرحله اجرا گذاشته شده است.

    همچنین گروه مدیریت توانسته است در چندین همایش ملی که از سوی سازمان‌ها و مراکز علمی برگزار شده است مشارکت فعال داشته باشد و آثار علمی متعددی به عرصه نظام اداری ارائه کند. همچنین کارگروه مدیریت منابع انسانی با طراحی نظام پژوهشی در حوزه منابع انسانی از منظر اسلام، آثار مفید و ارزنده‌ای ارائه کرده است.

    وی با تأکید بر اینکه تحولات اجتماعی زمان بر می باشند، خاطرنشان کرد: نظام اداری حاکم بر جامعه،‌ ماحصل نظام های گذشته است،‌ هر چند در بخشی از موارد نقایص برطرف شدهاست،‌ ولی جای کار بسیاری وجود دارد و نیازمند یک تحول اساسی در نظام اداری و سازمانی هستیم.

    قائم مقام مدیر گروه مدیریت مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در پایان اظهار داشت: گروه مدیریت مؤسسه با تدوین نظام نامه جامع پژوهشی سعی می کند تا با پژوهش در عرصه های بنیادی و کاربردی مدیریت بر اساس آموزه های اسلامی، در ایجاد این تحول اداری سهم بسزایی را ایفا کند.

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/5904

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه