جمعه: 10 فروردين 1403

شما اینجا هستید

عمل به حق، بدون اعتقاد به آن، فایده‌ای ندارد

    عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با استناد به روایتی از امام صادق عليه‌السلام، اظهار داشت: اگر کسانی حق را به بهترین وجه توصیف کنند، و در عمل هم به آن پایبند باشند، اما واقعاً به آن باور و ایمان نداشته باشند، کارهایشان ارزشی نخواهد داشت.

    به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی آثار حضرت آیت‌الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در مراسم تجلیل از مقام استاد و گرامی‌داشت روز معلم، اظهار داشت: يك استاد باید موقعیت خود را در جامعه بشناسد و بتواند از امکانات موجود به درستي بهره‌برداری کند، تا وظیفه خود را در اجتماع به بهترین وجه انجام دهد.

    آیت‌الله محمد تقی مصباح یزدی با اشاره به این که نباید معلمی و استادی، فقط در حد یک شغل براي كسب درآمد تلقی شود، خاطر نشان کرد: در این صورت ارزش كار معلم به درستي شناخته نشده، و يك استاد با چنین تفکری نمی‌تواند بهره‌برداری مناسبی از عمرش داشته باشد.

    وی با استناد به روایتی از امام صادق عليه‌السلام، اظهار داشت: اگر کسانی حق را به بهترین وجه توصیف کنند، و در عمل هم به آن پایبند باشند، اما واقعاً به آن باور و ایمان نداشته باشند، کارهایشان ارزشی نخواهد داشت.

    عضو جامعه مدرسين با اشاره به ماجراي «شهید الحمار» در جنگ احد، گفت: چه بسیارند کارهایی که حسن فعلی دارند، اما هیچ اجری برای فاعل آن متصور نیست. با توجه به همين امر کسانی که در جايگاه معلمی و استادی قرار می‌گیرند، ابتدا باید نيت خود را اصلاح کنند، تا حداقل خودشان از علمشان منتفع شوند.

    استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به این که يك کار زماني ارزشمند است كه برای خدا باشد، اظهار داشت: نباید به  مذمت یا خوشایند مردم دل بست؛ بايد نیت ما خالصانه برای خدا باشد. كسي كه چنین باشد ولی و دوست اهل‌بیت عليهم‌السلام خواهد بود.

    آیت‌الله مصباح یزدی با اشاره به وظیفه شاگرد نسبت به استاد، گفت: شاگرد باید نسبت به استاد تواضع و فروتنی داشته باشد و او را اکرام کند؛ حتی اگر نيت استاد خالص نبوده، و او برای دنیا کار کرده باشد. بر اساس روایات، استاد مانند پدر است و همان‌گونه که احترام و احسان به پدر لازم است، حتی در صورتی که فردي گناهکار، بلکه کافر باشد، احترام به استاد نیز لازم است.

    عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دربخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: تعلیم و تربیت فقط به زبان، و امر و نهی نیست؛ گاهی رفتار يك فرد، حتی راه رفتن و نشست و برخاست او تعلیم و تربیت است.

    وی با اشاره به این‌که مهم‌ترین عناصر سازنده شخصیت يك انسان، رفتار والدین، استاد، و کسانی است که فرد با آنها معاشرت می‌کند، با بیان خاطره‌ای از حضرت امام(ره)، گفت: امام راحل هنگام راه رفتن بسیار باوقار و متین بودند. برخی از شاگردانشان هم از شدت علاقه به ایشان، ناخودآگاه شبیه امام(ره) راه می‌رفتند و حتی گاهی لحن و نوع تعبیراتشان هم مثل لحن و تعبیرات امام(ره) بود. این امر نشان می‌دهد رفتار استاد به شدت در ساختن شخصیت شاگرد تأثیرگذار است.

    گفتنی است مراسم تجلیل از مقام استاد و گرامی‌داشت روز معلم، روز دوشنبه، دهم اردیبهشت ماه سال‌جاري با حضور اساتید مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در سالن همایش‌های این مؤسسه برگزار شد.

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/5885

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه