سه شنبه: 29 اسفند 1402

شما اینجا هستید

کرسی ترویجی اقتصاد مقاومتی در اندیشه و سیره علمای شیعه در تاریخ معاصر ایران برگزار شد

    به همت مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) و با همکاری دبیرخانه کرسی‌ها، کرسی ترویجی «اقتصاد مقاومتی در اندیشه و سیره علمای شیعه در تاریخ معاصر ایران» را برگزارشد.

    به گزارش روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، این کرسی ترویجی با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین دکتر مهدی ابوطالبی و نقد و بررسی حجت الاسلام و المسلمین دکتر عبدالرسول یعقوبی و جناب آقای دکتر محمدجواد توکلی روز شنبه 23/10/1396 از ساعت 18:15 در سالن اندیشه مؤسسه امام خمینی(ره) برگزار گردید.

    مدیریت این کرسی ترویجی که با حضور طلاب، اساتید، پژوهشگران و علاقه مندان برگزار شد، برعهده حجت الاسلام و المسلمین دکتر ابوذر مظاهری بوده است.

    چکیده سخنرانی این همایش به شرح زیر می باشد: 

    اقتصاد مقاومتی نظریه‌اي است که در سالهاي اخير توسط مقام معظم رهبري جهت برنامه‌ريزي براي اقتصاد کشور مطرح شده است. سال 1395 از طرف ايشان سال اقدام و عمل براي اقتصاد مقاومتي نام‌گذاري شده است. يکي از بهترين راه‌هاي عملي شدن اقتصاد مقاومتي استفاده از تجربيات تاريخي است. بر همين اساس در اين تحقيق به دنبال پيشينه تاريخي اين بحث در ايران معاصر هستيم. سؤال اصلي اين تحقيق اين است که آيا انديشه اقتصاد مقاومتي پيشينه‌اي در انديشه و سيره علماي شيعه در تاريخ معاصر ايران داشته است؟ در اين تحقيق ابتدا به مباني نظري علما در ترويج و تحقق اقتصاد مقاومتي پرداختيم. سپس با محوريت قراردادن مؤلفه‌ها و الزامات اقتصاد مقاومتي که توسط رهبر معظم انقلاب مطرح شده است، با مراجعه به اسناد و منابع تاريخي و با رويکرد توصيفي تحليلي و با روش تحليل محتواي کيفي به بررسي اين مؤلفه‌ها و الزامات در انديشه و سيره علماي شيعه در تاريخ معاصر پرداختيم.

    بررسي‌ها نشان مي‌دهد که عناويني چون عدم سلطه کفار، عزت مسلمين، حرمت دوستي و مودت با کفار، پرهيز از اسراف و تبذير و حرمت تشبه به کفار، از جمله مباني نظري علماي شيعه در مباحث اقتصادي بوده است. همچنين مؤلفه‌ها و الزاماتي همچون استفاده از کالاي داخلي و پرهيز از کالاي خارجي، کارآفريني و حمايت از توليد ملي، مردمي کردن اقتصاد، ممانعت از خروج سرمايه‌هاي ملي و اصلاح الگوي مصرف که امروزه مطرح شده است در سيره و انديشه علماي شيعه در تاريخ معاصر ايران وجود دارد و مي‌توان از روشها و اقدامات آنها براي امروز به عنوان تجربيات موفق استفاده کرد.
     

     

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/5731

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه