سه شنبه: 29 اسفند 1402

رسالت دوره‏های آموزش‏های آزاد، تعمیق باورهای دینی می‏باشد.

به گزارش روابط عمومي مؤسسه امام خميني (ره)، حجت الاسلام والمسلمين دکتر الهي راد؛ مدير مرکز آموزش هاي آزاد در مصاحبه‏اي به سوالات مطرح شده در مورد اين مرکز پاسخ گفتند که مشروح اين مصاحبه ارائه مي گردد.

* با توجه به فعاليت گسترده مرکز آموزش هاي آزاد مؤسسه، توضيح مختصري در مورد حوزه فعاليت اين مرکز ارائه بفرماييد.

مرکز آموزش هاي آزاد مؤسسه آموزشي پژوهشي امام خميني (ره)، مرکزي است که در جهت آموزش معارف اسلامي به صورت غيررسمي(بدون اعطاي مدرک) در سطح ملي و بين المللي تأسيس شده است. دوره هاي اين مرکز هر گونه معارف اسلامي را تحت پوشش قرار مي دهد اما با توجه به لزوم تعميق باورهاي ديني، اين مرکز تمرکز خود را در زمينه تدريس مباني انديشه اسلامي در قالب طرح ولايت، قرار داده است که در اين دوره ها مباحث معرفت شناسي، خداشناسي، انسان شناسي، فلسفه اخلاق، فلسفه حقوق و فلسفه سياست، توسط اساتيد برجسته و صاحب نظران عرصه علوم انساني در مؤسسه آموزشي پژوهشي تدوين شده و ارائه مي گردد.

در راستاي تحقق اهداف آموزشي و پاسخ گويي به حجم عظيم درخواست هاي نهادهاي مختلف، با تصويب هيئت رئيسه محترم، آموزش هاي آزاد از يک مديريت زير مجموعه معاونت آموزش ارتقا يافته و به عنوان مرکز آموزش هاي آزاد زير نظر رياست محترم مؤسسه فعاليت هاي خود را توسعه داده است.

در حال حاضر اين مرکز، در کنار برگزاري دوره هاي مباني انديشه اسلامي، با تقويت زيرساخت هاي اصلي فعاليت هاي آمورشي خود در زمينه تأليف و تدوين متون آموزشي و همچنين تربيت اساتيد متخصص معارف اسلامي هم فعاليت مي نمايد که در همين راستا کتاب هاي درسي که در طول 22 سال سابقه فعاليت هاي آموزشي تدوين شده بود، مورد بازنگري قرار گرفت و ان شاءالله تا پايان سال تحصيلي نسخه نهايي اين کتاب ها رونمايي مي گردد.

ارائه مباحث شش گانه انديشه اسلامي براي سطوح پايين تر، از جمله فعاليت هاي جديد و بديعي است که مرکز آموزش هاي آزاد آن را به طور جدي دنبال مي کند و در حال حاضر براي سه سطح متوسطه دوم (دبيرستان)، متوسطه اول (راهنمايي) و سطح ابتدايي تصميماتي گرفته شده است و کتب آموزشي نيز در مرحله تدوين قرار دارد.

از ديگر فعاليت هاي اين مرکز تبديل محتواي آموزشي در قالب نرم افزاري و رسانه اي مي باشد تا براي کساني که توان شرکت در دوره ها را ندارند نيز مورد استفاده قرار گيرد.

2.طرح ولايت سال 96 چه تفاوتي با سال گذشته داشته است؟

از لحاظ محتوايي تغييري صورت نگرفته اما از لحاظ ساختاري تغييراتي انجام شده و دوره هاي مردمي به مجموعه اضافه شده است. در تابستان 96، بيست و دومين دوره طرح ولايت بسيج دانشجويي با حضور 830 نفر از دانشجويان خواهر و برادر برگزار شد.

برگزاري دومين دوره طرح ولايت مردمي طلاب و دانشجويان و طرح ولايت طلاب خواهر و برادر از ديگر برنامه هاي اين مرکز به شمار مي رود.

3. نحوه همکاري شما با گروه هاي خودجوش مردمي چطور مي باشد؟

با توجه به سياست گذاري هاي صورت گرفته، تأمين محتوايي دوره ها بر عهده مرکز آموزش هاي آزاد مي باشد و امور اجرايي توسط ساير سازمان ها و نهادها انجام مي گيرد. تشکيل ستاد مردمي برگزاري دوره هاي آموزشي را تسهيل کرده و استقبال خوبي صورت گرفته است. در سال 96 دوره 40 روزه طرح ولايت مردمي انجام شد و حدود 2000 نفر در اين دوره ها شرکت کردند که درصد رضايتمندي شرکت کنندگان، نشان دهنده موفيقت اين دوره مي باشد. البته در کنار برگزاري دوره‏ها، آسيب شناسي منظم انجام مي شود و نقاط قوت و ضعف مورد تحليل و بررسي قرار مي گيرد.

4. براي ارتقاء کمي و کيفي دوره هاي طرح ولايت چه تمهيداتي انديشيده ايد؟

در کنار آسيب شناسي هاي مداوم و تشکيل جلسات بررسي و رفع نواقص، اين مرکز؛ دوره تربيت مربي طرح ولايت را در جهت افزايش توان برگزاري دوره هاي بيشتر در دستور کار قرار داده است و در کنار آن دوره ها، کارگاه هاي دانش افزايي را براي اساتيد فعلي برگزار مي کند.