سه شنبه: 29 اسفند 1402

شما اینجا هستید

علامه طباطبايي احياگر روايات بود/ تبيين خدمات علامه نيازمند پژوهش هاي عميق است

    عضو جامعه مدرسين با بيان اين که علامه طباطبايي احياگر روايات بود، تبيين راه هاي فهم درست آيات و روايات را از خدمات علامه دانست.

    به گزارش روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، آيت الله محمود رجبي قائم مقام مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) در همايش بزرگداشت سالگرد ارتحال علامه طباطبايي که با حضور اساتيد اين مؤسسه در دارالقرآن علامه طباطبايي برگزار شد، با اشاره به خدمات علامه طباطبايي گفت: برخي مي گفتند که علامه طباطبايي به روايات در تفسير اهميت نمي دهد و به روايات بي مهري داشته است.

    وي افزود: يکي از احياگران حديث شيعي به ويژه در حوزه روايات تفسيري شخص علامه طباطبايي هستند، نقش علامه در اهتمام، استفاده، تبيين و ايجاد موافقت و هماهنگي بين روايت و قرآن کريم بي بديل است، از اين رو عدم توجه ايشان به روايات صحت ندارد.

    عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با بيان اين که علامه طباطبايي در همه زمينه ها به روايات اهل بيت طاهرين(ع) اهتمام داشتند، اظهار داشت: علامه دوکتاب تفسيري البيان و الميزان را دارند که در هر دو به روايات در کنار آيات نيز پرداخته شده است.

    وي ادامه داد: هدف تفسير ايجاد موافقت بين آيات و روايات است چرا که اگر انسان فهم درستي از روايات و آيات داشته باشد بسياري از احاديثي که ابتدا انسان تصور مي کند با قرآن هماهنگ نيست، هماهنگ خواهد بود.

    آيت الله رجبي با بيان اين که مرحوم علامه در الميزان بحث هاي روايي بسياري دارد، ابراز داشت: اين شخصيت برجسته در وضع بسيار سخت اقتصادي قرار داشتند اما اين مشکلات هيچگاه مانع از انجام فعاليت هاي علمي، فقهي و قرآني ايشان نشد.

    وي عنوان کرد: علامه طباطبايي در تفسير قرآن يک چشم به آيات و يک چشم به روايات داشتند، اگر تبيين علامه نبود چه بسا رواياتي معارض با قرآن تلقي مي شد، با تبيين ايشان مشکل هماهنگي بسياري از روايات با آيات حل شده است.

    قائم مقام مؤسسه امام خميني(ره) خاطرنشان کرد: بايد تحقيق عميقي درباره تبيين هاي علامه طباطبايي در زمينه احاديث انجام شود، از خدمت هاي بزرگ علامه اين است که راه هاي فهم درست آيات و روايات و راهکارهاي ايجاد وفاق بين آن ها را تبيين کردند، علامه بر خلاف برخي تصورات نقش احياگري نسبت به روايات داشتند.

    وي اضافه کرد: بنابراين نام ايشان بايد به عنوان احياگر روايات در مسائل قرآني و پژوهشي مطرح باشد، 100 عنوان بحث حديث پژوهي در الميزان وجود دارد که بايد مورد پژوهش قرار گرفته و از اين ميراث به خوبي استفاده شود.

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/5658

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه