پنجشنبه: 22 آذر 1403

شما اینجا هستید

همکاری کارگروه ها در فعالیت های پژوهشی

    اطلاع رسانی و اطلاع یابی کارگروه ها از کارهای علمی یکدیگر جزء اولویت های مدیریت پژوهشی در مؤسسه است.

    به گزارش روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، حجت الاسلام و المسلمین محمد بهمنی، مدیر پژوهشی معاونت پژوهش مؤسسه در مصاحبه ای اختصصای با روابط عمومی مؤسسه اظهار داشت: روابط عمومی مؤسسه، دغدغه اطلاع یابی و اطلاع رسانی دارد و کارهای انجام شده و به ثمر رسیده یا در حال انجام را به جامعه علمی و افرادی که می توانند از این اطلاعات استفاده بکنند منتقل نماید و ما باید این کار را تکمیل حلقه ارتباطی درون مؤسسه به حساب آوریم و بابت این تلاش های صورت گرفته از روابط عمومی مؤسسه تشکر می کنیم.

    وی افزود: مدیریت پژوهشی مؤسسه از مدیریت های معاونت پژوهش مؤسسه می باشد که دارای سه اداره است، اداره کارگروه های پژوهشی، اداره همایش ها و اداره کرسی ها و نشست ها.

    بهمنی گفت: حجم قابل توجهی از محتواها غیر از کارهای گروه ها و اعضای هئیت علمی و تک نگاره ها، کار کارگروه های مؤسسه است که زیرنظر یک استاد و مجموعه محققین گاهی در یک رشته و گاهی هم بین رشته ای انجام می شود و این محتوای تولید شده بخش مهمی از محتوا و اندیشه ورزی در مؤسسه می باشد .

    عضو هیئت علمی مؤسسه خاطرنشان کرد: بخش دیگر محتواهای تولید شده در علوم انسانی اسلامی، در همایش های مؤسسه تولید می شود که در قالب همایش های ملی، بین المللی و نیم روزه ارائه می شود. تولیدات علمی در همایش ها و نشست ها حجم قابل توجهی از محصول علمی مؤسسه را در بر می گیرد که میانگین و معدل ارزش محتوایی مقالات، بالا و قابل توجه است.

    مدیر پژوهشی تصریح کرد: در برگزاری نشست ها و کرسی ها بیشترین تمرکز در دو سه سال اخیر وجود داشته است و دبیرخانه کرسی های نظریه پردازی، به شکل جدی شکل گرفته که حجت الاسلام و المسلمین دکتر خسرو پناه در سطح کشوری مسئول آن است و مؤسسه و مدیریت پژوهشی با ایشان ارتباط خوبی داشته اند و سال گذشته  15 کرسی ترویجی داشته ایم که علاوه بر 82 نشست علمی می باشد با موضوعات مختلف داشته ایم و همکاری هایی هم با مجموعه های پژوهشی و دانشگاهی داخل و خارج از کشور داشته ایم.

    وی ادامه داد: برخی از کارگروه ها به اقتضاء موضوعات و شرح و رسالت گروه، نشست های بیشتری داشته اند و مسائل اجتماعی را هم مطرح کرده اند و در برخی از کارگروه ها نیز جنبه های پژوهشی و مبنایی کار بیشتر بوده است. این کاری است که تا به حال در مؤسسه انجام شده و یا در حال انجام است که یک بخش از کار مدیریت پژوهشی است.

    بهمنی افزود: بخش دیگر کار مدیریت پژوهشی، کارگروه ها می باشد که ما 13 کارگروه فعال داریم و 13 کارگروه دیگر هم وجود دارد که بخشی از کارشان تمام شده است و یا به دلایل مختلف متوقف شده است.

    مدیر پژوهشی مؤسسه خاطرنشان کرد: ما علاوه بر کارگروه های تک رشته ای کارگروه های بین رشته ای هم داریم که ماهیت بین رشته ای دارد مثلاً کارگروه مطالعات جمعیتی یکی از این کارگروه ها است و سه سال قبل نیز همایش ملی مسائل جمعیتی برگزار شد که با استقبال گسترده مخاطبان و مراکز مختلف همراه بود و طبق برخی گزارش ها، این همایش مورد عنایت مقام معظم رهبری هم قرار گرفت و توقع ایشان این بود که مؤسسه کار مستمری در این رابطه انجام دهد،  بنابراین کارگروه جمعیت با حضور اعضایی از گروه های مختلف تشکیل شده در این زمینه کار می کنند.

    وی ادامه داد: چند وجهی بودن مطالعات جمعیتی باعث شده که کارشناسانی با تخصص های فقهی، تربیتی – روانشناختی و سیاسی در این کارگروه حضور داشته باشند.

    عضو هیئت علمی مؤسسه تصریح کرد: یکی دیگر از کارگروه های قدیمی مؤسسه، کارگروه « جریان شناسی  فرهنگی معاصر» می باشد که جزء اولین کارگروه ها است. کارگروه مدیریت اسلامی نیز چندین همایش با همکاری مراکز خارج از مؤسسه برگزار کرده است و آثاری از اساتید و اعضای هیئت علمی در آن ارائه شده و خوش درخشیده است.

    وی افزود: دو کارگروه معرفت شناسی و معرفت شناسی دینی هم از دیگر کارگروه های فعال و خوش نام مؤسسه است که پایان نامه های ارشد و دکتری را پیرامون موضوعات مصوب کارگروه هدایت کرده اند.

    بهمنی گفت: کاری که جزء اولویت های مدیریت پژوهشی مؤسسه است، معرفی کارگروه ها به طور کامل در خود مؤسسه است یعنی به افرادی که مشغول کار علمی خودشان هستند و گاهی شاید متوجه برخی از کارهای علمی دیگر در مؤسسه و کارگروها نیستند اطلاع رسانی کنیم و کارهای کارگروه ها به همدیگر معرفی شود.

    وی ادامه داد: برای توضیح بیشتر باید گفت، ممکن است مطلبی مطرح شده باشد که ماهیتاً تاثیرگذار در فضای مدیریت اسلامی باشد و یادر گروه علوم سیاسی تاثیر بگذارد بدون آن که قائل به این باشم که گروه ها تداخل های غیرضروری داشته باشند. اما بی اطلاعی از کارها و بخش هایی که اطراف ما است یک آسیب هست و این نکته ای هست که اگر بتوانیم ارتباط درست بخش های پژوهشی را بیشتر نماییم و دوستان هم با ما همراهی و کمک کنند خیلی از کارها را می توانیم به پیش ببریم.

    بهمنی با اشاره به این که برخی از کارگروه ها از کارها و تحقیقات علمی کارگروه اتاق کنار خودشان خبر ندارند، گفت: کارگروه‏ها تا حدودی باید بدانند که کارگروه کناری چه کاری انجام می دهد، شاید شبیه کار آن ها انجام شده و بخشی از مسیر را رفته باشند. مثلاً به طور اتفاقی می فهمیم که در یک کارگروه و یا در بخش آموزشی دوره دکتری، فلان مسئله طرح شده و به بحث گذاشته شده است و می توان آن را به عنوان مقدمه کار مورد استفاده قرار داد و از آن استفاده کرد. ­­

    مدیر پژوهشی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری و استاد علامه مصباح یزدی از مؤسسه امام خمینی (ره)  و دوستان انقلابی در همه کشور انتظاراتی دارند و چشم امیدی دارند که محتوایی تولید شود و در اختیار آن ها قرار گیرد. هر شخصی در هر بخشی که کار می کند بتواند متناسب با فضای کاری خود راهی را که مبتنی بر اندیشه های دینی هست پیدا کند و خلأ در این کار وجود دارد. راه نرفته ای وجود دارد که باید این راه طی شود یعنی حلقه وصلی میان محققان، مراکز استفاده کننده و نیازمند و کارهای تولید شده باشد و نیاز های عینی جامعه رفع شود مثلا فلسفه تعلیم و تربیت که زیر نظر استاد آیت الله مصباح یزدی انجام شد بیانگر خط و خطوط بنیادین برای آموزش و پرورش است اگرچه با سیاست های جدید آموزشی از دستور کار و اولویت خارج شده و تصرفاتی در سیاست های کلان آموزشی کشور به وجود آوردند اما به هر حال این یک واقعیت و نشان دهنده عمق فعالیت ها و پژوهش های استراتژیک وراهبردی است که ما می توانیم در سامان گیری آن حضور داشته باشیم.

    بهمنی گفت: روابط عمومی و مدیریت های مؤسسه باید کمک کنند به ارتقای این تعامل اگرچه کار بر دوش مدیریت پژوهشی است فارغ التحصیلان هم می توانند ارتباط خوبی ایجاد کنند و پژوهش های مؤسسه را به مراکز نیازمند وصل نمایند.

    مدیر پژوهشی مؤسسه، اطلاع رسانی علمی و پژوهشی درون شبکه ای در مجموعه و اطلاع رسانی و ارزیابی علمی و پژوهشی خارج از مؤسسه را از مهم ترین اولویت های مدیریت پژوهش بر شمرد و تصریح کرد: برای پیشبرد اطلاع رسانی فعالیت های پژوهشی، کمک و مساعدت جمعی همه بخش های مؤسسه لازم است.

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/5618

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه