علامه مصباح: انقلاب اسلامی بدون ولایت فقیه هیچ فرقی با سایر انقلاب‌های دنیا ندارد

به گزارش روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مجموعه آثار آیت الله مصباح، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در همایش سالانه اساتید طرح ولایت با اشاره به آیه "وعلّم آدم الاسماء کلّها" خاطر نشان کرد: بزرگترین ویژگی انسان در میان سایر مخلوقات تعلیم گرفتن اسماء، قدرت تعقل، و انتخاب است.

وی یادآور شد: اوج معارف انسانی که تأثیری فوق العاده بر سعادت دنیا و آخرت انسان داشته از برکات اسلام بوده است، زیرا علوم مختلف در زمان پیامبر (ص) رشد کرد، و بعد از ایشان گسترش روزافزون یافت به گونه‌ای که حضرت امیرالمؤمنین (ع) قبل از عزیمت به کوفه به عنوان پایتخت کشور اسلامی، یک قاری جهت تعلیم و تربیت، یک مسئول بیت المال و یک قاضی برای اداره پایتخت اعزام کرد.

آیت الله مصباح با اشاره به این نکته که در دین مبین اسلام مسئله علم و علم آموزی بسیار ارزشمند بوده به طوری که امام صادق از نبی مکرم اسلام نقل می‌فرماید: کسی که چهل حدیث حفظ کند در عالم ملکوت فقیه نامیده می‌شود، افزود: تشویق به علم آموزی ابتدا با نقل و حفظ روایات آغاز شد، کم کم به جهت تربیت عالمان دینی، مدارس علمی تاسیس شد و سبک علم آموزی به سمت تحقیق و تخصصی شدن تغییر کرد.

علامه مصباح اظهار داشت: مهمترین آفت کسانی که در یک رشته تخصص می‌یایند این است که نسبت به سایر رشته‌ها کمتر اطلاع دارند و ممکن است به ارتباط بین این تخصص با سایر جنبه‌ها کم توجه باشند که برای رفع این نقصیه یک عالم باید ابتدا بینش جامعی نسبت به علوم مرتبط داشته باشد.

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود، انقلاب اسلامی را یک تحول عظیم برشمرد و خاطرنشان کرد: حدود چهل سال است که در این کشور انقلابی اتفاق افتاده که حکومت 2500 ساله شاهنشاهی را منقرض کرده و حکومت ولایت فقیه را جایگزین کرده است که علاوه بر نیازهای مادی انسان ها، به مسائل اصلی و جاودانگی آن‌ها نیز می‌پردازد.

آیت الله مصباح ستون فقرات انقلاب اسلامی را اصل ولایت فقیه برشمرد و تأکید کرد: انقلاب اسلامی بدون ولایت فقیه هیچ فرقی با سایر انقلاب‌های دنیا ندارد، و وظیفه ما تبیین اصل ولایت فقیه و تشریح جایگاه آن و پاسخ به شبهات مربوط به آن است.

ایشان در پایان ضمن تأکید بر ضرورت کار فرهنگی در جامعه اظهار داشت: برخی از اتفاقات ناگواری که می‌افتد، عقوبت کم کاری‌های گذشته ما است، که باید عبرت بگیریم و کم‌کاری‌های خود را جبران کنیم.