پنجشنبه: 9 فروردين 1403

علاج مشکلات معيشتي و اقتصادي روي کارآمدن مديران انقلابي است

به گزارش روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) آيت الله محمود رجبي عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاري رسا، به نامگذاري امسال از سوي رهبر معظم انقلاب به اقتصاد مقاومتي؛ توليد و اشتغال اشاره کرد و گفت: دشمنان اسلام و انقلاب در سال هاي اخير سرمايه گذاري بسياري انجام دادند تا با فشارآوردن به ملت ايران توطئه اي را رقم بزنند تا به زعم خود مردم را از نظام جدا کنند.

وي افزود: وضع معيشت و اشتغال جامعه براي مردم مهم است، توطئه دشمن اين است که با انواع فشارها مردم در امر اشتغال و معيشت دچار مشکل شوند، از سوي ديگر با تضعيف توليد ملي کارخانجات دچار مشکل و وابستگي ما به بيرون بيشتر مي شود.

دشمن با فشار اقتصادي درصدد جدا کردن مردم از نظام است

استاد حوزه علميه قم اظهار داشت: از اين رو طي اين سال ها رهبر انقلاب تأکيد فراواني بر اقتصاد مقاومتي داشتند و امسال را به اقتصاد مقاومتي؛ توليد و اشتغال دقيقا همان حوزه اي که دشمن مي خواهد به ملت آسيب بزند نامگذاري کردند تا ان شاءالله مشکل معيشت و اشتغال  مردم حل شده و استقلال نظام از وابستگي حفظ شود.

وي ادامه داد: رهبر انقلاب تأکيد کردند که دولت، همه قوا و ملت بر مسأله توليد و اشتغال متمرکز شوند تا توطئه دشمن خنثي شود، اين مسأله يک امر ضروري به لحاظ ملي به شمار مي رود و هم يک وظيفه ديني است، مسؤولان وظيفه دارند به مردم مملکت اسلامي رسيدگي کرده و مشکلات آنان را حل کنند.

رونق توليد و اشتغال جلوي وابستگي به بيگانگان را مي گيرد

آيت الله رجبي با بيان اين که رونق توليد و اشتغال جلوي وابستگي ما به بيگانگان را مي گيرد و سبب تقويت اسقلال مي شود، ابراز داشت: راهکار تقويت توليد و اشتغال نگاه به درون است که متأسفانه در سال هاي اخير کمتر به آن توجه شده است.

وي عنوان کرد: مسؤولان بايد باور داشته باشند که در درون کشور ظرفيت ها و استعدادهاي بالفعل و بالقوه اي داريم که با اتکاي به آن ها مي توانيم شکوفايي اقتصادي، اشتغال مورد نياز و توليد ملي در استاندارد بالا را تأمين و وابستگي به نفت و خارج را به صورت کامل قطع کنيم.

قائم مقام مؤسسه امام خميني(ره) خاطرنشان کرد: اين کار صورت نمي گيرد مگر اين که مسؤولان باور به اين مسأله داشته باشند و بر اساس همين باور اقدام جدي کنند، خوشبختانه کشور ما از نظر مواهب طبيعي غني است بايد در زمينه آنچه که بالفعل موجود است سرمايه گذاري، سياستگذاري، برنامه ريزي و اقدام جدي صورت گيرد.

وي اضافه کرد: در قسمت هاي بالقوه بسياري از موهبت هاي الهي را داريم که دست نخورده بوده و بايد زمينه شکوفايي و بالفعل شدن آن ها فراهم شود، الحمدلله از نظر نيروي انساني کارآمد، متعهد و انقلابي نيروهاي بسيار شايسته اي داريم که بايد ميدان براي ورود اين نيروها به عرصه فعاليت و استفاده از آن ها را فراهم کنند؛ خوشبختانه مديران انقلابي خوبي داريم و همچنين نسل جوان فارغ التحصيل آمادگي و استعداد  دارند و زمينه بايد براي شکوفايي استعداد آن ها فراهم شود.

مديران سن بالا و بي نشاط نمي توانند توليد اشتغال را رونق دهند

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم گفت: به جاي اين که بودجه مملکت صرف چيزهاي ديگر همانند خريد فلان هواپيما شود بايد صرف نيروهاي دروني شود تا در پرتو شکوفايي استعدادها و روي کارآمدن مديران متعهد و انقلابي رونق اقتصادي فراهم شده، اشتغال در حد لازم شکل گيرد و توليد ملي با استانداردهاي معتبر باشد.

وي افزود: ما مي توانيم فوق آنچه که استانداردهاي جهاني است پيش برويم، در عرصه هاي گوناگون و در شرايط تحريم و سخت اقتصادي ملت و نيروهاي متعهد و انقلابي اين مسأله را نشان دادند؛ پيشرفت در هوافضا، نانو و انرژي هسته اي از نمونه هايي است که در شرايط تحريم و بدون امکانات صورت گرفت که مايه شگفتي بود.

آيت الله رجبي اظهار داشت: هر اندازه برنامه و طرح خوب داشته باشد اما مديري که مي خواهد آن را اجرا کند مديري انقلابي، کارآمد و با نشاط نباشد کار موفق نخواهد بود، متأسفانه در اين مدت شاهد بوديم که افراد پيرمرد و سن بالا را در مديريت بالاي کشور قرار دادند که نشاط و توان لازم را ندارند.

وي ادامه داد: از طرفي ديگر نيروهاي انقلابي کنار زده شدند و نيروهايي که طرفدار فتنه بوده و تمايل به آن داشتند روي کار آمدند، چنين نيروهايي نمي توانند براساس فرمايش رهبري نگاه به درون را داشته باشند.

علاج مشکلات معيشتي و اقتصادي روي کارآمدن مديران انقلابي است

استاد حوزه علميه قم ابراز داشت: مسؤولي که در رده بالا قرار دارد و مي گويد ما فقط مي توانيم آبگوشت بزباش درست کنيم بايد همان روز برکنار شود چون اعتماد به نيروهاي درون ندارد، کسي که اعتماد ندارد طبعا براي پيشرفت نگاهش به دست ديگران و اجانب خواهد بود.

وي عنوان کرد: حتي برخي گفتند مدير بايد از خارج وارد شود که متأسفانه برخورد جدي نشد، شاهد اين هستيم که امسال رهبر انقلاب فرمودند که بايد توليد رونق پيدا کند و اشتغالزايي صورت گيرد در حالي که  اين کارها بايد سال هاي پيش از سوي دولت صورت مي گرفت.

قائم مقام مؤسسه امام خميني(ره) خاطرنشان کرد: عامل اساسي اين است که نيروهاي انقلابي، متدين، متخصص و کارآمد بايد بر مسند مديريت ها قرار گيرد تا اگر نقص برنامه اي وجود دارد با نگاه به درون برطرف شود، اگر چنين چيزي نباشد و بازهم نيروهاي نالايق و کساني که کفايت مديريتي ندارند در رده هاي گوناگون کشور قرار گيرند يقينا نمي توان اميد داشت که تحول جدي صورت گيرد