چهارشنبه: 29 فروردين 1403

شما اینجا هستید

دیدار پروفسور مارگاریتا گروبر استاد مسیحی و عهد جدید از آلمان با گروه ادیان مؤسسه

    به گزارش روابط عمومی مؤسسه امام خمینی (ره)، در نشست علمی گروه ادیان با پروفسور ماگاریتا گروبر، که با حضور پروفسور محمد لگنهاوسن و جمعی از اساتید گروه ادیان مؤسسه برگزار شد، برخی از مسائل دینی مسلمانان و مسیحیان در آلمان بررسی شد.

    در این نشست علمی خانم مارگاریتا گروبر گفت: در آلمان که دولت سکولار وجود دارد ما سعی می کنیم اخلاق مسیحی و دینی را پیاده کنیم و این اخلاق را در شهرمان و در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی به اجرا در آوریم تا راهبه هایی که پرستار هستند و علوم مربوط به مسائل بهداشتی دارند، در بیمارستان ها اثرگذار باشند و اثر دینی و اخلاقی داشته باشند.

    وی در ادامه اظهار داشت:  باید با مسلمانان ارتباط زیادی داشته باشیم و برای ما بسیار مهم است که با مسلمانان بیشتر آشنا شویم.

    پروفسور مارگاریتا یادآور شد: در دانشگاه ما فلسفه و الهیات تدریس می شود و کسانی که علوم پرستاری می خوانند باید کمی هم الهیات بخوانند.

    وی ادامه داد: من متخصص عهد جدید هستیم و استاد تفسیر عهد جدید می باشم که به مسائل هرمنوتیک علاقه زیادی دارم و به خاطر ارتباط آن با تفسیر علاقه مندم که بدانم مسلمان ها تفسیر قرآن را چگونه انجام می دهند و چه روشی برای تفسیر دارند تا کار تطبیقی انجام دهم. یعنی دیدگاهایتان را در علوم تفسیری درک بکنیم و بنده به همین خاطر در کنفرانسی که در مشهد و تهران داشتیم شرکت کردم.

    وی خاطرنشان کرد: در آلمان خیلی ها سکولار و بی دین هستند و ما هدفمان این است که جوانان و مردم دید باز و مثبت داشته باشند و فکرشان برای مسائل دینی بازتر شود.

    ماگاریتا تصریح کرد: ما برای دانستن اسلام باید در جامعه اسلامی تجربه داشته باشیم و پروفسور فونشتوش چند بار به ایران آمده است، و تجربه هایی دارد. البته تبادل دانشجو نیز وجود دارد و برخی از دانشجویان برای آموختن زبان فارسی و عربی باید بیشتر در ایران بمانند.

    وی اظهار داشت: من در مدت کوتاهی که در ایران بودم متوجه شدم در حوزه علمیه قم سنت علمی بسیار قوی وجود دارد و کاش برخی از دانشمندان ما فرصت بیشتری داشته باشند که بفهمند علوم اسلامی چه هست و چه تفاوتی با روش ما دارد تا این که کار تطبیقی معنادار شود.

    خانم مارگاریتا گروبر در پاسخ به سوالات مطرح شده در این نشست، اظهار داشت: گروه راهبه هایی که من عضو آن ها هستم، گروهی هستند که از فرانسیس الهام می گیرند و از لحاظ معنوی به تواضع، صداقت و کمک به دیگران اعتقاد دارند.

    وی با توجه به روش تفسیر قرآن به قرآن گفت: ما نیز چنین روشی در تفسیر کتاب مقدس داریم علاوه بر اینکه روش تفسیر کتاب مقدس به شیوه تاریخی است و آیه های کتاب مقدس با توجه به آیه های عهد جدید و قدیم به شیوه تاریخی و ساختاری تفسیر و معنا می شود. در انجیل یوحنا که به آن علاقه داریم شبکه های مختلف معنایی وجود دارد.

    مارگاریت گروبر در پایان تصریح کرد: سکولارها می گویند دین برای جامعه اثرات بد دارد. ما نشان می دهیم که دین اسلام و مسیحیت می تواند نقش خوب، محکم و مفیدی برای جامعه داشته باشد.

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/5512

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه