آمریکایی ها در برجام هدفی جز از بین بردن حکومت اسلامی نداشتند / برای این مذاکرات نمی توان از سیره اهل بیت (ع) نمونه ای پیدا کرد

تبیین: عضو خبرگان رهبری با اشاره به موکول کردن رفع تحریم ها به چندسال دیگر ، گفت: آمریکاییها با تعیین این چند سالی که در برجام قرار دادند هدفی جز از بین بردن حکومت اسلامی یا تبدیل کردن آن به یک حکومت اسلامی بدلی نداشتند.

به گزارش خبرنگار انجمن فارغ التحصیلان، نماینده خبرگان رهبری در همایش گروه تاریخ مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با عنوان « جایگاه مذاکره با دشمن در سیره اهل بیت(ع)»، با اشاره به مذاکرات هسته ای بین ایران و گروه  5+1 ، اظهار داشت: برای این مذاکرات نمی توان از سیره اهل بیت (ع) نمونه و مصداقی  پیدا کرد.
    وی با تقسیم دشمن به دو دسته بیرونی و درونی، ادامه داد: مذاکره با دشمنان درونی همانگونه که در متون فقهی است برای تسلیم شدن وی در برابر امام و تن دادن به حاکمیت اسلامی می باشد.
    آیت الله کعبی با بیان اینکه باید« عدالت»  مبنای صلح باشد گفت: طبق سیره اهل بیت(ع)  شبهه های موجود در جامعه باید دفع  شود تا افراد به مخالفت با حکومت اسلامی نپردازند.
    عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی (ره) مذاکره امام حسین (ع) با عمربن سعد ساخته و پرداخته بنی امیه دانست و اظهار داشت: مباحث مطرح شده در این مذاکره علاوه بر اینکه با مبانی نهضت امام حسین (ع) نمی سازد، این نقل قول با آنچه که از همراهان امام حسین (ع )آمده است نقض میشود.
    استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه مذاکرات در متون حقوق بین الملل  برای سازش بین دولتها می باشد، تصریح کرد: با بررسی متون تاریخی اهل بیت (ع) گفتگوهای آنها با مخالفین به معنای مصطلح نمی باشد بلکه گفت و گوی آنها برای تقیه و دفع شر از کیان اسلام بوده است .

وی با اشاره به مذاکره با دشمن بیرونی گفت: در زمان صدر اسلام اگر دشمنان بیرونی اسلام با مذاکره تسلیم نمی شدند پیامبر (ص) در برابر آنها جهاد می کرد و باآنها مبارزه می نمود.
    آیت الله کعبی با اشاره به نگاه امام و رهبری در باره آمریکا، گفت:  الان طاغوت بزرگ آمریکاست و ما نمی توانیم بگوییم مذاکره با اینها خوب یا بد است بلکه باید طبق مصالح مسلمین با آنها مذاکره کرد.
    وی ادامه داد: آمریکاییها مذاکرات را پلی برای نفوذ و استحاله انقلاب می دانند و کاری که با حرکت نظامی نتوانستند انجام دهند الان با حرکت سیاسی و نرم، خواهان رسیدن به آن می باشند.
    عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه در عالم سیاست چند نوع مذاکره وجود دارد، گفت: برجام برای ما تجربه شد تا در برابر مذاکره با دشمن اصلی ساده اندیشی نکنیم.
    وی یک نوع از مذاکرات را «مذاکره برد برد» دانست و گفت: ما نمی توانیم با طاغوت اکبر این نوع مذاکره داشته باشیم،  چون باید از اصول خود کوتاه بیاییم.
    آیت الله کعبی، نوع دیگر مذاکره را «برد شکست» نام برد و ادامه داد: آمریکایی ها با توهم قدرت پوشالی خود این نوع مذاکره را برای خود می پنداشتند.
    ایشان با بیان اینکه هدف از بعضی مذاکرات «تغییر اوضاع یا تغییر رفتار» می باشد،اظهار داشت: آمریکاییها می گویند هدف ما از مذاکرات تغییر رفتار مردم ایران برای تغییر نظام و حکومت اسلامی است.
    آیت الله کعبی، هدف آمریکایی ها از مذاکره را برد شکست دانست و تصریح کرد: طبق فرمایش رهبری نباید به دشمن اعتماد کنیم ولی بعضی افراد گفتند برای اینکه به جهان ثابت کنیم دنبال سلاح هسته ای نیستیم وارد مذاکرات شدند و آمریکاییها با مذاکرات فرسایشی باعث عقب نشینی قدم به قدم مذاکره کنندگان از اصول شده اند.