چهارشنبه: 14 آذر 1403

شما اینجا هستید

کرسی نظریه پردازی و نقد و نوآوری

    به گزارش روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، دکتر مرتضی صانعی مدیر امور پژوهشی در مصاحبه با روابط عمومی مؤسسه گفت: کرسی های نظریه پردازی از جایگاه بسیار مهمی برخوردار است و می‏تواند زمینه ساز رشد و بالندگی محصولات پژوهشی در سطح کلان حاکمیت، به منظور انسجام و هماهنگی بین مراکز علمی کشور باشد.

    وی اظهار داشت: در هر مجموعه‏ای که نظریات علمی و نقدهای عالمانه و نوآورانه در عرصه تولیدات علمی دینی وجود دارد؛ نظریات نو می تواند شناسایی شود و در واقع به یک نمایشگاهی جهت عرضه ایده‏های علمی و دیدگاه‏های بدیع تبدیل شود که یقیناً برای جامعه مفید خواهد.

    وی ادامه داد: به نظر بنده برگزاری کرسی های علمی علاوه بر شناسایی سطح علمی مجموعه، می‏تواند در ارزیابی رویکردها و سیاست‏ها در حوزه پژوهش هم کمک کند و از این جهت نگاه ما به کرسی های علمی، نگاهی کاملاً پژوهشی و توأم با ارزیابی و نقد است.

    صانعی تصریح کرد: برگزاری کرسی های علمی می‏تواند نشانگر میزان بلوغ فکری و رشد علمی یک مجموعه و آوردگاهی برای عرضة دانش نو و پیشبرد اهداف آموزشی و پژوهشی هر مجموعه باشد و ما با همین نگاه بحث کرسی های نظریه پردازی، نوآوری و نقد و مناظره و کرسی های ترویجی را در مؤسسه پی گیری می کنیم و از همة اعضای هیأت علمی و مجموعة اساتید و پژوهشگران تقاضا می‏کنیم که در این عرصه به ما کمک کنند و با مشارکت جدی خود، این آوردگاه و نمایشگاه را با ایده های علمی خود پربارتر و با شکوه تر نمایند.

    مدیر امور پژوهشی مؤسسه با اشاره به برگزاری کرسی‏های نظریه‏پردازی خاطر نشان کرد: خوشبختانه از زمانی که ما بحث کرسی‏های نظریه‏پردازی را شروع کردیم، کرسی های ترویجی هم در کمیته کشوری راه اندازی شده بود.

    صانعی خاطرنشان کرد: ما در کرسی‏های ترویجی زمینه ای برای شناسایی بهتر با رویکرد نقد را قبلاً پی‏گیری و جلسات آن را با کیفیت برگزار کرده‏ایم بنابراین زمینه مناسبی برای بحث کرسی های ترویجی و برگزاری جدی آن داریم.

    وی اظهار داشت: تقاضای بنده از تمام پژوهشگران، اساتید و اعضای هیأت علمی مؤسسه این است که با یک تأمل بیشتر و با عزم جدی در کرسی های علمی وارد عرصه شوند.

    وی ادامه داد: کرسی ها در دو سطح قابل عرضه هستند، یکی در سطح ترویجی که ساز و کار خود را دارد و دیگری کرسی‏های نظریه پردازی و نوآوری می باشد که به توضیح آن خواهیم پرداخت.

    صانعی افزود: کرسی های ترویجی همان نشست‏های علمی برگزار شده در مؤسسه است که ناقد هم برای آن حضور داشت و ما برای برگزاری کرسی ترویجی باید دو ناقد را برای نشست علمی داشته باشیم. در واقع کرسی ترویجی به یک نحوی در مؤسسه از مدت ها قبل ارائه شده است و ما به ساده ترین وجه و بدون عملیات فرسایشی می توانیم کرسی‏های ترویجی را ادامه دهیم و برگزار کنیم، البته لازم به ذکر است که بگوییم کرسی های ترویجی با کرسی های نظریه پردازی کاملاً فرق دارد و نباید با آن خلط شود.

    وی با اشاره به سطح بالای برگزاری کرسی های نظریه پردازی اظهار داشت: کرسی نظریه‏پردازی و نوآوری در یک سطح قوی و بسیار بالایی قرار دارد و در مقام نظریه پردازی است و جایی است که ایده و نظریه جدید و بدیعی باید ارائه گردد و داوری خاصی دارد و در واقع کرسی‏های نظریه پردازی فرآیند طولانی دارد و گاهی امکان دارد که در مدت قریب به 3 یا 4 سال کرسی نظریه پردازی ثبت رسمی پیدا کند. کرسی های نظریه پردازی با کرسی های ترویجی کاملاً تفاوت دارند، در کرسی های ترویجی داوری مطرح نیست. با این توضیح به‏نظر می‏رسد نباید ابهامی درباره کرسی های نظریه پردازی داشته باشیم.

    مدیر امور پژوهشی مؤسسه با طرح این سؤال که هدف از برگزاری کرسی های ترویجی چیست؟ گفت : امید است با بیان هدف از برگزاری کرسی‏های ترویجی، انگیزه ای برای پژوهشگران پیدا شود و در درجه دوم، بسط نشاط علمی و شجاعت و نوآوری و نقد آنها در مجموعه بیشتر شود.

    وی افزود: البته در یک مجموعه استاد می‏تواند مباحث خود را در غالب کرسی ارائه و ایفای نقش نماید.

    وی ادامه داد: ما مدتی است که بحث کرسی های علمی را مطرح نموده ایم و تا کنون قریب به چهل کرسی برگزار شده است و گواهی های آن را برای ارائه کننده ها و ناقدین صادر کرده ایم.

    مدیر امور پژوهشی مؤسسه در پایان خاطر نشان کرد: اگر دوستان ما در مؤسسه این حرکت را جدی بگیرند و گام ها را سریع تر بردارند ما زودتر و بهتر می توانیم به آن ایده‏عالی که حضرت آیت الله مصباح آن را تولید علم دینی و علم اسلام می دانند برسیم و سریع تر می توانیم ایده ها و تفکرات را شناسایی و با یک مدیریت صحیح و برنامه ریزی بهتر به سمت پروژه های کلان هدایت کنیم و در نهایت به خروجی آن که به تولید « علوم انسانی اسلامی » است، برسیم. 

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/5463

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه