پنجشنبه: 6 ارديبهشت 1403

عملي که با عشق و محبت الهي عجين است بالاترين ارزش را دارد

به گزارش روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) و به نقل از پايگاه اطلاع‌رساني آثار حضرت آيت‌الله مصباح يزدي، رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) در ديدار جمعي از فرماندهان نيروي انتظامي با بيان اين‌که هرکار معيار و موازيني براي سنجش دارد، خاطرنشان کرد: گاهي يک عمل به ميزان سود و ارزش مالي آن سنجيده مي‌شود؛ يعني يک مقياس تجارتي و اقتصادي براي کار در نظر گرفته مي‌شود.

وي يادآور شد: گاهي افراد براي به‌دست‌آوردن احترام و شخصيت به سمت کاري اشتياق پيدا مي‌کنند، در واقع مقياس سنجش ارزش کار براي آن‌ها منزلت و شخصيت اجتماعي است.

آيت‌الله مصباح با اشاره به اين‌که گاهي مقياس از نگاه عادي فراتر رفته و مخصوص نخبگان مي‌شود، اظهار داشت: به‌طور مثال، شخصي ساعت‌ها سختي راه را به جان مي‌خرد تا در مجلس عزا در بيت رهبري شرکت کند، وقتي ‌از او سؤال مي‌کني، ديگر بحث منافع مالي و احترام نيست. اينجا فقط عشق به ديدار رهبري انگيزه است. در واقع، معيار عمل، عشق و ارادت است.

ايشان با بيان آيه « إِلَّا ابْتِغَاء وَجْهِ رَبِّهِ الْأَعْلَى» اضافه کرد: وقتي معيار عشق و محبت مي‌شود، ديگر فهم ارزش اين کار سخت مي‌شود و با هر مقياس و ميزاني نمي‌توان ارزش آن را سنجيد.

وي افزود: خداوند در آيات الهي بيان مي‌کند: افرادي هستند که کار را فقط براي ديدن روي الهي و به عشق و محبت خداوند انجام مي‌دهند. ديگر اين عمل را نمي‌توان با معيارهاي دنيايي سنجيد و برايش ارزشي در نظر گرفت؛ بلکه يک امر معنوي است و اجر آن نيز از درک انسان‌هاي عادي خارج است.

علامه مصباح با اشاره به مناجاتي که از حضرت سيدالشهدا عليه‌السلام در لحظات آخر عمر شريفشان نقل شده، خاطرنشان کرد: امام حسين (عليه‌السلام) در لحظات آخر عمر مي‌فرمايد: «خداوندا! من زن و فرزندانم را به يتيمي سپردم تا روي تو را ببينم.» سنجش اين درجه از معرفت، از درک انسان‌ها خارج است.

وي تصريح کرد: پاداش و اجر اين سطح از عشق و معرفت به آن‌جا مي‌رسد که خداوند براي هر قدمي که در زيارت امام حسين (عليه‌السلام) برداشته مي‌شود، ثواب صد حج و عمره مي‌دهد.

استاد اخلاق حوزه علميه با بيان اين بند از زيارت اربعين که سيدالشهدا خون قلبش را براي هدايت بندگان بخشيد، اظهار داشت: از اين عبارت دو مطلب فهميده مي‌شود؛ يکي اين‌که انسان گاهي مي‌تواند کاري انجام دهد که به برکت آن انسان‌ها از آتش جهنم نجات پيدا مي‌کنند. افزود: دوم اين‌که معياري بالاتر از پول، احترام و شخصيت براي انجام کار وجود دارد که در روايات نيز به آن اشاره شده و آن انجام کار فقط براي رضايت خداوند است.

ايشان با اشاره به حديث «لَضَرْبَةُ عَليٍّ يَوْمَ الْخَنْدَقِ اَفْضَلُ مِنْ عِبادَةِ الثَقَلَيْنِ» ادامه داد: هر چه عمل با اخلاص بيشتر و معرفت بالاتر انجام گيرد، اجر معنوي و ميزان سنجش آن افزون‌تر خواهد بود.

آيت‌الله مصباح بر بهره‌مندي از فرصت اربعين تأکيد کرد و يادآور شد: خداوند راهي براي ما باز کرده تا بتوانيم به برکت احترام و خدمت به زوار و شيفتگان امام حسين(عليه‌السلام) زمينه جلب محبت الهي و عشق اهل‌بيت (عليهم‌السلام) را فراهم کنيم.

وي در پايان تصريح کرد: در مسير معنوي ابتدا از چيزهاي کوچک شروع کنيم، به‌خاطر محبت خداوند و اهل‌بيت از چيزهاي کوچک بگذريم، کم‌کم به‌جايي مي‌توان رسيد که انسان تمام هستي خود را براي خداوند خرج مي‌کند.

گفتني است، اين ديدار در تاريخ بيست‌وچهارم آبانماه  سال جاري در مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) برگزار شد.