علامه مصباح يزدي: امروز بزرگترين خطر براي نظام اسلامي، خطر فرهنگي است

به گزارش روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) و به نقل از پايگاه اطلاع رساني آثار حضرت آيت الله مصباح يزدي، رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) در جمع تعدادي از اعضاي نيروي دريايي سپاه با اشاره به وجود نهادي براي دفاع در هر جامعه متمدن، علت آن را اين دانست که تجربه نشان داده است که در بين انسان‌ها افرادي پيدا مي‌شوند که به دنبال تضييع حق ديگران و تجاوز به حقوق آن‌ها هستند، و نتيجه گرفت که کشور ما نيز به عنوان يک کشور اسلامي، استثناء نيست و نهاد دفاعي کشور به چند سازمان سپرده شده است.

آيت الله مصباح يزدي با اشاره به اين‌که يک وظيفه مشترک که روح اين نهاد را تشکيل مي‌دهد، در نهادهاي دفاعي همه کشور‌ها وجود دارد و آن دور کردن خطر نظامي از اين سرزمين است، افزود: اما در تشخيص خطر و اين‌که چگونه بايد با آن مقابله کرد، بين کشور‌ها با توجه به نظام ارزشي شان کمابيش تفاوت هايي وجود دارد.

وي افزود: تا پيش از انقلاب اسلامي برداشت عمومي مردم از دفاع، تنها دفاع دربرابر حمله نظامي و تجاوز به خاک ميهن بود و تفاوتي بين ارتش ايران به عنوان تنها نهاد دفاعي ايران با ارتش‌هاي ديگر دنيا نبود،‌ درحالي که در اسلام علاوه بر دفاع از سرزمين، جان، اموال و ناموس مسلمانان، ارزش‌هاي ديگري نيز مطرح، و دفاع از آنها واجب شده است.

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با اشاره به اين‌که نظام اسلامي براي احياي باورها و ارزش‌هاي اسلامي تشکيل شده است، ادامه داد: طبعا بايد از خطراتي که باورها و ارزش‌هاي اعتقادي نظام را نشانه گرفته است نيز دفاع کرد. لذا دفاع در نظام اسلامي، گاه در حوزه فرهنگي است که متصديان خاص خود را دارد و با بحث و روشنگري و تبيين حل مي‌شود؛ گاه در بعد اقتصاد دربرابر فشار دشمن بر اقتصاد نظام اسلامي است، و گاه نيز در بعد نظامي است که بايد براي مقابله با آن، با تقويت نظامي آماده دفاع بود.

وي ضمن تشريح نعمت انقلاب اسلامي و رهبري الهي آن، اظهار داشت: بايد توجه داشت، وجود اين نعمت تنها در اثر تجربه نظامي و سياسي نيست، بلکه به خاطر تقويت ايمان است؛ لذا در چنين شرايطي که دشمن، ايمان جوانان ما را هدف قرار گرفته است، بزرگترين دشمني با نظام اسلامي نه در بعد نظامي و اقتصادي، بلکه در بعد فرهنگ و ايمان جوانان ماست.

آيت الله مصباح با اشاره به نعمت وجود رهبري که به بهترين وجه جامعه اسلامي را در بحران‌ها حفظ و هدايت کرده است، اظهار داشت: خداوند کسي را به ما عطا فرموده که در تاريخ در بين رهبران اسلامي، کم نظير است و دوست و دشمن به عظمت و اقتدار و پاکي وي گواهي مي‌دهند، در حالي که 30 سال مسئوليت کشور را آن هم در حساس ترين شرايط اجتماعي و سياسي بر عهده داشته، و نقطه ضعف يا اشتباه قابل اثباتي از او مشاهده نشده است.

وي حاضران را وارث خون‌هاي بيش از 200 هزار شهيد بي مانند انقلاب و دفاع مقدس دانست، و حفظ اين ميراث و دستاوردهاي آن‌ را به حفظ ايمان جامعه معرفي کرد، چرا که اگر ايمان تضعيف شود، همه اين دستاوردها بر باد رفته است و گويا ما 200 هزار نفر از بهترين افراد را با دست خودمان از بين برده ايم.

علامه مصباح يزدي با تأکيد مجدد بر اين‌که هويت اين نظام به ارزش‌ها و اعتقادات اسلامي است، اظهار داشت: وظيفه انساني، ملي و ديني ما اين است که ابتدا از ايمان افراد جامعه دفاع کنيم، زيرا هرچند محافظت از حتي يک جزيره که خيلي قابل سکونت هم نيست، مهم است، ولي دفاع از ايمان جوانان که در واقع رکن نظام اسلامي است، از آن مهم‌تر است.

استاد اخلاق حوزه علميه قم با بيان اين‌که براي دفاع نظامي از کشور، آموزش نظامي و ابزار آلات و سلاح‌هاي جنگي لازم است، ادامه داد: اما اين دو، براي دفاع از نظام اسلامي، کافي نيست؛ چرا که روح همه اين ها، ايمان است؛ اگر ايمان باشد، همه اين‌ها به درد مي‌خورد، و اگر ايمان نبود، با وجود همه اين ها، مي‌تواند خيانتي صورت بگيرد و مثلا کودتايي رخ دهد و همان امکانات نظامي در جهت دشمني با نظام صرف شود!

وي رشد ايمان را يک فرآيند تدريجي دانست که شرط لازم آن شناخت صحيح است، و افزود: اگر معرفت صحيح داشته باشيم، مي‌دانيم چرا مي‌جنگيم و مي‌فهميم که آيا آنچه که برايش مي جنگيم، ارزش آن را دارد تا جان را فدايش کنيم يا خير، و در سايه شناخت و معرفت است که متوجه مي‌شويم آيا يمن و سوريه و عراق نيز به ما ربط دارد يا خير!

وي در جمع بندي اظهارات خود گفت: نتيجه اين‌که نهاد نظامي در جمهوري اسلامي ايران مانند نهاد دفاعي ساير کشور‌ها، صرفا براي دفاع از خاک نيست؛ بلکه ايثارگري و گذشتن از جان در راه ارزشهاست که هنر مي‌باشد؛ تفکر و نگاهي که بذر آن توسط مکتب امام حسين (ع) فراهم شد.

استاد اخلاق حوزه علميه با اشاره به اين‌که حضرت امام خميني (ره) مکتب امام حسين (ع) را احيا کرد و به امام حسين لبيک گفت، خاطر نشان کرد: تا قبل از آن، ياد مکتب امام حسين (ع) در اشک و عزاداري خلاصه شده بود، اما امام (ره) از اين سرمايه بهترين استفاده را برد، و به مردم ياد داد که با اين سرمايه عظيم بايد زندگي و جامعه خود را بسازند و جان خود را در اين راه بدهند، و بعد از ايشان نيز جانشين صالح ايشان، اين نهال را تقويت و آبياري کرد.

وي با اشاره به جان‌فشاني داوطلبانه مدافعان حرم اهل بيت عليهم‌السلام، آن را نشانه غناي مکتب امام حسين (ع) دانسته، اظهار داشت: وظيفه ما اين است که ابتدا شناخت و معرفت خود را بالا ببريم و با خودسازي، مسئوليت خود را بهتر شناخته،‌ به آن عمل کنيم، تا اگر روزي عاشوراي ديگري برپا شد، در لشگر حسين (ع) باشيم.

گفتني است ديدار جمعي از اعضاي نيروي دريايي سپاه با علامه مصباح يزدي، دوشنبه يک شهريور ماه سال جاري در مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) برگزار شد.