پنجشنبه: 8 خرداد 1404

شما اینجا هستید

دیدار مسئولان مؤسسه با حضرت آیت ‏الله العظمی نوری همدانی

    حضرت آیت‏الله العظمی نوری همدانی در دیدار قائم مقام مؤسسه امام خمینی«ره» اظهار داشت: «فعالیت‏های مؤسسه امام خمینی بسیار گسترده، ارزشمند و قابل تقدیر است.»

    به گزارش روابط عمومی مؤسسه آموزشی وپژوهشی امام خمینی(ره) آیت‏الله رجبی قائم مقام ریاست مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با حضور معاونان و برخی از مسئولان مؤسسه صبح روزیکشنبه 26/7/94 با حضرت آیت‏الله العظمی نوری همدانی دیدار و گفت‏وگو کردند.

    در ابتدای این دیدار، آیت‏الله رجبی ایام محرم و شهادت اباعبدالله الحسین(ع)و یاران با وفایش را به محضر آیت‏الله نوری همدانی تسلیت گفت.

    وی در ادامه از آیت‏الله العظمی  نوری همدانی به خاطر اینکه فرصت گرانبهای خود را در اختیار مسئولان مؤسسه امام خمینی(ره) قرار داده است تشکر کرد و به معرفی مسئولان حاضر در جلسه پرداخت و گزارشی از روند فعالیت‏های مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ارائه کرد.

    آیت‏الله رجبی با اشاره به اینکه مؤسسه یک نهاد حوزوی است و تحت نظارت عالی رهبر معظم انقلاب اداره می‏شود در راستای اطلاع‏رسانی فعالیت‏های مؤسسه اظهار داشت: ما به دروس فقه و اصول در مؤسسه اهتمام داریم و کسانی که درمؤسسه درس می‏خوانند موظفند که علاوه بر تحصیل در مؤسسه به ادامه تحصیل در دروس فقه و اصول هم بپردازند و به منظور اشراف بیشتر به نظم و انضباط دانش‏پژوهان و تسلط علمی اساتید قریب به صدکلاس درسی در دروس فقه و اصول و درس خارج در مؤسسه تشکیل داده‏ایم تا به حضور و غیاب، مطالعه و مباحثه طلاب به‏طور جدی نظارت گردد تا موفقیت دانش‏پژوهان بیشتر شود.

    قائم مقام ریاست مؤسسه امام خمینی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) که در سفر مقام معظم رهبری به استان قم انجام شده است، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند:« این مؤسسه خوب، جامع و کامل می‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.» البته می‏خواستم با ذکر این جمله از فرمایش مقام معظم رهبری به جنبه حوزوی بودن مؤسسه که واقعا جدی است، تأکید نمایم.

    وی در ادامه گزارشی از روند فعالیت‏های مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی و عملکرد بخش‏های مختلف آن را بیان نمود و گفت: با توجه به اینکه علوم انسانی و اسلامی در مؤسسه مدنظر است، طبعا باید دانش‏پژوهان به حد درجه استنباط معارف دینی برسند و ما در مؤسسه درس خارج ناظر به مسائل روز و علوم انسانی داریم. البته فقه عمومی، مباحث فقه حکومتی و فقه اقتصاد هم در مؤسسه برگزار شده است.

    آیت‏الله رجبی ادامه داد: در مرکز دایره المعارف مؤسسه امام خمینی برای تربیت محقق منطق و محقق عرفان که در حوزه برگزار نمی‏شود، تاکنون پنج دوره برگزار نموده است و فارغ‏التحصیلان، امور مربوط به مقالات علمی منطق و عرفان را در دایره‏المعارف عهده‏دار شده‏اند.

    وی خاطرنشان کرد: در بخش پژوهش ما 15 گروه پژوهشی داریم که مشغول فعالیت هستند و در واقع کارها و طر‏ح‏های پژوهشی را اجرا می‏کند و 26 کارگروه پژوهشی داریم که طرح‏های کلان در آن وجود دارد و به صورت گروهی و جمعی کارها انجام می‏شود و 63 دوره کارورزی تحقیق و ترجمه داریم که اینها با گذراندن این دوره به تحقیق مسلط می‏شوند، مقاله و کتاب می‏نویسند و آمادگی برای تحقیق پیدا می‏کنند.

    آیت‏الله رجبی در ادامه افزود: مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تاکنون 92 همایش ملی،  بین‏المللی و استانی را برگزار نموده است که قبل از برگزاری همایش علامه طباطبایی، محضر حضرتعالی شرف‏یاب شدیم و از رهنمودهای ارزشمند شما کمال استفاده را بردیم.

    وی با اشاره به فعالیت‏های فرهنگی مؤسسه اظهار داشت: بخش فرهنگی مؤسسه با توجه به کارهای انجام شده در حوزه، یک مرکز تربیت مربی اخلاق دایر کرد و از افراد مناسب این کار در مؤسسه و خارج از آن، ثبت نام کرد تا مسائل مربوط به تهذیب و اخلاق مطرح شود و علاوه بر دروسی که در مؤسسه می‏خوانند کلاس تهذیب هشت یا ده نفری زیرنظر یک استاد، به‏وجود آمد و 300 نفر در این دوره‏ها شرکت کردند و تقریبا 200 نفر از آنها فارغ التحصیل شدند. البته بیش از 3000 عنوان کتاب اخلاقی برای مربیان اخلاق و کسانی که می‏خواهند از این کتاب‏ها در کتابخانه استفاده کنند جمع‏آوری شده است.

    آیت‏الله رجبی در ادامه افزود: به‏منظور کمک به حوزه، مرکز مشاوره خانوادگی حوزه در مؤسسه امام خمینی(ره) دایر شد و از طلاب فاضل علوم حوزوی و فارغ‏التحصیلان رشته‏های روان‏شناسی و علوم تربیتی( برادران و خواهران) که در مسائل مشاوره دوره‏های کاملی دیده‏اند، استفاده شد.

    وی با اشاره به فعالیت‏های دفتر پژوهش‏های فرهنگی، اظهار داشت: در دوره‏ای که هجمه به ارزش‏های اسلامی زیاد بود، به توصیه و رهنمود مقام معظم رهبری، این دفتر تأسیس شد و کارش را با شناسایی نیروهای ارزشی و در عرصه امور فرهنگی آغاز نمود. این دفتر با نهادها و سازمان‏های فرهنگی ارتباط برقرار نموده و نیروهای ارزشی را شناسایی می‏کند و در حال حاضر 8000 نفر از برادران با این دفتر ارتباط دارند و کتاب‏ها و نشریات زیادی برای تغذیه فکری آنها فرستاده شده است که مجله دیدار آشنا و فرهنگ پویا، از جمله آنهاست . از دیگر فعالیت‏های دفتر پژوهش‏ها به برگزاری بیست همایش کشوری، منطقه‏ای و استانی که محور این همایش‏ها، رهنمودهای مقام معظم رهبری و مطالبات ایشان است، می‏توان اشاره کرد.

    قائم مقام مؤسسه امام خمینی به فعالیت کانون طلوع موسسه نیز اشاره کرد و گفت: تعدادی از اساتید و برجستگان محقق ما در جلساتی شرکت می‏کنند که مسائل فرهنگی و فکری نظام اسلامی را بررسی می‏نمایند و در پایان جلسه و جمع‏بندی مطالب، حضرت آیت‏الله مصباح یزدی بیانات تکمیلی و ارزشمند خود را مطرح می‏نمایند که در نتیجه این مطالب، برای ارائه مباحث و پاسخ به شبهات و مناظره در مسائل فرهنگی و اسلامی کاربرد دارد و اساتید محترم کانون طلوع در مراکز علمی و دانشگاهی از آن استفاده می‏نمایند.

    پس از گزارش مفصل آیت‏الله رجبی قائم مقام ریاست مؤسسه امام خمینی(ره)، حضرت آیت‏الله العظمی نوری همدانی با عرض خیرمقدم به محضر حاضرین در جلسه و عرض تسلیت ایام محرم که در آن قرار داریم به فاجعه منا اشاره کردواظهار داشت: ما نمی‏توانیم اظهار تأسف از جریان فاجعه منا را فراموش کنیم.

    وی در ادامه تأکید کرد: کاری که جنابعالی بیان فرمودید بسیار وسیع است، لذا در تمام ابعاد، قدم‏‏هایی برداشته شده و کارهایی انجام شده است و از اینکه شما عزیزان، مسئولیت حوزوی مهمی را در نظر گرفتید، خیلی جای تقدیر و تشکروجود دارد.

    حضرت آیت‏الله العظمی نوری همدانی با بیان اینکه یکی از اقدامات ارزشمند شما طبقه‏بندی علوم است ویک انسان نمی‏تواند در تمام رشته‏ها متخصص و متبحر باشد گفت: مسئله طبقه‏بندی یک مسئله بسیار مهمی بوده است و شاگردان امام صادق(ع)هم هرکدام در یک رشته‏ای مثلا فقه، کلام و ... تخصص داشتند.

    وی تصریح کرد: طلاب ما باید در رشته‏های تخصصی فقه مقارن تبحر داشته باشند و توطئه‏های دشمنان را برای ضربه زدن به تشیع خنثی سازند. امروز حوزه باید طلابی را تربیت کند که جایگزین خوبی برای اساتید باشند و نیازهای جهان اسلام را برطرف نمایند.

    آیت‏الله العظمی نوری همدانی در پایان فرمایشات ارزشمندشان با اشاره به این نکته که ما هستیم و جامعه، ما هستیم و انقلاب و ما هستیم و مقام معظم رهبری، تأکید کرد:  امروز باید به میدان بیاییم و کار کنیم و ما حصل کاررا ببینیم.

    گفتنی است روابط عمومی مؤسسه امام خمینی با توجه به طولانی بودن گزارش فعالیت‏های مؤسسه وآمارهای مربوط به آن در این جلسه، گزارشی با نگاه اجمالی به مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در قالب یک بروشور تنظیم نموده است که تقدیم علاقه‏مندان می‏نماید. 

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/5071

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه