شنبه: 1 ارديبهشت 1403

علامه مصباح يزدي: هدف خلقت، رسيدن به قرب الهي است که با همت و اطاعت محض از خدا حاصل مي‌شود

عضو خبرگان رهبري با اشاره به جنايات آل سعود به نام دين و اسلام، گفت: امروز عده‌اي با عنوان خادم الحرمين به نام دين و البته به کام بزرگترين دشمنان دين، مردم مظلوم يمن را به خاک و خون مي‌کشند.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني آثار حضرت آيت الله مصباح يزدي، رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) قم در ديدار با جمعي از دانشجويان دانشگاه آزاد دزفول، مقاومت مردم دزفول مخصوصاً در دفاع مقدس را اسوه‌اي براي مردم ايران و حتي جهان اسلام دانست و گفت: درگيري و نزاع بين مردم از زمان حضرت آدم وجود داشت و حتي در بين فرزندان حضرت آدم، برادري برادرش را کشت. بعد از آن نيز همواره در طول تاريخ، اين نزاع‌ها بين افراد، قبيله‌ها و کشور‌ها وجود داشته است و البته هر قوم و گروه نيز از رشادت‌ها و فداکاري‌هايي از افراد قوم و گروه خود سخن مي‌گويند.

آيت الله محمد تقي مصباح يزدي با اشاره به اين‌که با آمدن اديان، چيزهاي مهم تري در جنگ مطرح شد، اظهار داشت: بسياري از جنگ‌ها به خاطر تسلط بر اموال و سرزمين‌ها و اظهار قدرت انجام مي‌شود؛ اما آموزه‌هاي ديني به مردم آموختند که کساني هستند که غير از اين امور به دنبال آرمان و اهدافي بالاتر هستند و شعارهاي خود را بر اساس خداباوري و حق محوري مطرح مي کنند؛ لذا جايگاه چنين جنگ‌هايي بسيار بالاتر از ديگر جنگ‌هاست و با جنگ‌هاي حيواني فاصله زيادي دارد.

وي با اشاره به اين‌که البته در اين بين عده‌اي هم از نام دين و اسلام براي توجيه کار خود استفاده مي‌کنند، ادامه داد: به عنوان نمونه، در روز عاشورا، کساني که امام حسين (ع) و يارانشان را به شهادت رساندند، نماز جماعت برپا کردند؛ امروز نيز عده‌اي با عنوان خادم الحرمين به نام دين و البته به کام بزرگترين دشمنان دين، مردم مظلوم يمن را به خاک و خون مي‌کشند.

عضو خبرگان رهبري با طرح اين سؤال که دين چه اندازه اهميت دارد و چه نقشي در زندگي بشر ايفا مي کند که جا دارد جان را فداي آن کرد، ادامه داد: شايسته است که هر کسي از خود اين سؤال را بپرسد که واقعا چه نقشي براي دين در زندگي قائل است.

وي ادامه داد: عده‌اي دين را براي رهايي از آتش جهنم و رسيدن به بهشت مي‌پسندند؛ البته در اين صورت، کساني که اصلا ايمان ندارند، به آتش جهنم نيز باور نخواهند داشت تا به دنبال رهايي از آن باشند. عده‌اي هم معتقدند رواج دين در جامعه سبب مي‌شود تا دزدي‌ها و جرم‌ها و جنايت‌ها کم تر شود و در نتيجه زندگي بهتري براي مردم رقم بخورد. البته نتيجه چنين کلامي اين است که هدف اصلي، آسايش در اين دنياست و دين وسيله و ابزاري براي تضمين آرامش و آسايش در اين دنياست.

استاد تفسير قرآن کريم حوزه علميه قم با اشاره به اين‌که اما عده اندکي نيز جواب ديگري و البته صحيح تري به اين سؤال مي‌دهند، ادامه داد: جواب در اين نکته نهفته است که ما بفهميم چرا آفريده شده و چرا زندگي مي‌کنيم؟

وي با بيان اين‌که خداوند ما را آفريده است که به رحمت‌هاي الهي برسيم، ادامه داد: البته شايد کسي بگويد خداوند متعال از همان ابتدا انسان‌هاي خوب را در بهشت مي‌آفريد تا از رحمت‌هاي الهي برخوردار شوند و به اين همه جنگ‌ها و غم و غصه‌ها مبتلا نشوند و حتي بهترين بندگانش به فجيع ترين وضع، کشته نشوند.

اين استاد اخلاق حوزه علميه قم در پاسخ به اين مطلب، به آيات متعددي از قرآن کريم اشاره و خاطر نشان کرد: حاصل آيات اين است که خداوند در اين هستي، مقامي را آفريده که بعد از مقام الوهيت، بالاتر از آن وجود ندارد و ذات آن مقام به گونه‌اي است که عده اي بايد آن را بخواهند و اراده کنند و براي رسيدن به آن تلاش کنند؛ و نمي توان آن را به زور به کسي داد، وگرنه ارزشي ندارد.

استاد اخلاق حوزه علميه قم ادامه داد: البته رسيدن به آن مقام در گرو اين است که بخواهيم و ببينيم براي رسيدن به آن مقام چه بايد کرد تا به آن عمل کنيم؛ ولو با سختي و مشکلات متعدد و حتي جنگ و شهادت.

وي با اشاره به اين‌که حضرت امام خميني (ره) راه رسيدن به سعادت را به ما نشان داد، اظهار داشت: رسيدن به اين مقام در گرو اين است که آدمي همت داشته باشد و در هر حالي به دنبال کاري باشد که خداوند متعال از او خواسته است و کوچک ترين تخلفي از آن نداشته باشد.

آيت الله مصباح يزدي با بيان اين‌که رسيدن به اين مقام، محال نيست و فهميدن وظيفه و پيدا کردن راه آن نيز خيلي دشوار نيست، ادامه داد: بحمدالله خداوند متعال به ما رهبري عنايت کرده که در مسائل اجتماعي با اشاره اي راه صحيح را نشان مي‌دهد؛ لذا بايد همت کنيم و بخواهيم تا راه صحيح را بپيماييم.

گفتني است اين مراسم چهارم مرداد ماه جاري در سالن تشریفات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)  برگزار شد.