علامه مصباح يزدي: دنياطلبي موجب مي‌شود شخص نسبت به مسائل ديني دلواپس نباشد

عضو خبرگان رهبري ضمن بيان اهميت آموزه‌هاي بنيادين اسلامي و نقش آن‌ها در جامعه، مسئله معاد و باور به آخرت را مورد تأكيد قرار داد، و افزود: به تصريح قرآن کريم، کساني که ايمان به آخرت ندارند، تحت تأثير شياطين واقع مي‌شوند. هر جا که لغزش، گناه و جنايتي در رفتار‌هاي فردي و اجتماعي انسان‌ها در سطوح مختلف وجود دارد، ناشي از دنياخواهي و عدم باور به آخرت است. لذت منصب و رياست و ثروت سبب مي‌شود تا فرد فقط به فکر خودش باشد و کاري نداشته باشد به اين‌که عده‌اي دلواپس مسايل ديني هستند؛ زيرا آنچه براي او مهم است، همين دنياست.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني آثار حضرت آيت‌الله مصباح يزدي، رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني‌(ره) در مراسم افتتاحيه بيستمين دوره طرح ولايت، با اشاره به اهميت اين طرح با توجه به نياز جامعه امروزي، شيوه آموزش مسائل ديني در گذشته را يادآور شد، و اظهار داشت: در دوران کودکي برخي از اين آموزه‌ها را به صورت تقليدوار ياد مي‌گرفتيم؛ کمي که بزرگ‌تر شديم، برخي سؤالات مهم ديني در ذهنمان پديد آمد که در مدرسه و حتي در حوزه به آن‌ها جواب داده نمي‌شد؛ تا زماني که با علامه طباطبائي آشنا شديم؛ آن‌زمان بود كه بسياري از اين سؤالات که ذهنمان را مي‌آزرد، جواب‌هاي روشن و متقني پيدا کرد.

آيت‌الله محمد تقي مصباح يزدي با بيان اين‌که بعد از 50 سال تحصيل در حوزه علميه و پرس و جو، تکاپو، مطالعه و پرسش از اساتيد متعدد توانستم پاسخ بسياري از سؤالات خود را بيابم، ادامه داد: از همان دوران آرزو مي‌کردم که اي کاش مي‌شد مجموعه اين سؤالات را اولاً دسته‌بندي کرد، و ثانياً به گونه‌اي روان به آن‌ها پاسخ گفت كه يک دانشجو بتواند جواب سؤالات ذهني خود را به راحتي بيابد.

وي با اشاره به اين‌که بعد از انقلاب و با رواج يافتن برخي مکاتب فکري، عده‌اي از دوستان به فکر افتادند كه جوانان علاقمند را در دوره‌هاي آموزشي گرد هم آورند، تا به سؤالاتشان پاسخ داده شود، افزود: بعد از بحث و بررسي‌هاي بسيار براي طراحي برنامه درسي و انتخاب اساتيد، اولين دوره طرح ولايت برگزار شد. در اين دوره سعي شد حاصل آموخته‌هاي 50 ساله بنده و ساير دوستان، به صورت فشرده براي شرکت‌کنندگان بيان شود.

عضو خبرگان رهبري با يادآوري اين‌که قرار شد در اين طرح، به طبيعي‌ترين و اولي‌ترين سؤالاتي که براي هر فرد به عنوان يک موجود با اراده، صاحب تفکر و مختار پيش مي‌آيد، جواب داده شود، خاطر نشان کرد: پاسخ برخي از اين سؤالات پيش از اين به صورت پراکنده و گاهي ناقص در برخي کتاب‌ها وجود داشت، اما چنين نبود که پاسخ همه آنها به صورت روان، قانع کننده و استدلالي در دسترس باشد.

وي در ادامه ضمن بيان اهميت آموزه‌هاي بنيادين اسلامي و نقش آن‌ها در جامعه، مسئله معاد و باور به آخرت را مورد تأكيد قرار داد، و افزود: به تصريح قرآن کريم، کساني که ايمان به آخرت ندارند، تحت تأثير شياطين واقع مي‌شوند. و هر جا که لغزش، گناه و جنايتي در رفتار‌هاي فردي و اجتماعي انسان‌ها در سطوح مختلف وجود دارد، ناشي از دنياخواهي و عدم باور به آخرت است. لذت منصب و رياست و ثروت سبب مي‌شود تا فرد فقط به فکر خودش باشد و کاري نداشته باشد به اين‌که عده‌اي دلواپس مسايل ديني هستند؛ زيرا آنچه براي او مهم است، همين دنياست.

اين استاد برجسته حوزه علميه ضمن تبيين رابطه بين مفاهيم بنيادين انديشه اسلامي، در پايان اظهار داشت: مجموعه اين مسايل در شش بخش هستي‌شناسي، انسان‌شناسي، معرفت‌شناسي، فلسفه اخلاق، فلسفه حقوق و فلسفه سياست دسته‌بنده شده، و حاصل تلاش‌ها و مطالعات پنجاه ساله‌ گروهي از اساتيد براي پاسخ به سؤالات مطرح در اين زمينه‌ها به صورت دوره فشرده طرح ولايت در اختيار شما دانشجويان عزيز قرار دارد، و جا دارد كه علاوه بر بهره‌برداري از اين برنامه‌ها براي رفع شبهات و پاسخ به سؤالات خودتان، از آنها براي راهنمايي و هدايت ديگران در جهت رسيدن به سعادت دنيا و آخرت استفاده كنيد.

گفتني است اين سخنان در تاريخ 29 تيرماه سال جاري در مراسم افتتاحيه بيستمين دوره طرح ولايت ايراد شده است.