جمعه: 7 ارديبهشت 1403

کتاب «حکیمانه ترین حکومت» جدیدترین اثر علامه مصباح منتشر شد

همزمان با نمایشگاه کتاب؛

کتاب «حکیمانه ترین حکومت» جدیدترین اثر علامه مصباح منتشرشد

حجت‌الاسلام دکتر قاسم شبان‌نیا، عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) در رابطه با رونمایی از اثر جدید آیت الله مصباح در نمایشگاه کتاب با عنوان «حکیمانه ترین حکومت؛ کاوشی در نظریه ولایت فقیه» گفت: این کتاب تالیف آیت الله محمدتقی مصباح یزدی جدیدترین اثر تالیفی ایشان است که به مباحث بنیادین در رابطه با نظریه ولایت فقیه می­پردازد. اما به دلیل داشتن چند ویژگی خاص، از سایر آثاری که در این موضوع تا به حال نگاشته شده، متفاوت است.

تدوینگر کتاب «حکیمانه ترین حکومت» افزود: این کتاب علاوه بر مباحث نظری موضوع ولایت فقیه، به شبهات روز در این زمینه نیز پرداخته و مباحث مطرح شده در کتاب از یک نظم مشخص و خاصی برخوردار است. به گونه ای که اگر کسی آن را بخواند بسیاری از شبهات در بخش نظری ولایت فقیه برای او برطرف می شود.

وی در توضیح ویژگی خاص این اثر تصریح کرد: اغلب تألیفاتی که تا امروز درباره ولایت فقیه نگاشته شده، فقط نظریه پردازی است اما این اثر علاوه بر نظریه‌پردازی، به شبهات روز در این زمینه نیز پاسخ داده، یعنی با بررسی اشکالات وارد بر این موضوع و نقد آنها، دلایل مورد نیاز در این زمینه را بیان کرده است.

حجت الاسلام دکتر شبان‌نیا يادآور شد: معرفی و جایگاه ولایت­فقیه در نظام جمهوری اسلامی، فواید ولایت فقیه، نظامات و حاکمیت‌ها و تأثیرات ولایت فقیه بر آنها و مزایای آن از جمله مطالبی­ست که در این کتاب ذکر شده است.

وی خاطرنشان کرد: حتی برخی شبهات و سئوالاتی که نسبت به اصل نظام جمهوری اسلامی مطرح می شود در خلال مطالب کتاب پاسخ داده شده است. ازدیگر ویژگی های این کتاب که شاید آن را به نوعی منحصر به فرد جلوه می دهد این است که تلاش شده تا در تبیین و بیان اهمیت جایگاه ولایت فقیه، بسیاری از مسایل و وقایع ایجاد شده پس از پیروزی انقلاب اسلامی را تشریح نموده و با بیان نوع عملکرد حضرت امام (ره) و همچنین مقام معظم رهبری، هم نقش ولایت فقیه را در انقلاب و پس از آن تبیین کند و هم کارآمدی این جایگاه را در مواجهه با وقایع داخلی یا خارجی به وضوح نشان بدهد.

بیان و بررسی عملکرد حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری در بحران هایی که جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب با آنها روبرو شده از ویژگی های بارز این اثر است.

کتاب «حکیمانه ترین حکومت» در حدود 440 صفحه است که حجم قابل توجهی از آن، به بررسی شبهات روز در کنار طرح مباحث نظری و عملی می پردازد.