پنجشنبه: 30 فروردين 1403

راهبردهای اسلام در برابر بیگانگان

بیست و نهمین نشست انجمن فارغ‌التحصیلان مؤسسه امام خمینی(ره) با موضوع راهبردهای اسلام در برابر بیگانگان با سخنرانی حضرت علامه مصباح‌یزدی برگزار شد.

به گزارش مرکز خبر و اطلاع‌رسانی روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) بیست و نهمین انجمن فارغ‌التحصیلان مؤسسه امام خمینی(ره) با قرائت دعای ندبه با صدای دلنشین حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر محمدمهدی نادری روز جمعه 25/2/94 آغاز شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر علی مصباح به عنوان دبیرکل انجمن فارغ‌التحصیلان مؤسسه به نعمت بزرگ انقلاب اسلامی و احیای احکام اجتماعی اسلام، به وسیلة امام خمینی(ره) اشاره کرد و گفت: ادامة این راه عظیم بر عهدة ماست.

دکتر علی مصباح اظهار داشت: یکی از مسایل مهم روز نحوة برخورد با بیگانگان و به ویژه در مذاکرات هسته‌ای است که ولی‌فقیه خطوط قرمز در مذاکرات هسته‌ای را مشخص کرده و در این زمینه بیانات روشنی داشته‌اند اما در چارچوب خط قرمزها باید بررسی کرد که چه راه‌هایی وجود دارد و پیمودن کدام مسیر با توجه به شرایط امروز کشور بهتر است.

علی مصباح خاطر نشان کرد: حکومت اسلامی و جامعة اسلامی در برخورد با بیگانگان چگونه باید برخورد کند و یا چگونه رفتار کند و چه اصول استراتژیکی در این مواجهه مدَنظر اسلام است. طبیعتاً در شرایط مختلف تاکتیک‌های مختلف لازم هست ولی اصول ثابت و راهبردهای اصلی در مواجهه با بیگانگان وجود دارد قابل استنباط است و موضوع این نشست انجمن حول این محور می‌باشد.

سخنران بعدی این نشست دکتر فؤاد ایزدی بود که در سخنرانی خود اظهار داشت: اگر بخواهیم بدانیم که چگونه باید با دشمنان رفتار کرد، ابتدا باید دشمن را به خوبی بشناسیم و مواضع او را بدانیم تا موضع‌گیری مناسبی داشته باشیم.

وی در ادامه تصریح کرد: آمریکا در برنامه‌های خود کشورهای «همراه» را با خود نگه می‌دارد و می‌خواهد کشورهای دشمن را هم با خود همراه کند و بنابراین اوباما گفته بود که تصور این که همیشه ایران دشمن آمریکا باشد تصور غلطی است یعنی ایران هم می‌تواند به کشوری همراه با آمریکا تبدیل شود.

عضو هیأت علمی دانشکده مطالعات جهان به مذاکرات هسته‌ای به طور مفصّل پرداخت و گفت: اگر ایران ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل قرار بگیرد؛ در اصل پذیرفته است که تهدیدی برای امنیت و صلح در جهان بوده است.

دکتر زارعی هم در نشست انجمن فارغ‌التحصیلان با موضوع راهبردهای اسلام در برابر بیگانگان خاطر نشان کرد: آمریکا فهمیده است که موج انقلاب اسلامی به سایر ملت‌های جهان هم رسیده است اما می‌خواهد با توافق با ایران این گونه وانمود کند که انقلاب اسلامی بعد از 36 سال به خواسته آمریکا تمکین کرد.

زارعی با اشاره به انتقادات بر تیم هسته‌ای کشور تأکید کرد: انتقادات می‌تواند به تیم هسته‌ای کشور کمک کند و مجلس نباید فقط نظاره‌گر باشد و به همین خاطر طرح سه فوریتی در مجلس مطرح شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین حمید رسایی هم در میزگرد علمی که با حضور اساتید دیگر تشکیل شده بود شرکت کرد و به ارائة نظر خویش پرداخت و از مواضع مقام معظم رهبری در بحث هسته‌ای و طرح سه فوریتی در مجلس کاملاً حمایت کرد.

رسایی گفت: انتقاد ما به شیوة مذاکره است نه اصل مذاکره چرا داده‌ها و ستانده‌ها برابر نیست؟!

پخش کلیپ، برگزاری میزگرد علمی با حضور کارشناسان محترم دکتر علی‌اصغر زارعی،‌ حجت‌الاسلام و المسلمین رسایی از نمایندگان محترم مجلس و حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر محمدعلی رنجبر از مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) از برنامه‌های این نشست علمی بود و سخنرانی آیت‌الله صدیقی امام جمعة محترم تهران و بیانات ارزشمند حضرت علامه مصباح‌یزدی پایان بخش برنامه هاي بیست و نهمین نشست انجمن فارغ‌التحصیلان در روز جمعه 25/2/94 در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) می‌باشد.

گفتنی است علاقه‌مندان گرامی می‌توانند مشروح مطالب در بیست و نهمین نشست انجمن فارغ‌التحصیلان را در سایت تبیین ملاحظه نمایند.