پنجشنبه: 9 فروردين 1403

رونمايي از جديدترين اثر علامه مصباح در نمايشگاه کتاب تهران

کتاب «حكيمانه‌ترين حكومت؛ كاوشي در نظريه ولايت‌فقيه» جديدترين اثر علامه مصباح امروز در نمايشگاه کتاب تهران رونمايي مي شود.

به گزارش روابط عمومي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) اين كتاب كه حاوي بخشي از مباحث نظري و جلوه‌هاي عيني «ولايت فقيه» بر اساس ديدگاه‌ها و بيانات استاد فرزانه، حضرت آيت‌الله محمدتقي مصباح يزدي «دامت بركاته» است، ساعت 13 امروز چهارشنبه 23/2/94 در سالن گفتگو نمايشگاه بين المللي کتاب تهران با حضور مسولين و اساتيد مؤسسه رونمايي مي شود.

کتاب «حكيمانه‌ترين حكومت؛ كاوشي در نظريه ولايت‌فقيه»توسط پژوهشگر ارجمند، حجت‌الاسلام دکتر قاسم شبان‌نيا در چهار بخش با عناوين «مفاهيم و پيش‌فرض‌ها»، «مباحث نظري ولايت فقيه»، «ولايت فقيه در نظام جمهوري اسلامي»، و «ولايت فقيه و کارآمدي نظام سياسي» نگارش يافته، و هدف آن ارائة مباحث بنيادين نظريه ولايت فقيه و جلوه‌هاي عملي آن براي استفادة علاقمندان به مطالعه در حوزة نظام سياسي اسلام است.

در اين کتاب، تلاش شده است تا ضمن تبيين مباني و اصولي که ولايت فقيه بر آنها مبتني است، تصويري روشن از اين دستاورد بزرگ انديشة اجتماعي اسلام به‌دست داده شود. افزون بر اين، كوشش شده است با واكاوي ولايت فقيه در نظام جمهوري اسلامي، شبهات مطرح در اين زمينه را نيز پاسخ داده شود.

مفاهيم و پيش‌فرض‌هاي بحث ولايت فقيه، ضرورت حکومت از ديدگاه اسلام و ادله آن، منشأ مشروعيت حکومت اسلامي، جايگاه مردم در حکومت اسلامي، پيشينة نظرية ولايت فقيه، ادلة اثبات ولايت فقيه، شرايط و چگونگي تعيين ولي فقيه، محدودة وظايف و اختيارات ولي فقيه، ساختار حکومت مبتني بر ولايت فقيه، جايگاه رفراندوم در نظام جمهوري اسلامي، سازوکار تعيين ولي فقيه و نظارت بر او در نظام جمهوري اسلامي، ظرفيت‌هاي تئوريک نظرية ولايت فقيه در کارآمدي نظام سياسي، و جلوه‌هايي از کارآمدي نظام جمهوري اسلامي در پرتو ولايت فقيه، از جمله سرفصل‌هاي مهم اين کتاب است.

گفتني است برخي از اين مباحث پيش از اين در كتاب «نگاهي گذرا به نظريه ولايت فقيه» تدوين و منتشر گرديده، و در نتيجه استقبال علاقمندان به مطالعه در حوزة نظام سياسي اسلام بارها تجديد چاپ و به زبان‌هاي مختلف نيز ترجمه شده بود؛ اما با طرح مباحث جديد از سوي حضرت استاد در اين زمينه، ضرورت اقتضا مي‌كرد مجموعه‌اي غني‌تر مشتمل بر همه اين مباحث و پاسخ به شبهات نوظهور تدوين گردد.

کتاب «حكيمانه‌ترين حكومت» در 440 صفحه و با قطع وزيري منتشر شد و علاقمندان مي‌توانند آن را از نمايندگي‌هاي اين انتشارات و كتاب‌فروشي‌هاي معتبر تهيه كنند