جمعه: 31 فروردين 1403

شما اینجا هستید

دکتر نوروزی مطرح کرد: موضع دولت یازدهم در مذاکرات؛ راهبرد مقاومت با تاکتیک نرمش قهرمانانه یا عقب نشینی از اصول؟

    به گزارش روابط عمومي مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) به نقل از تبيين، همایش تأثیر مذاکرات هسته ای بر روابط بین الملل در سالن همایش های این مؤسسه برگزار شد.
    قائم مقام گروه علوم سیاسی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با اشاره به این که این همایش با هدف تبیین علمی ابعاد مذاکرات هسته ای وتأثیر آن بر روابط بین المللی برگزار می شود، اظهار داشت: تأکید مقام معظم رهبری بر روشن شدن مسأله برای مخاطبان و تأثیر سرنوشت ساز نتیجه مذاکرات بر جامعه در ابعاد داخلی و خارجی، ضرورت برگزاری چنین همایش هایی از سوی مراکز آموزشی و پژوهشی را ایجاب می کند.


    حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد جواد نوروزی با اشاره به این که البته همه قبول داریم که مذاکره و گفتگو یکی از راهکار های حل منازعات بین المللی است و کارکرد دیپلماتیک در روابط بین المللی امری مهم است، ادامه داد: این پیش فرض نیز مورد قبول همگان است که حقوق هسته ای از جمله حقوق مسلم ماست و تحریم هایی که از سوی نظام سلطه بر ایران وارد شده است، واقعا ظالمانه است.
    وی چالش های انقلاب اسلامی با نظام سلطه و بازتاب آن در مذاکرات هسته ای را یاد آور شد و خاطر نشان کرد: طبیعی است که انقلاب اسلامی در تعامل با نظام سلطه، چالش هایی را به دنبال داشته است و سبب ایجاد مسائلی بین انقلاب اسلامی و نظام سلطه شده است که مسأله هسته ای یکی از این مسائل مهم است.
    قائم مقام گروه علوم سیاسی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) ادامه داد: بعد از تحولات فکری در غرب، رهاورد مدرنیته در ساحت سیاسی، ظهور لیبرالیسم و ظهور قدرت هایی در جهان با رویکرد استبداد طلبی بر جوامع دیگر بودکه انگلستان در قرن 19 و آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم سردمداران آن بودند و هستند. لذاغرب به رهبری آمریکا در صدد گسترش تفکر لیبرالی در سطح جهانی و در عرصه مناسبات بین المللی بود و با ارائه طرح های مختلفی به بهانه جلوگیری از نفوذ کمونیست، خود را به عنوان منجی بر کشور ها تحمیل  می کردند.
    وی افزود: اما با ظهور انقلاب اسلامی این روند، دچار خدشه شد و امام (ره) به عنوان رهبر انقلاب، آمریکا را شیطان بزرگ و مظهر کفر و سلطه  معرفی کرد و توانست در مقابل نفی نظام سلطه، الگویی از تفکر و اندیشه که الهام گرفته از آموزه های دینی بود را به جوامع اسلامی و سایر محرومین و مستضعفین جهان عرضه کند. لذا با ظهور انقلاب، شاهد هماوردی اسلام ناب به رهبری امام (ره) و اندیشه های لیبرالی به سردمداری غرب و آمریکا بودیم.
    دکتر نوروزی با اشاره به اظهارات کیسینجرو حتی اوباما اظهار داشت: آن ها اذعان دارند که راهبرد مقاومت ایران در یک دهه گذشته، آثار مثبتی را برای ایران داشته است.
    وی با اشاره به این که چالش های بین انقلاب اسلامی و غرب سبب بروز جنگ تحمیلی، تهاجم فرهنگی و جنگ نرم شد، ادامه داد: لذا چالش ما با غرب،هویتی است و آموزه های قرآنی ما را به مقاومت و مقابله با نظام سلطه دعوت می کند.
    قائم مقام گروه علوم سیاسی مؤسسه اموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با بیان این که ما معتقدیم نظام حاکم بر روابط بین الملل و شورای امنیت سازمان ملل به گونه ای پی ریزی شده است که ساختار ظالمانه دارد، خاطر نشان کرد: وظیفه ما معرفی اسلام ناب در این هماوردی است که مذاکره می تواند یکی از قالب های آن باشد.
    وی با اشاره به این که مذاکرات هسته ای قبل از دولت یازدهم در قالب الگوی مقاومت و بر پایه منافع ملی بود ادامه داد: دولت یازدهم نیزبا توجه به مباحثی که در عرصه بین الملل مطرح شده و تحلیل های ارائه شده می تواند دو وضع داشته باشد؛ اول ادامه مذاکرات به عنوان الگوی مقاومت و البته با تغییر در نوع تاکتیک ها و پی ریزی الگوی نرمش قهرمانانه و دوم که گاه در برخی مباحث مربوط به سیاست وزارت خارجه و اظهارات برخی افراد نیز به چشم می خورد، نوعی عقب نشینی از چارچوب و اصول باشد.
    وی با اشاره به این که پی ریزی نرمش قهرمانانه باید در چارچوب اصول و خطوط قرمزی باشد که از سوی رهبری ارائه شده است، ادامه داد: منافع ملی و پیگیری عزت و اعتدال و پرهیز از حاکمیت جریان های سیاسی و مقدم نشدن بازی های سیاسی ر مصالح اسلامی و منافع ملی از جمله این اصول هستند.
    وی با اشاره به این که ایران نباید در ذیل سیادت کشور سلطه طلبی باشد، اظهار داشت:  در تقابل دهه اخیر بین نظام سلطه و انقلاب اسلامی مخصوصا در تحولات منطقه ، انقلاب اسلامی کامیاب بوده است و نظام سلطه، عقب نشینی کرده است و لذا غرب در صدد است تا وقفه ای در روند رو به رشد جریان اسلامی ایجاد کند و اینگونه وانمود کند که حل مشکلات منطقه ای و جهانی بدون اراده کشور های ابرقدرت و استکباری امکان پذیر نیست.
    گفتنی است همایش « تأثیر مذاکرات هسته ای بر روابط بین الملل » بیستم اردیبهشت ماه در سالن همایش های مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد.
     

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/4966

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه