گزارش سفر علمي ـ آموزشي گروه اديان

گزارش سفر علمي ­ـ آموزشي گروه اديان

به گزارش روابط عمومي، سفر علمی گروه اديان مؤسسه ٱموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) به منظور تبیین ابعاد الهیاتی و نحوه انجام مناسک دینی ادیان، با بازدید از اماکن مذهبی فرق و ادیان در تاريخ 3 اسفند 93 برگزار گرديد.

حجت الاسلام روح الله شهامت در گزارشي به برنامه هاي سفر علمي – پژوهشي گروه اديان اشاره کرد و اظهار داشت:‌ بازديد از کلیسای شرق آشوری، مجموعه آدریان(نیایشگاه) زرتشتیان، کنیسه یهودیان، کلیسای سرکیس مقدس، برگزاري نشست علمي با موضوع "تحلیلی بر تاریخ و آموزه های الهیاتی کليساي آشوري و ارتباط آن با نسطوریان" و نشست با دبیرکل مجمع فرق و ادیان واقوام کشور (مفام) از اهم برنامه هاي اين سفر بود.

وي افزود: در بازديد از کليساي شرق آشوري با آغاز مراسم جناب "مارنرسای بنیامین" اسقف کلیسای شرق آشور و تنی چند از کشیشان کلیسا، مراسم را با برگزاری نیایش­ها به زبان آشوری آغاز کرد، در خلال مراسم اسقف بنیامین با معرفي دانش پژوهان گروه ادیان موسسه امام خمینی به حضار و اظهار خرسندی از این دیدار، به حضار خیر مقدم گفت. پس از برنامه رسمی کلیسا نیز توضیحاتی پیرامون شباهت­ها و تفاوت­های فرق مسیحی اعم از ارمنی کاتولیک و ارتدکس و آشوری و .. توسط یکی از اعضای انجمن کلیسا ارائه شد.

دبير اجرايي گروه اديان ادامه داد: بازديد از آتشکده و مجموعه آدریان(نیایشگاه) زرتشتیان، از ديگر برنامه ها بود که در آن جناب موبد سروش پور به ارائه توضیحاتی پیرامون مبانی اعتقادی زرتشتی پرداخت. وی در پاسخ به برخي سوالات در رابطه با احکام موجود در منابع زرتشتي و چگونگي تحقق آن در جهان امروز، با تاکيد بر لزوم پويايي دين در مواجهه با تغيير سبک زندگي و جهاني که انسان در آن زندگي مي کند، بسياري از احکام زرتشتي که در ونديداد درج شده را منسوخ و نامعتبر شمرد و بر جايگزيني آن با احکام صادره از سوي شوراي موبدان تاکيد نمود.

وي يادآور شد: نشست علمی با موضوع "تحلیلی بر تاریخ و آموزه های الهیاتی کليساي آشوري و ارتباط آن با نسطوریان" توسط حجت الاسلام والمسلمين استاد باغبانی نيز در اين سفر علمي برگزار شد.

حجت الاسلام شهامت، زیارت و اقامه نماز صبح در امامزاده صالح تجریش، بازديد از کنيسه يهوديان و کليساي سرکيس مقديس را از برنامه هاي روز دوم سفر برشمرد و اظهار داشت: پس از حضور در نماز صبح کنیسه و پس از آن مراسم تورات خواني یهودیان، جناب مهندس آبایی از اعضای انجمن کلیمیان، به سوالات دانش پژوهان پیرامون شعائر و مناسک دینی یهودیان پاسخ گفت. در بازديد از کلیسای سرکیس مقدس نیز که شعبه ای از کلیسای ارامنه ارتدوکس به شمار می­رود، جناب اسقف سبو سرکیسیان، پس از اظهار خرسندی از برگزاری و تجدید دیدار با اساتید و دانش پژوهان موسسه با اشاره به افراط گرایی ها در ادیان آن را مایه به انزوا راندن دین دانست و جنایات بی رحمانه جریانهایی با داعیه مسلمانی را نامرتبط به اسلام دانست و با تاکید بر محوریت سلم و مدارا و صلح دوستی در ادیان ابراهیمی بر همکاری مشترک برای نفی جریانهای ستیزه جو در پوشش دین تاکید نمود. وی در خاتمه پس از پاسخ به سوالات اساتید و دانش پژوهان، تعامل بیشتر تشکلهای دینی مسیحی و مسلمان با یکدیگر را موجب نزدیکی بیش از پیش ادیان الهی دانست.

وي اضافه کرد: برنامه پاياني سفر علمی دو روزه گروه ادیان به تهران، شرکت در نشست با دبیرکل مجمع فرق و ادیان واقوام کشور (مفام) بود که در این نشست حجت الاسلام جواد محرابی دبیر کل مجمع پس از آشنایی با اعضای هیات علمی و دانش پژوهان، با تشریح چگونگی و ضرورت تشکیل این مجمع با هدف رصد و هماهنگی میان فعالان جبهه انقلاب اسلامی، پرداخت. او همچنین بر ضرورت هم­گرایی بیشتر مجامع علمی و موسساتی همچون موسسه امام خمینی ره با مفام برای مقابله با فرقه­ها و جریان­های انحرافی تاکید نمود.