پنجشنبه: 6 ارديبهشت 1403

فقه حکومتي و جايگاه آن در نظام اسلامي

در گفت­وگو با آيت الله کعبي تشريح شد؛

فقه حکومتي و جايگاه آن در نظام اسلامي

به گزارش مرکز خبر و اطلاع رساني روابط عمومي، آيت الله كعبي عضو خبرگان رهبري در مصاحبه اي درباره سومین همایش فقه حکومت با عنوان (نقش مردم در نظام اسلامی) به تشريح فقه حکومتي و جايگاه آن در نظام اسلامي پرداخت.

آيت الله كعبي عضو خبرگان رهبري در گفت و گو با دبير خانه سومين همايش فقه حكومتي به تبيين ماهيت نظام اسلامي پرداختند. آيت الله كعبي در تبيين واژه گان اصلي افزودند: نظام يعني مجموعه اجزاء به هم پيوسته و هماهنگ كه هدف واحدي را محقق مي سازد.

با اين تعريف اسلام در كليت خود يك نظام است يعني، اسلام مجموعه اجزاء و خرده نظامات به هم پيوسته‌اي است كه اولا هماهنگ است ثانيا هدف واحدي را دنبال مي‌كند.

عضو جامعه مدرسين افزود: با توجه به تعريفي كه از نظام گفته شد، بخشهاي مختلف محتواي اسلام، مانند اعتقادات، اخلاقيات، احكام، اقتصاد، سياسي خانوادگي و ساير آموزه هاي اسلام خرده نظام هايي هستند كه در يك پيوستگي كامل تامين كننده اهداف عالي اسلام و تربيت انسان كامل هستند.

عضو كميته سياستگذاري همايش بيان داشت نسبت نظام اسلامي به‌معناي نظام سياسي با اين منظومه را نسبت جزء و كل و خرده نظام با نظام كامل دانستند و افزودند: بر اساس اين نگاه به اسلام، نظام اسلامي به معناي رايج و سياسي آن يكي از نظامات داخلي اسلام است كه در ارتباطي زنده با بخشهاي مختلف اسلام اعم از مباحث معرفتي و اعتقادي اخلاقي و عرفاني و احكام و قوانين تأمين‌كنندة اهداف كلي اسلام در شاكله اجتماع است.

استاد عالي حوزه علميه: نظام اسلامي به معناي ساختار سياسي و اجتماعي خاصي كه مبتني بر آموزه هاي اسلام باشد داراي عناصري است. اين عناصر عبارتند از: آموزه هاي وحياني ايمان ساز و حركت آفرين 2. رهبري الهي هدايت كننده و دولت اسلامي مجري اهداف اسلام 4ومردم مومن به اسلام 5. حيات طيبه و سبك زندگي مبتني بر معارف و اهداف اسلام.

گفتني است سومين همايش از سلسله همايش‌هاي فقه حكومتي با عنوان نقش مردم در نظام اسلامي در پاييز 1394 در مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني ره برگزار مي‌شود و علاقه‌مندان مي‌توانند مقالات خود را تا پايان خرداد 1394 از طريق سايت hamayesh.iki.ac.ir به دبيرخانه همايش ارسال كنند. همچنين محورهاي اين همايش در همين سايت قرار گرفته است. براي كسب اطلاعات بيشتر مي‌توانيد با شماره 02532909099 تماس بگيريد.