جلد چهارم و پنجم مجموعه «کتابشناسي‌هاي فلسفه مضاف» منتشر شد

به همت مرکز دائره المعارف علوم عقلی اسلامی، دو جلد ديگر از مجموعه «کتابشناسي‌هاي فلسفه مضاف» در زمينه فلسفه اخلاق، فلسفه حقوق، فلسفه فقه، فلسفه تاريخ، فلسفه تعليم و تربيت، فلسفه هنر و ... منتشر شد.

به گزارش مرکز خبر و اطلاع رسانی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، چهارمين و پنجمين جلد از مجموعه کتابشناسي‌هاي فلسفه مضاف با موضوعات:  فلسفه اخلاق، فلسفه حقوق، فلسفه فقه، فلسفه تاريخ، فلسفه تعليم و تربيت، فلسفه هنر، فلسفه علوم اجتماعي، فلسفه زبان، فلسفه رياضي، فلسفه علم، معرفت‌شناسي و هرمنوتيک منتشر شده و در آن به معرفي 4546  کتاب و مقاله به شرح زير پرداخته شده است:

فلسفه اخلاق: شامل معرفي 856 منبع

فلسفه حقوق: شامل معرفي 346 منبع

فلسفه فقه: شامل معرفي 380 منبع

فلسفه تاريخ: شامل معرفي 182 منبع

فلسفه تعليم و تربيت: شامل معرفي 245 منبع

فلسفه هنر: شامل معرفي 256 منبع

فلسفه علوم اجتماعي: شامل معرفي 849 منبع

فلسفه زبان: شامل معرفي 39 منبع

فلسفه رياضي: شامل معرفي 29 منبع

فلسفه علم: شامل معرفي 121 منبع

فلسفه معرفت شناسي: شامل معرفي 890 منبع

فلسفه هرمنوتيک: شامل معرفي 124 منبع

کتاب‌شناسي‌هاي اين مركز، از دو بخش تشكيل شده‌اند: 1) معرفي منابع؛ 2) فهرست‌ها.

بخش اول: معرفي منابع

در بخش اول، هر كتاب با گزينه‌هاي ذيل معرفي شده است:

شهرت و نام پديدآور، تاريخ ولادت و وفات پديدآور، شماره منبع، نماد نوع منبع، عنوان منبع، نام مترجم، مصحح، محقق و...؛ معادل انگليسي پديدآوران منابع (در ترجمه‌ها)، محل نشر، نام ناشر، تاريخ نشر، نوبت چاپ، تعداد صفحات، قطع، زبان، شابك (شماره استاندارد بين‌المللي كتاب)، درجه، محل نگهداري، شماره ثبت، موضوعات به صورت درختي، محل درج و شماره جلد (در موارد لازم).

بخش دوم: فهرست‌ها

بخش دوم اين كتاب، به فهرست‌هاي مختلفي اختصاص يافته است كه زمينه جست‌وجو در بخش اول كتاب را فراهم مي‌كند. در اين بخش، فهرست‌هاي ذيل آورده شده‌اند: فهرست پديدآوران، فهرست منابع فارسي، فهرست منابع عربي، فهرست موضوعات، فهرست آثار، فهرست اعلام و فهرست گرايش‌ها.

تشکر

مجموعه كتاب‌هاي «کتاب‌شناسي علوم عقلي اسلامي» كه در مجموع حدود پنجاه هزار منبع در آن معرفي شده است، نتيجه سال‌ها تلاش پژوهشگران متخصص در علوم عقلي اسلامي و کوشش كارشناسان نرم‌افزاري است. از اين رو، لازم است مراتب قدرداني خود را به همه دست‌اندركاراني كه در طول حدود ده سال براي تهيه اين معجم بزرگ کتاب‌شناسي علوم عقلي، با مركز همكاري كردند، اعلام داريم. به ويژه فاضل ارجمند جناب حجت‌الاسلام و المسلمين آقاي محمد كريمي مدير گروه مطالعات و تحقيقات و پژوهشگر گرانقدر جناب آقاي رضا اميري مسئول واحد مأخذشناسي (فارسي و عربي) مرکز.