مباني فكري القاعده و سلفيه جهادي و تاثير آن بر گسترش افراطي گري

به همت گروه کلام و فلسفه دین مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد.

به گزارش مرکز خبر و اطلاع رسانی روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در این نشست علمی حجت‌الاسلام و المسلمین محمد طاهر رفیعی اظهار داشت: رهبران القاعده و سلفيه جهادي تحت تأثير افكار جريان‌هاي سلفي مصر و عربستان، به خصوص سيد قطب و ابن‌تيميه و تااندازه اي ابن عبدالوهاب، به تعريف كفر و ايمان و جهاد و حكومت و مسايل كلامي ديگر پرداخته‌اند.

وی در ادامه افزود: آنان از نظر خط و مشي سياسي با رفتار مسالمت‌آميز موافق نيستند و بلكه جهاد و مبارزه را تنها راه دست‌يابي به حكومت اسلامي و نابودي كفار مي‌دانند. جهاد از نظر آنا تنها به مبارزه با كفار شرق و غرب محدود نمي‌گردد، بلكه گسترش جهاد در كشورهاي ديگر، به خصوص فلسطين و همين‌طور دولت¬هاي عربي، از مهم‌ترين اهداف آنان به شمار مي‌آيد.

رفیعی تصریح کرد: احكام و فتاواي القاعده و سلفيه جهادي و گروه‌هاي افراطي مشابه آن، در توجيه كشتن مخالفان از مسلمانان و غير مسلمانان، بر محور امور زير متمركز است: «جهاد»، «جامعه جاهلي»، «جاهليت»، «حكم راندن بغير ما أنزل‌الله»، «توحيد حاكميت»، «دارالحرب و دارالإسلام»، «وجوب خروج بر ضد حاكم جائر»، «خروج حاكم از حدود اسلام». «كفر بودن دموكراسي.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: «شرح و تفسيرهاي رهبران القاعده براي هركدام از موضوعات فوق تحت تأثير تحولات جهان اسلام، فراز و نشيب‌هايي از نظر سعه و ضيق داشته است. اما در مجموع «جهاد»، «حكومت»، «تكفير»، «ولايت و برائت»، «دارالإسلام و دارالكفر» و «ضرورت هجرت» اصلي‌ترين مباني فكري القاعده را شكل مي‌دهد.

گفتنی است؛ این نشست علمی روز چهارشنبه 6/12/93 از ساعت 18:45 با حضور چمعی از دانش پژوهان و محققان موسسه در سالن اندیشه موسسه برگزار شد و حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر محمد جعفری به عنوان دبیر علمی و حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر مهدی فرمانیان به عنوان ناقد حضور داشتند.