پنجشنبه: 6 ارديبهشت 1403

«بررسي و نقد ديدگاه «نيكي آر.كدي» درباره انقلاب اسلامي»

دومین نشست از سلسله نشست‌های علمی «انقلاب اسلامی از نگاه نظریه پردازان غربی» با سخنرانی حجت الاسلام دکتر مهدی ابوطالبی ادامه یافت.

به گزارش مرکز خبر و اطلاع رسانی روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در این نشست علمی نظريه پروفسور نيكي آر. كدي استاد تاريخ دانشگاه كاليفرنيا و يكي از معروفترين ايران‌شناسان غربي مورد بررسي قرار گرفت. در بررسی این نظریه حجت الاسلام والمسلمین ابوطالبی اظهار داشت: نيکي آر. کدي آثار بسيار زيادي در مورد ايران دارد و او رساله دكتراي خود را با عنوان «تأثير غرب بر تاريخ اجتماعي ايران مدرن» نوشته است.

ابوطالبی در ادامه افزود: در بين موضوعات تحقيقي مورد علاقه وي، مسأله جنبش‌ها و حركت‌هاي سياسي ـ اجتماعي در ايران، بخش قابل توجهي را به خود اختصاص داده است. عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی گفت: براي تبيين نظريه كدي پيرامون انقلاب اسلامي ايران، عمدتاً‌ از سه اثر ايشان پيرامون انقلاب در ايران استفاده شده که عبارتند از:

1. ريشه‌هاي انقلاب ايران، ترجمه عبدالرحيم گواهي، چ3، تهران، دفتر نشر فرهنگ اسلامي،1381.
    2. مطالعه تطبيقي انقلاب‌هاي ايران، ترجمه فردين قريشي، مندرج در: متين، س 1، ش 1، 1377.
    3. چراييِ انقلابي شدن ايران،‌ ترجمه فردين قريشي،‌ متين، س 1، ش 2، 1378.

ابوطالبی در اين نشست علمی سعي کرد با بررسي كامل اين سه اثر و نگاهي اجمالي به ساير آثار مرتبط با بحث انقلاب ايران، تبيين دقيق و صحيحي از نظريه ايشان در مورد علت وقوع انقلاب اسلامي ايران ارائه نماید و مورد نقد و بررسي قرار دهد که مورد توجه علاقمندان و اندیشمندان حاضر در نشست علمی قرار گرفت.

در پایان این نشست علمی حجت الاسلام ابوطالبی به سوال های حاضران در جلسه پیرامون دیدگاه «نیکی آر.کدی» درباره انقلاب اسلامی پاسخ داد و به بررسی بیشتر و دقیق‌تر این موضوع پرداخت.

گفتنی است این نشست علمی همزمان با اولین شب از دهه مبارک فجر و در سالن اجتماعات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی برگزار شد.