جمعه: 7 ارديبهشت 1403

شما اینجا هستید

علامه مصباح يزدي : ايجاد اسلام هراسي در غرب و فرانسه، از ديگر جنايات آنها بدتر است

    عضو خبرگان رهبري گفت: بالاترين خدمت به انسانها، آشنا کردن آن‌ها با اسلام و معارف اهل‌بيت (ع) است، و بزرگترين خيانت نيز ممانعت از انتشار و ترويج دين است؛ لذا برخي از کارهايي که در کشور‌هاي غربي و به ويژه فرانسه براي اسلام هراسي انجام مي‌شود، بزرگترين خيانت به انسان‌ها، و جنايتي بدتر از کشتار هزاران بي‌گناه است؛ چرا که کشتار مردم، سبب محروم شدن آن‌ها از زندگي در اين دنياست، اما اسلام‌هراسي، سبب جلوگيري از رسيدن انسان‌ها به سعادت ابدي مي‌شود.

    به گزارش مرکز خبر و اطلاع رسانی روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) به نقل ازپايگاه اطلاع رساني آثار حضرت آيت‌الله مصباح يزدي، رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) در جمع تعدادي از فعالان مراکز اسلامي آمريکاي لاتين و تعدادي از تازه مسلمانان، ضمن خوشامدگويي به حاضران و اظهار خرسندي از حضور در جمع آن‌ها گفت: انسان‌ها داراي بينش‌هاي متفاوتي هستند؛ چه بسا تصور ما اين باشد که همه موجودات زنده داراي غرايز و نياز‌هايي مادي هستند و رفع نياز‌هاي طبيعي، هدف نهايي زندگي آن هاست؛ اما اديان الهي آمده‌اند تا به بشر بفهمانند که اين دنيا مقدمه‌اي براي رسيدن به مقصد نهايي و زندگي ابدي است.

    آيت‌الله محمد تقي مصباح يزدي با اشاره به ديدگاه افرادي که از اين بينش الهي بي‌بهره اند، اظهار داشت: نهايت آرزوي چنين افرادي آن است که در همين چند سال زندگي دنيا، نهايت لذت را از زندگي ببرند؛ چرا که به بعد از آن اعتقادي ندارند. اين در حالي است که در ديدگاه معتقدين به اديان الهي، تمام عمر انسان در اين دنيا، به مثابه سفري بسيار کوتاه است در مقابل زندگي ابدي که  مقصد اصلي آفرينش انسان معرفي مي‌شود.

    وي خاطر نشان کرد: براي کساني که بينش الهي ندارند طبيعي است  که  نهايت خدمت به بشر را خدماتي بدانند که زمينه زندگي، رفاه، خوشي و لذت بشر را تأمين کند، اما به نظر معتقدين به اديان الهي، بزرگ‌ترين خدمت به بشر، توجه دادن آن‌ها به زندگي جاودانه و فراهم کردن زمينه براي رسيدن آن‌ها به سعادت است.

    عضو خبرگان رهبري با اشاره به تلاش‌هاي مخترعان و ساير کساني که براي آسايش و رفاه مردم زحمت مي‌کشند، اظهار داشت: هر چند که تلاش‌هاي آن‌ها نيز خدمت به مردم به شمار مي‌رود و قابل تقدير است، اما مجموع خدمات همه آن‌ها نسبت به خدمتي که يکي از پيامبران الهي براي هدايت مردم و سعادت آن‌ها انجام داده است، بسيار ناچيز است.  

    استاد اخلاق حوزه علميه با اشاره به نعمت‌هاي فراوان خداوند اظهار داشت: بايد خداوند را به خاطر همه اين نعمت‌ها شکر کنيم، اما بايد توجه داشته باشيم که همه اين نعمت‌هاي بزرگ، در مقابل عظمت نعمت شناخت دين، پيامبر (ص) و احکام دين، بسيار کوچک هستند؛ و  لذا علاقه ما به پيامبر اسلام (ص) تنها يک عاطفه صنفي، قومي و نژادي همراه با تعصب نيست، بلکه دليل عقلي بسيار موجهي نسبت به محبت خود به ايشان داريم و آن به خاطر خدمت عظيمي است که ايشان به ما و عالم بشريت کرده است.

    وي با اشاره به نعمت دين اظهار داشت: استفاده از هر نعمتي و به جا آوردن شکر آن، منوط به شناخت آن است؛  به عنوان مثال دارو ها، مفيد هستند، اما تا آن‌ها را نشناسيم که کدام يک از آن‌ها براي چه بيماريي خوب است، نمي‌توانيم از آن استفاده کنيم؛ نعمت دين نيز همين گونه است؛ هر چند دين بر کسي تحميل نمي‌شود، اما خداوند وسيله شناخت دين را در اختيار ما قرار داده تا آن را شناخته و از آن استفاده کنيم.

    استاد فلسفه و تفسير حوزه علميه قم با اشاره به اين‌که صرف وجود کتاب‌هاي پزشکي و وجود پزشک در جامعه، سبب درمان بيماران نمي‌شود، اظهار داشت: همان‌طور که  بايد به کتاب‌هاي پزشکي و شخص پزشک مراجعه و دستورات او را عمل کرد تا بيماري درمان گردد، خداوند متعال نيز يک پزشک که همان پيامبر (ص) است و کتاب درمان که همان قرآن است، را فرستاده تا با مراجعه به آن، راه درمان مشکلات معنوي و رسيدن به سعادت را بياموزيم.

    وي افزود: هم چنين همان گونه که وجود يک پزشک در شهر، براي معالجه همه بيماران کفايت نمي‌کند و لذا مراکز آموزشي متعددي براي رشته پزشکي تأسيس مي‌شود، دين هم اين گونه است، يعني صرف وجود پيامبر (ص) و قرآن براي هدايت بشر کافي نيست، بلکه بايد افرادي باشند تا آموزه‌هاي کتاب و سنت پيامبر (ص) را تدريس کنند تا با تربيت نيرو، همه نياز‌هاي جامعه برطرف شود.

    وي آشنا شدن با معارف اسلام و درک آن‌ها را مرحله اول شکر گزاري از خداوند براي نعمت دين دانست و خاطرنشان کرد: در ادامه بايد به باطن و ابعاد مختلف معارف، توجه کنيم و خودمان نيز به هر آن‌چه آموخته‌ايم عمل کرده و به جامعه نيز منتقل کنيم، چرا که خداوند اين قرآن و دين را براي همه انسان‌ها نازل کرده و دين امانتي است در دست کساني که آن را شناخته اند و بايد اين امانت را به ديگران هم برسانند.

    عضو خبرگان رهبري خاطر نشان کرد: ياد نگرفتن دين و معارف ديني در وهله اول ظلم به خود و در وهله دوم توهين به خداوند است؛ چرا که اگر شخص بزرگي هديه‌اي مهم براي ما بياورد و ما اصلا آن را باز نکنيم و در گوشه‌اي آن را رها کنيم، نوعي توهين به آن شخص و محروم کردن خود از هديه اوست.

    وي در ادامه اظهار داشت: بالاترين خدمت به انسانها، آشنا کردن آن‌ها با اسلام و معارف اهل‌بيت (ع) است، و بزرگترين خيانت نيز ممانعت از انتشار و ترويج دين است؛ لذا برخي از کارهايي که در کشور‌هاي غربي و به ويژه فرانسه براي اسلام هراسي انجام مي‌شود، بزرگترين خيانت به انسان‌ها، و جنايتي بدتر از کشتار هزاران بي‌گناه است؛ چرا که کشتار مردم، سبب محروم شدن آن‌ها از زندگي در اين دنياست، اما اسلام‌هراسي، سبب جلوگيري از رسيدن انسان‌ها به سعادت ابدي مي‌شود.

    اين استاد تفسير قرآن کريم حوزه علميه قم با اشاره به برخي آيات قرآن کريم، اظهار داشت: ستم‌کارترين مردم کساني هستند که به خداوند دروغ مي‌بندند و آيات الهي را تکذيب مي‌کنند و مانع هدايت مردم مي‌شوند.

    وي در پايان با تأکيد بر لزوم آموزش معارف دين به ديگران، سفارش پيامبر اکرم (ص)  به حضرت امير المؤمنين (ع) را ياد آور شد و گفت: هدايت کردن يک نفر براي رسيدن به سعادت، بالاتر و با ارزش‌تر از همه آن چيزي است که در دنيا وجود دارد.

    در ادامه اين نشست صميمي، علامه مصباح يزدي به سئوالات برخي از حاضران پاسخ داد.

    گفتني است اين مراسم پنجم بهمن ماه در سالن تشريفات مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) برگزار شد.

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/4873

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه