چهارشنبه: 19 ارديبهشت 1403

پروفسور رشید بن عیسی: امام خمینی، یک انقلاب فرهنگی بزرگ را در جهان به وجود آورد

پروفسور رشید بن عیسی الجزایری گفت: انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی، از یک فرهنگ جدید و در رقابت با فرهنگ غربی، به وجود آمده است.این انقلاب از دل فرهنگ اسلامی متولد شده است.

به گزارش روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) وی که در ماه‌های منتهی به انقلاب اسلامی در سال 1357 از مقامات ارشد یونسکو در پاریس بود، در پایان هر هفته برای ملاقات با حضرت امام(ره) به نوفل لوشاتو می‌رفت و با ترجمه مقالات و بیانیه‌های دانشجویان ایرانی به فرانسوی، خود را در رویدادهای منتهی به انقلاب سهیم کرد.

بن عیسی مقایسه انقلاب اسلامی ایران با انقلاب فرانسه یا انقلاب های ماکسیستی را اشتباه برشمرد و اظهار داشت: اين انقلاب‌ها، انقلابی در درون فرهنگ غربی بودند و در واقع فصلی جدید را در چهارچوب فرهنگ غربی باز نمودند و به عبارت دیگر، نوعی جدایی از گذشته و جدا کردن راه است؛ ولی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی، از یک فرهنگ جدید و در رقابت با فرهنگ غربی، به وجود آمده است. انقلاب اسلامی ایران از دل فرهنگ اسلامی متولد که این فرهنگ، غرب را به چالش‌کشیده است.

پروفسور رشید بن عیسی در تشریح نفوذ و رشد فرهنگ اسلامی در غرب، نفوذ دیگر ادیان را منتفی دانست و ادامه داد: به قول نیچه، ما همه گرایشات مسیحیت را از افراطی‌ترین نوع، تا تفریطی‌ترین شکل آن، تجربه نمودیم و آن را به کناری گذاردیم. همچنین احتمال گرایش غرب به یهودیت نیز منتفی است؛

وی افزود: تنها اسلام است که آینده غرب را در بر خواهد گرفت و این امر باعث هراس غربی‌ها شده است، چرا که به خوبی درک کرده‌اند، آینده قطعا از آن اسلام خواهد بود.

بن عیسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ناشناخته بودن اسلام در غرب حتی برای اندیشمندان غربی تا پیش از انقلاب اسلامی، افزود:، پیروزی انقلاب موجب عزت و احیای اسلام در جهان به خصوص در غرب شد. به یاد دارم یکی از دانشجویان در دانشگاه سوربن،وقتی پایان نامه دکترای خود را ارائه می‌کرد،‌گفت؛ «تا امروز ما اهمیتی به شما مسلمانان نمی‌دادیم ولی از این به بعد برای شما حساب باز می‌کنیم.»

وی با بیان اینکه امام خمینی و انقلاب اسلامی ایران سبب افتخار و اعتماد به نفس مسلمین شد، به حضورش در کلاس درس میشل فوکو اشاره کرد و ادامه داد:میشل فوکو وقتی به ایران آمد، گزارشی از انقلاب ایران نوشت که در آن تصریح می کند: آنچه در ایران اتفاق افتاد مسأله‌ای داخلی نیست، بلکه مسئله‌ای است مربوط به همه انسانیت. تا کنون ما ادعا می‌کردیم که از مقدسات گذشتم و آن‌ها را به کناری نهادیم؛ ولی اکنون امور عادی را نیز مقدس می‌شمریم.

پروفسور بن عیسی در خصوص حضورش در نوفل لوشاتو اظهار داشت: در یونسکو نسبت به حضور من در آخر هر هفته در منزل امام اعتراض کردند. يک روز در اتاق يکي از کارمندان يونسکو تصوير نصب شده پاپ را ديدم، من هم تصوير مبارک امام را بالاي سرم نصب کردم. به من شديدا اعتراض شد، من هم در جواب گفتم؛ اين پاپ من است و من آزادم هر کسي را به عنوان پاپ انتخاب کنم.

بن عیسی انسان ساز بودن انقلاب را از شگفتی های آن دانست و گفت: پيام انقلاب چنان رسا و تأثيرگذار بود که هوگو چاوز گفته بود امام من سيد علي خامنه‌‌اي (مدظله العالي) است .

وی به عنوان دوست دار و دلسوز انقلاب توصیه کرد: بايد خودمان را نقد کنيم و مشکلات این کشور اسلامي را برطرف نماييم و از اصلاح سبک زندگي خودمان غافل نباشيم. جزئيات مهم‌اند. همين جزئياتند که زندگي ما را تشکيل مي‌دهند.

پروفسور بن عیسی الجزایری در پایان سخنان خود تاکید کرد: به سبب امام و انقلاب اسلامي هر چه مي‌گذرد نام اسلام و ايران پر افتخارتر مي‌شود و اگر من امروز بگويم يک مسلمان ايراني هستم، با افتخار مي‌توانم سرم را بالا بگيرم.