پنجشنبه: 30 فروردين 1403

مرکز مشاوره مؤسسه، محور مشاوره اسلامی در کشور

مصاحبه مرکز خبر و اطلاع رسانی روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با حجت‌الاسلام و المسلمین اخوی مدیریت مرکز مشاوره موسسه امام خمینی(ره)

لطفا خودتان را معرفی کنید
    بنده ابراهیم اخوی هستم. ورودی سال 77 موسسه و فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد روان‌شناسی.
    از چه زمانی مسئولیت مرکز مشاوره را بر عهده گرفتید؟
    از دوازدهم آبان امسال، این وظیفه بر دوش بنده گذاشته شد.
    مرکز مشاوره چند ساله است؟
    این مرکز در سال 1378 تاسیس شد. یعنی الان یک مرکز چهارده ساله است.
    چه فعالیت‌هایی در این مرکز دارید؟
    مرکز مشاوره از سه بخش اصلی تشکیل شده که به اختصار فعالیت‌های هر بخش را شرح می‌دهم:
    الف) بخش کلینیک
    در این بخش، خدمات درمانی به مراجعان محترم داده می‌شود. این خدمات شامل مشاوره‌های خانواده، ازدواج، تحصیل، اشتغال، کودک و نوجوان، مسائل جوانان، مهارت‌‌های زندگی و نیز درمان اختلالاتی مانند اختلالات شخصیت، افسردگی، وسواس، اضطراب و دیگر مسائل مرتبط با این حوزه درمانی است. در بخش کلینیک، روان‌سنجی هم افزوده می‌شود که عهده‌دار تست‌های روان‌شناسی مانند تست هوش، تست شخصیت، تست سلامت روان و مانند آن است.
    ب) بخش آموزش‌های کاربردی
    نشست‌های خانه خوبان که تمام مخاطبان با آن آشنایی دارند، یکی از فعالیت‌های این بخش است. برگزاری کارگاه‌های آموزشی و تربیتی برای کارمندان محترم و خانواده‌های آنان و نیز دانش‌پژوهان و خانواده‌های آن در بخش آموزش‌های کاربردی برنامه‌ریزی و اجرایی می‌شود. البته سفارش کارگاه از طرف مدیریت تربیتی و دانش‌پژوهی است. آموزش‌های ضمن خدمت برای مشاوران محترم جهت بروز رسانی اطلاعات و فنون درمانی نیز در بخش آموزش‌های کاربردی عملیاتی می‌شود. اعزام مشاور به دیگر مراکز در قم و شهرستان‌ها جهت برگزاری دوره‌های آموزشی نیز از برنامه‌های این بخش است.
    ج) بخش پژوهش‌های کاربردی
    در بخش پژوهش‌ها ، تولید کتاب‌های کاربردی، تک‌نگاره‌های تربیتی، فلش‌کارت‌های تربیتی و نیز مدیریت سایت مرکز مشاوره از جمله کارهای شاخصی هستند که انجام می‌شوند. نشریه داخلی مأوا نیز محصول این بخش است.
    ارزیابی شما از فعالیت‌های مرکز در یک جمله چیست؟
    به نظرم مرکز مشاوره موسسه امام خمینی، محور و قطب مشاوره اسلامی در کشور است. خدمات ما منحصر به داخل موسسه نیست و هر جای کشور که با سیاق مذهبی به کار مشاوره می‌پردازند، زمانی که با مرکز ما آشنا می‌شوند، علاوه بر مشورت و بهره‌گیری از استادان مرکز، محصولات آن را در دستور کار خود قرار می‌دهند.
    میزان موفقیت خود را در اجرایی کردن برنامه پنج ساله اول چگونه برآورد می‌کنید؟
    البته پاسخگویی به این بخش را باید به مدیران ارجمند پیشین محول کرد؛ ولی براساس آمار موجود، در پنج سال گذشته، مرکز مشاوره افزون بر 12.000 ساعت خدمات مشاوره‌ای ارائه کرده است. توسعه کمی و کیفی مرکز، ارائه خدمات پژوهشی، تقویت بخش آموزش، راه‌اندازی گروه‌درمانی‌های تخصصی، استفاده از توانمندی‌های مشاوران خانم برای مراجعان خانم و مسائلی مانند آن، از موفقیت‌هایی است که جای تقدیر دارد. همچنین تولید بیش از سی جلد کتاب، تک‌نگاره و نیز بروز رسانی کیفیت محصولات پژوهشی، از پیشرفت‌های ممتاز این مرکز در پنج سال اول برنامه بوده است.
    وجه تمایز شما با دیگر مراکز مشاوره چیست؟
    مرکز مشاوره موسسه افتخار دارد که از متخصصان روان‌شناسی و علوم ‌تربیتی با تحصیلات حوزوی استفاده می‌کند. اعتمادی که جامعه به مشاوران مذهبی حوزوی دارد، خیلی مهم است. در مرکز مشاوره موسسه امام، از آخرین دستاوردهای عملی رصد و تکنیک‌های درمانی دنیا مطابق با معیارهای دینی استفاده می‌شود و حتی در پاره‌ای ازموارد، بن‌بست‌های درمانی با نگاهی به آموزه‌های دینی، شکسته می‌شود.
    چشم انداز آینده شما؟
    به امید خدا، قصد داریم مرکز مشاوره موسسه امام خمینی را به جامعه علمی معرفی کنیم. روش‌های درمانی مبتنی بر آموزه‌های اسلامی را با متد علمی و در قالب مقالات پژوهشی به دنیا صادر کنیم. همچنین مصمم هستیم که در ارائه خدمات، ضمن حفظ کیفیت، سرعت بیشتری به خرج دهیم تا مراجعان محترم از صف انتظار طولانی مدت خارج شوند. نظام درمانی همگن نیز از چشم‌اندازهای ماست که بخشی از آن با حضور هفت نفر از خانم‌های متخصص، محقق شده است. برون‌مرزی کردن محصولات، تولید آثار کاربردی فاخر، تنوع بخشی به تولیدات و نیز تدوین آیین‌نامه و اصول علمی مشاوره اسلامی، از دیگر اهداف مرکز است که امیدوارم به زودی شاهد تحقق آن باشیم.