پنجشنبه: 9 فروردين 1403

معاون آموزشی موسسه امام خمینی(ره) خبر داد:برگزاری نخستین همایش فقه حکومتی در قم

معاون آموزشي موسسه امام خميني(ره) گفت: نخستين همايش فقه حکومتي با عنوان «ظرفيت‌هاي فقه جواهري در قلمرو فقه حکومتي» و با سخنراني آيت‌الله مصباح يزدي در قم برگزار خواهد شد.

به گزارش مرکز خبر و اطلاع رساني روابط عمومي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)، حجت‌الاسلام دکتر سيد ابراهيم حسيني در نشست خبري نخستين جلسه از سلسله همايش‌هاي فقه حکومتي که پيش از ظهر امروز در تالار انديشه موسسه آموزشي پژوهشي امام خميني(ره) برگزار شد مهم‌ترين وظيفه موسسه امام خميني(ره) را تبيين دين اسلام دانست و اظهار کرد: اين نهاد يک موسسه تخصصي براي تربيت عالمان مسلط بر علوم اسلامي و انساني است که در حال حاضر و با حضور 1500 دانشجو، نيازمند برنامه‌ريزي دقيق براي برگزاري کلاس‌هاي فقه و اصول است.
    دکتر حسيني از برگزاري 100 کلاس درس فقه و اصول در سال گذشته در موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) خبر داد و گفت: شرکت در اين کلاس‌ها براي همه طلاب حوزه علميه آزاد است و بزرگاني از حوزه‌هاي علميه به عنوان مدرس با اين موسسه همکاري دارند.
    معاون آموزشي موسسه امام خميني(ره) با بيان اينکه همايش‌هاي فقهي موجب تقويت اين بعد آموزشي مي‌شود، افزود: مقام معظم رهبري خواستار برگزاري درس‌هاي خارج فقه حکومتي در قم هستند زيرا ما معتقديم که فقه تنها به عبادات فردي اختصاص نداشته و تشکيل حکومت اسلامي نيازمند تبيين ساختار و وظايف آن است.
    وي عنوان داشت: کارهاي فراواني در خصوص آموزش و پژوهش فقه حکومتي در موسسه امام خميني(ره) صورت گرفته است که سلسله همايش‌هاي فقه حکومتي از جمله آنهاست.
    حجت الاسلام والمسلمين دکترحسيني فقه حکومتي را مبحثي بسيار عميق دانست و افزود: نخستين همايش در اين زمينه با عنوان «ظرفيت‌هاي فقه جواهري در قلمرو فقه حکومتي» برگزار خواهد شد و پس از آن گروه‌هاي تخصصي موسسه نسبت به بررسي مباحث گوناگون اقدام خواهند کرد.

معاون آموزشي موسسه امام خميني(ره) با تاکيد بر حق اشتغال زنان اظهار کرد: مديريت اين بحث از جمله اقداماتي است که در بحث فقه حکومتي مي‌توان به آن پرداخت و اين کار بايد توسط گروه‌هاي تخصصي اقتصاد اسلامي صورت گيرد.
    وي با اشاره به ضرورت پرداختن به مباحث اقتصاد اسلامي گفت: کساني مي‌توانند از منبع اصيل و ناب اسلام در اين زمينه بهره‌برداري کنند که مسلط به مباحث فقهي بوده و علوم روز را بشناسند و اين امر در بسياري از مسائل اجتماعي نظير حقوق خانواده، مديريت و مباحثي از اين دست وجود دارد.
    حجت الاسلام والمسلمين دکترحسيني خاطرنشان کرد: نخستين جلسه از سلسله همايش‌هاي فقه حکومتي در روز پنجشنبه، چهارم خردادماه سال جاري در تالار اصلي موسسه آموزشي پژوهشي امام خميني(ره) برگزار خواهد شد.
    معاون آموزشي موسسه امام خميني(ره) از ارسال 60 مقاله در خصوص اين همايش به موسسه امام خميني(ره) بيان داشت: از اين ميان، شش مقاله برجسته انتخاب شده‌اند که در همايش روز چهارم خردادماه ارائه خواهند شد.
    وي سخنران اين همايش را آيت‌الله مؤمن اعلام کرد و افزود: ميزگرد علمي همايش نيز با حضور آيات اراکي، کعبي و مدرسي برگزار مي‌شود و در پايان نيز آيت‌الله مصباح يزدي به سخنراني خواهد پرداخت.
    حجت الاسلام والمسلمين دکترحسيني با تاکيد بر ادامه اين همايش‌ها در موضوعات تخصصي و توسط گروه‌هاي مختلف موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) گفت: نخستين همايش به منظور مقدمه‌اي براي اين همايش‌ها خواهد بود.
    معاون آموزشي موسسه امام خميني(ره) از تشکيل گروه علمي فقه و اصول در اين موسسه خبر داد و عنوان داشت: نظارت بر کار فقهي ساير گروه‌ها از جمله وظايف اين گروه است