چهارشنبه: 5 ارديبهشت 1403

شما اینجا هستید

آيت‌الله مصباح يزدي: علاقه جوانان به اخلاقيات زايد الوصف است.

    رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اشاره به گستردگي فساد در جوامع بشري گفت: گرايش جوانان به معنويت، روز به روز در حال گسترش است.

     

    به گزارش پايگاه اطلاع رساني آثار حضرت آيت‌الله مصباح يزدي، ايشان در ديدار با معاونان تهذيب مدارس علميه سراسر کشور ضمن سپاس خداوند منّان، به خاطر پيدايش مؤسسات و نهادهاي فعال اخلاقي در سطح جامعه گفت: در گذشته تصور وجود گروه‌ها و نهادهاي فعال در حوزه با گستردگي امروزي در خواب و خيال هم نمي‌گنجيد.
    وي با بيان اين‌که هدف از بعثت انبيا و آمدن معصومين عليهم‌السلام تزکيه و تربيت افراد بشر است ادامه داد: تدريس دروس اخلاق در حوزه‌هاي علميه مانند جلسات وعظ و خطابه داراي فوايدي است، اما بايد توجه داشت شيوه‌هاي کنوني نشر اخلاقيات در جامعه، مانند مجالس وعظ، کلاس‌هاي اخلاق، کتب اخلاقي و نشر شرح حال بزرگان اخلاق امروزه کافي نيستند، زيرا اين روش‌ها مفيد جوامع پاک هستند و در جوامع گناه‌آلوده و پر از شبهه امروزي کارآيي چنداني ندارند.
    استاد اخلاق حوزه علميه قم با اشاره به فراواني و گوناگوني ابزار و رسانه‌هاي مروّج فساد در عصر حاضر اظهار کرد: در قياس با گستردگي فساد در زمان حاضر، گرايش و علاقه روزافزوني نسبت به معنويات و دينداري مخصوصا در ميان جوانان وجود دارد که اين امر منشأي الهي دارد.
    رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) افزود: کمبودها و کاستي‌هايي که در برآوردن نيازهاي شديد جوانان و مردم به معنويات و تقاضاي آنان براي دريافت معارف اصيل و حقه وجود دارد باعث شده است که بسياري از اين افراد در دام اديان نوظهور و عرفان‌هاي کاذب گرفتار شوند.
    عضو خبرگان رهبري با بيان اين‌که مقابله با فساد موجود در جامعه از عهده يک يا چند گروه محدود بر نمي‌آيد، تصريح کرد: بار اصلي ترويج اخلاق و معنويات در جامعه بر عهده روحانيت است و در روز قيامت بي‌شک از کاستي‌هاي صورت گرفته در اين زمينه از علما و روحانيون بازخواست خواهد شد.
    آيت‌الله مصباح يزدي ادامه داد: در گذشته تقييد عجيبي نسبت به تهجّد و تهذيب در روحانيت مشاهده مي‌شد، به طوريکه حتي يک لغزش کوچک هم به ندرت در اين قشر از جامعه ديده مي‌شد اما امروزه متأسفانه اين موضوع شکل ديگري به خود گرفته است.
    استاد اخلاق حوزه علميه قم با اشاره به تاريخچه نظام‌مند شدن بحث اخلاقيات در حوزه علميه قم بيان کرد: حدود شصت سال پيش جمعي بالغ بر دويست نفر از علما و اساتيد طراز اول حوزه علميه قم در نامه‌اي به خط آقاي مشکيني به محضر آيت‌الله العظمي بروجردي از ايشان درخواست برگزاري منظم کلاس‌هاي اخلاق در حوزه را نمودند، در حاليکه در آن زمان گستردگي فساد در حد و اندازه امروزه نبود و طلاب پايبندي عجيبي به اخلاقيات داشتند.
    عضو خبرگان رهبري با تأکيد بر ضرورت مهذّب بودن اساتيد اخلاق و فعالان در اين عرصه، گفت: روحانيت بايد توجهي ويژه به مسأله اخلاق در جامعه داشته باشد و اين امر مستلزم درک اهميت اخلاقيات، تزکيه و تهذيب فردي و نهايتاً بررسي و پژوهش شيوه‌هاي مناسب تبليغي در عصر کنوني است.
    لازم به ذکر است اين جلسه در تاريخ نهم آبان ماه سال جاري در تالار همايش‌هاي مؤسسه امام خميني (ره) برگزار شد.
     

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/3793

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه