علامه مصباح: هر ارزشي در کنار اسلام يا به جاي آن مطرح شود، انحراف است

عضو خبرگان رهبري گفت: اين‌ توقع که همه احکام اسلام يک‌باره اجرا شود بيجاست، چون هميشه کف‌هايي روي سيل وجود دارد، اما بايد همواره جهت حرکت براي اسلام باشد و روح همه شعارهاي ما اسلام باشد.

به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني آثار حضرت آيت‌الله مصباح يزدي، رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) در ديدار با جمعي از اساتيد و دانشجويان با اشاره به پيروزي انقلاب اسلامي به برکت نهضت امام خميني(ره) گفت: همواره محور اصلي در فرمايش‌ها و شعارهاي حضرت امام(ره)، احياي اسلام بود، اما پيروزي انقلاب اسلامي در حالي شکل گرفت که احزاب مختلفي با گرايش‌هاي متضاد در صحنه سياست بودند و از سويي ارتش و نيروي انتظامي ما از هم گسيخته بود و نيرويي براي تأمين امنيت داخل و خارج از کشور وجود نداشت و از سوي ديگر دشمنان نيز مي‌خواستند از اين فرصت سوء استفاده کنند و منافع خود را تأمين کنند.
    علامه محمد تقي مصباح يزدي ادامه داد: علاوه بر اين مشکلات، جنگ هشت ساله نيز رخ داد که بسياري از توان مالي و اقتصادي کشور را به تحليل برد و پس از اين جريانات که آرامشي پيدا شد، در عده‌اي توقعي پديد آمد که با اين همه هزينه، چرا کشوري اسلامي که در آن همه احکام اسلام اجرا شود، نداريم و برخي حوادثي پيش مي‌آيد که مانند قبل از انقلاب و حتي گاهي بد‌تر از آن است.
    وي افزود: اين مسائل سبب نگراني بسياري از متدينان شد که مبادا وضع به حالت سابق باز گردد، اما افراد با بصيرتي نيز بودند که مسائل را به خوبي درک کرده و به خاطر برپا شدن همين نظام اسلامي خدا را شکر مي‌کردند و مي‌دانستند در کنار آن ممکن است علف‌هاي هرزي نيز رشد کند، اما براي بسياري اين مسائل مبهم بود.
    عضو خبرگان رهبري ادامه داد: شايد اين سئوال هنوز هم براي برخي مطرح باشد که چرا علي‌رغم اين همه فداکاري‌ها و هزينه‌ها، شاهد برخي مظاهر بي‌ديني در جامعه هستيم و چرا با آن برخورد نمي‌شود.
    وي با اشاره به آياتي از قرآن کريم گفت: هرگز حق به صورت خالص ظاهر نمي‌شود و همواره با ناخالصي همراه است، اما بايد دانست که اين ناخالصي‌ها نابود شدني و رفتني‌اند و آنچه در نگاه اول به جامعه به چشم انسان مي‌خورد همين ناخالصي‌هاست.
    آيت‌الله مصباح يزدي ادامه داد: اين تدبيري است که خدا انديشيده تا زمينه آزمايش و انتخاب فراهم شود و اگر اين آميزه‌هاي باطل نبود کساني که واقعا براي حق فداکاري مي‌کنند درست شناخته نمي‌شدند.
    وي با اشاره به بعثت نبي مکرم اسلام و ايجاد تحول عظيم در بين پست‌ترين مردم از جهت فرهنگ و تمدن گفت: به برکت اسلام در مدت زماني اندک تحول عظيمي به وجود آمد، اما در بين آنها و به نام امت مسلمان، کساني بزرگ‌ترين جنايات را که عرب بي‌تمدن و بي‌فرهنگ پيش از اسلام نيز انجام نمي‌داد، انجام دادند. به عنوان نمونه هيچ تاريخي نشان نمي‌دهد که طفل شيرخواره‌اي را با تير زهرآلود مورد هدف قرار دهند در حاليکه کساني اين کار را انجام دادند که ظاهرا مسلمان بودند.
    علامه مصباح يزدي ادامه داد: حتي کساني در کنار پيغمبر رشد کردند و خدمات مهمي براي جامعه اسلامي انجام دادند، اما همان‌ها در مقابل راه صحيح ايستادند.
    وي با اشاره به وجود احزاب متعدد مارکسيستي، ملي‌گراها، حزب توده، ليبرال‌ها در انقلاب گفت: حتي در بين مسئولان بلندپايه کشور ما که لباس روحانيت نيز به تن داشتند کساني بودند که ليبراليسم را نقطه اوج تفکر بشري مي‌دانستند. در حقيقت اين‌ها همان ناخالصي‌هاي موجود در ميان حق هستند که از بين مي‌روند، اما افراد انقلابي بايد صبر و استقامت داشته باشند تا سيل آنها را با خود نبرد و بتوانند سيل را مهار کنند و همين استقامت‌ها سبب شد همه احزاب توده، مجاهدين، مارکسيست‌ها و... از صحنه سياست خارج شوند.
    عضو خبرگان رهبري تأکيد کرد: بناي اين عالم بر اين است که حق و باطل با هم مخلوط شود تا افراد امتحان شوند، تلاش کنند و با جهاد، حق را بشناسند و بر کرسي بنشانند و رسيدن به اين نقطه، مجاهدت مي‌خواهد و اين سنت الهي است که از صدر اسلام وجود داشته، در انقلاب اسلامي نيز وجود داشته و خواهد داشت.
    علامه مصباح يزدي با اشاره به اين‌که آزمايش و امتحان، سنّت الهي است، گفت: پيچيدگي آزمايش‌ها به دليل واقعي بودن آن‌هاست و اگر امتحاني بسيار ساده باشد، آزمايشي صورت نگرفته است، بنابر اين حق و باطل نيز همواره مخلوط هستند تا کساني با بصيرت، همت و فداکاري، حق را از باطل جدا کنند و از حق تا جايي که حق است حمايت کنند و هرکجا آثار انحراف در آن ظاهر شد، در مقابلش بايستند.
    اين استاد اخلاق حوزه علميه با تأکيد مجدد بر آياتي از قرآن کريم گفت: کساني که بصيرت و توانايي دارند بايد حق را از باطل تصفيه کنند.
    وي بزرگ‌ترين نعمت پس از انقلاب اسلامي را وجود رهبران صالح دانست و خاطر نشان کرد: از بزرگ‌ترين نعمت‌هايي که خدا بعد از اصل پيروزي انقلاب و برقراري اين نظام اسلامي به ما داده اين است که کسي را به ما معرفي کرد که با وجود موانع بسيار، خداوند عشقش را در دل‌ها به وجود آورد. وي در دوران زندگي‌اش يا اصلا نقطه ضعفي وجود ندارد يا اگر هم داشته باشد بسيار نادر است، در حاليکه رقيبان داخلي و خارجي که در مقابلش هستند سر تا پاي وجودشان پر از آلودگي است.
    عضو خبرگان رهبري ادامه داد: اگر به زندگي رهبران، رؤساي ‌جمهور، سلاطين و امپراتورهاي کشورهاي دنيا نگريسته شود، اغلب مبتلا به فسادهاي مالي، جنسي و اخلاقي هستند و در چنين شرايطي خداوند به ما، رهبري عنايت کرده است که همه دشمنان نتوانستند يک نقطه سياه در زندگي او بيابند.
    رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) ادامه داد: مسأله مهم ديگر که نبايد فراموش کنيم اين است که انقلاب به نام اسلام شروع شد و به نام اسلام به پيروزي رسيد و قوامش به ارز‌ش‌هاي اسلامي است، لذا هر ارزشي در کنار اسلام يا به جاي اسلام مطرح بشود انحراف است، چه با نيت صحيح گفته شود، چه با نيت باطل.
    وي افزود: البته اين توقع ‌که همه احکام اسلام يک‌باره اجرا شود بيجاست چون هميشه کف‌هايي روي سيل وجود دارد، اما بايد همواره جهت حرکت براي اسلام باشد و روح همه شعارهاي ما اسلام باشد.