شنبه: 8 ارديبهشت 1403

عرفان حقیقی مطلوب فطری انسانها قله آموزه های اسلام و از اصلی ترین خواسته های ائمه اطهار علیهم السلام است

حضرت آيت‌الله مصباح يزدي: عرفان حقيقي، مطلوب فطري انسان‌ها، قله آموزه‌‌هاي اسلام و از اصلي‌ترين خواسته‌هاي ائمه‌اطهار عليهم‌السلام است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حضرت آيت‌الله مصباح يزدي، ايشان در ديدار با اعضاي شوراي سياست‌گذاري جشنواره مطالعات قرآني دانشجويان ايران، معاونان جهاد دانشگاهي و مديرعامل خبرگزاري ايكنا با اشاره به اين‌که دين اساس باورها و ارزش‌ها را شکل مي‌دهد، دين را مقوله فرهنگي دانستند و فرمودند: اصلي‌ترين رکن انقلاب اسلامي که انقلابي ديني است، رکن فرهنگي آن است و وظيفه است تا در اين انقلاب ارزش‌هاي اسلام به عنوان فرهنگ مطلوب نهادينه شود.
    علامه مصباح يزدي با بيان اين مطلب که هر فرهنگي از منابعي تغذيه مي‌کند، شناخت حقيقي فرهنگ اسلام را تنها از طريق منبع اصيل و معتبري چون قرآن کريم ميسور دانستند و خاطر نشان کردند: طبيعت انقلاب اسلامي اقتضا مي‌کند که در حد توان از اين منبع سرشار و پايان‌ناپذير بهره‌ ببريم و بهره‌ برسانيم، چراکه برداشتن هر قدم در اين مسير کمک به رشد فرهنگ متعالي اسلامي در جهت تحقق هدف نهايي نزول قرآن يعني هدايت و تکامل انسان‌هاست.
    استاد حوزه علميه قم با اشاره به فرمايش حضرت امام خميني(ره)، هدف نهايي را معرفت‌الله دانستند و تأکيد کردند: عرفان حقيقي و اصيل، معرفت خداوند متعال است که اوج کمال انساني و همان قله‌اي است که انقلاب اسلامي به سوي آن در حرکت است.
    ايشان در ادامه افزودند: در برابر کالاهاي نفيس و گران‌بها کالاي تقلبي ساخته مي‌شود. به همين دليل، طلا از جمله عناصري است که نمونه تقلبي دارد؛ اما آيا کسي کلوخ تقلبي ديده است؟! از آن‌جا که در عالم هستي هيچ خيري بالاتر از شناخت و قرب خداوند متعال نيست، طبيعي است که عده‌اي در برابر اين کالاي ارزشمند معنوي، کالاهايي تقلبي و کاذب ارايه کنند.
    رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با تأکيد بر اين فرمايش اميرمؤمنان عليه‌السلام که «شما حق را نخواهيد شناخت مگر اين‌که باطل را بشناسيد»، فرمودند: فعاليت‌هاي ايجابي در جهت گسترش عرفان حقيقي بخشي از وظايف فرهيختگان است، اما در کنار آن بايد حرکت‌هاي سلبي را نيز در نظر داشت.
    وي اظهار داشت: ترويج سخن حق بدون توجه به جريان‌هاي انحرافي سبب سوء‌استفاده شياطين و گرفتاري آدمي در دام آن‌ها مي‌شود.
    حضرت آيت‌الله مصباح يزدي تحولات فرهنگي و رفتاري کشورهاي غربي و گرايش آن‌ها به مسايلي چون يوگا و ذن را زمينه‌ساز گرايش‌هاي انحرافي و عرفان‌هاي کاذب در کشور دانستند و تأکيد کردند: از آن‌جا که عرفان حقيقي، مطلوب فطري انسان‌ها، قله آموزه‌‌هاي اسلام و از اصلي‌ترين خواسته‌هاي ائمه‌اطهار عليهم‌السلام است، وظيفه حوزويان و دانشگاهيان است که ضمن ترويج عرفان حقيقي با شيو‌ه‌هايي علمي و آکادميک و مناسب براي تمامي سطوح جامعه، در برابر موج عرفان‌هاي کاذب و نوظهور بايستند و پاسخ‌هايي قانع‌کننده ارايه دهند.
    لازم به ذکر است که در ابتداي اين ديدار، حجت‌الاسلام والمسلمين محمدي، مشاور قرآني وزير ارشاد و آقاي زجاجي، معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي از فعاليت‌ها و برنامه‌هاي قرآني خود گزارشي ارايه دادند.
    اين ديدار در تاريخ 5/5/1390 در سالن تشريفات مؤسسه آموزشي و ‌پژوهشي امام خميني (ره) صورت گرفت.