جمعه: 10 فروردين 1403

شما اینجا هستید

آٔقاي مشکي:

    مديريت تربيت مربي اخلاق عالم غير مهذب خطرش بيشتر از جاهل است

    گروه گزارش: محسن مشکي، مديريت تربيت مربي اخلاق در گفتگو با قبس به تشريح فعاليت هاي اين مديريت پرداخت.

     

    به گزارش مرکز خبر و اطلاع رساني مؤسسه امام خميني (ره)، ايشان با اشاره به نحوه شکل گيري اين مديرت اظهار داشت: اين مديريت ابتدا به عنوان يک واحد از مديريت تربيت فرهنگي معاونت فرهنگي مؤسسه تأسيس شد و هدف از تشکيل آن، نظارت و تربيت اخلاقي طلابي که وارد مؤسسه مي¬شوند، مي باشد.
    وي طرح اوليه اين مديرت را مورد توجه قرار داد و افزود: در ابتدا به پيشنهاد نظر علامه مصباح (حفظه الله) بنا بر اين بود که گروه هاي 10 نفره از طلاب ورودي تشکيل شوند و يک مربي اخلاق، مسائل اخلاقي و خوانوادگي آن ها را به عهده بگيرد، بر همين اساس با همکاري حاج آقاي تهراني واحد تربيت مربي اخلاق شکل گرفت و حدود شش دوره تربيت مربي برگزار کرد تا اين طرح با مشکل کمبود مربي روبرو نشود، در نتيجه بيش از 20 نفر مربي از برادر و خواهر آموزش ديده و تعدادي در معاونت تهذيب مؤسسه و تعداي هم در ساير مراکز حوزوي مشغول فعاليت مي¬باشند.
    مديرت تربيت مربي اخلاق، يادآور شد: بعد از برگزاري چند دوره، اعضا به اين نتيجه رسيدند که اين شکل از فعاليت کارايي و ثمر منپت.قع را ندارد، لذا واحد تربيت مربي به مديريت ارتقاء يافت و به صورت يک رشته از رشته هاي مؤسسه شروع به فعاليت کرد که در حال حاضر در مقطع ارشد دانشجو مي¬پذيرد.
    وي ادامه داد: تا کنون اين رشته دو دوره دانش پژوه جذب کرده، در دوره اول 9 نفر و در دوره دوم 8 نفر جذب و مشغول تحصيل مي باشند که علاوه بر واحدهاي مصوب دوره ارشد، از کلاس عمومي اخلاق و جلسات مشاوره اخلاق عملي توسط حجت الاسلام والمسلمين تحليلي نيز بهره مي برند.
    ايشان افزود: در کنار اين طرح ها، علامه مصباح (حفظه الله) براي تربيت طلاب در ساحت هاي اخلاقي، به تأسيس مدرسه طلبگي رشد پرداختند که طلاب را براي ورود به مباحث اخلاقي از ابتداي طلبگي آماده شوند، اين مدرسه در حال حاضر دو دوره طلبه جذب کرده است.
    آقاي محسن مشکي، در خصوص ديگر فعاليت هاي اين مديريت گفت: علاوه بر دروس آموزشي براي دوره ارشد و رشته تربيت مربي اخلاق، کلاس هاي تهذيب و اخلاق در چهار ترم بصورت اختياري برگزار مي گردد و طلاب با موضوعات مختلف اخلاقي و غيره مانند؛ مديريت زمان، وظايف طلبگي و خانوادگي و جمع بين اين دو، چگونگي جمع بين وظايف دانش پژوهي و طلبگي، ظي طلبگي، لباس روحانيت و ... آشنا ميشوند و مسائل و سوالات خود را با اساتيد مجرب و آگاه درميان مي گذارند.
    وي افزود: در کنار اين کلاس ها توليد و توزيع بورشورها و جزوهاي اخلاقي مانند؛ جزوه دستورعمل هاي اخلاقي بزرگان که در حال تدوين بصورت کتابي است، نيز در دستور کار قرار دارد.
    ايشان آسيب شناسي اخلاقي طلاب را بخش ديگري از فعاليت ها بر شمرد و خاطر نشان کرد: پرسش نامه اي با 2000 سوال آماده شد و آسيب هاي طلاب مورد بررسي قرار داد و نتيجه اين ارزيابي به اساتيد داده شده تا با تلفيق آيات و روايات کتابي آماده شود و به حل اين مشکلات و آسيب ها بپردازد.
    وي همچنين فعاليت شوراي تهذيب و اخلاق را مورد توجه قرار داد وگفت: در اين شورا اساتيد به مطرح کردن مباحث اخلاقي، کاربردي، تئوري و مبنايي مي پردازند و و اين مباحث بصورت مقاله يا جزوه در تربيت مربي توليد مي شود.
    مديريت تربيت مربي اخلاق به ضرورت و اهميت پرداختن به مسائل اخلاقي اشاره کرد و تصريح کرد: همانطور که بزرگان تذکر دادند، عالم غير مهذب خطرش بيشتر از جاهل است، اگر انسان به مسائل علمي مسلط شود و از آلودگي هاي اخلاقي خود را ايمن نسازد، اين علم هم براي او و هم جامعه مضر است.
    وي ادامه داد: امروزه در اين زمينه کار جدي در حوزه انجام نشده است و شيوه هاي سنتي سابق، پاسخگوي نياز امروز حوزه با اين حجم کيفي و با وجود اين همه ابزار غفلت و وسوسه هاي شيطاني نيست و از طرف ديگر نمي توان نسبت به اين مسائل بي تفاوت بود، سعي ما بر اين است تا اين خلأ را پر کنيم و بتوانيم با برنامه مدون و مطابق با نياز روز طلاب، اين مشکلات و آسيب ها را از جامعه طلبگي دور کنيم.
    ايشان اضافه کرد: در مؤسسه نيز به اين مسئله اهتمام ويژه وجود دارد و در هر ترم از دانش پژوهان نظر خواهي مي شود تا با پيشنهادات خود ما را در نهادينه کردن اين برنامه و پر ثمر بودن آن ياري کنند.
    آقاي محسن مشکي، گفت: درخواست ما از دانش پژوهان حضور جدي، فعال و با انگيزه در اين کلاس ها و استفاده از اساتيد و برنامه ها مي باشد.
    وي در پايان يادآور شد: طلاب محترم مؤسسه مي توانند با مراجعه به مديريت تربيت مربي اخلاق، اطلاعات بيشتر نسبت به رشته تربيت مربي کسب کنند و در صورت تمايل به تحصيل در اين رشته زمينه هاي شرکت در برنامه ها و کلاس ها فراهم گردد. کتاب خانه تخصصي اخلاق و تربيت نيز بروي دانش پژوهان باز است و مي توانند براي مطالعات اخلاقي تربيتي از آن استفاده نمايند.
     

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/3743

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه