پنجشنبه: 9 فروردين 1403

دكتر پرويز داوودي، مشاور ارشد رئيس جمهور و رئيس مركز بررسي‌هاي استراتژيك:

دكتر پرويز داوودي در گفتگو با مركز خبر واطلاع‌رساني مؤسسه امام خميني(ره)
    مؤسسه امام خميني (ه) مي‌توانند با نيروهاي اصيل در جهت طراحي‌هاي فكري و محتوايي تأثير بالايي را ايفا كند

به گزارش مركز خبر و اطلاع‌رساني مؤسسه امام خميني (ه) دكتر پرويز داوودي، مشاور ارشد رئيس جمهور و رئيس مركز بررسي‌هاي استراتژيك، در گفتگو با قبس به تعريف الگوي اسلامي ايراني پرداخت و خاطر نشان كرد: الگو به مجموعه‌اي از روابط رفتاري، نهادي، سازماني گفته مي‌شود كه براي توضيح وضع حال موجود جامعه در ابعاد مختلف فرهنگي، سياسي، حقوقي، اجتماعي و اقتصادي طراحي مي‌شود و مسير حركت جامعه در ابعاد مختلف را تببين و زمينه‌هاي سياست‌گذاري را فراهم مي‌كند.
    ايشان به خصوصيات يك الگوي مناسب اشاره و اظهار داشت: بالتبع الگو بايد خوب پديده‌ها را بشناسد، مجموعه عوامل موجود در آن پديده كه باعث رفتارها، فعل و انفعالات و حركات مي‌شود را تشريح كند و بتواند روابط اين پديده‌ها و مجموعه متغيرهاي هر رفتار را خوب پيش‌بيني كند.
    وي تأكيد كرد:‌ پديده‌هاي جامعه در وهله اول انسان‌ها هستند، پس بايد درست انسان‌ها و تمام جوانب و ابعاد آن‌ها را شناخت و در صورت عدم شناخت فاكتورهاي اساسي كه نقش در رفتار انسان دارد، پيش‌بيني درست صورت نمي‌گيرد، در نتيجه تبيين صحيح انجام نمي‌شود و نسخه‌اي كه براي كمال او پيچيده مي‌شود با مشكل روبرو مي‌شود.
    دكتر پرويز داوودي مشكل الگوهاي غربي را شناخت انسان ماترياليستي و ماديگرا دانست و افزود: در الگوهاي غربي تنها ابعاد مادي انسان مورد توجه قرار گرفته و ابعاد معنوي انسان توجه نشده، بالتبع نمي‌تواند الگوي مناسبي براي توسعه و كمال انساني باشد.
    وي يادآور شد:‌ الگوي اسلامي ايراني اين وظيفه را دارد كه همان شناخت واقعي كه اسلام از انسان معرفي مي‌كند را به همراه واقعيت‌هاي موجود جامعه لحاظ كند و بر اساس آن متغيرها شاخص كمال را براي آن طراحي كند.
    ايشان خاطر نشان كرد: از آنجايي كه اسلام مكتب الهي است و خداوند خالق انسان و آگاه به تمام ابعاد و خواسته‌هاي انساني است، بالتبع شاخص‌ها و الگوي‌هايي كه مباني آن از اين مكتب گرفته و طراحي مي‌شود، زمينه سعادت و پيشرفت را موفق‌تر از هر الگوي ديگر فراهم مي‌كند.
    رئيس مركز بررسي‌هاي استراتژيك، اظهار داشت: الگوها با واقعيت‌هاي جامعه و واردكردن آن در صحنه‌هاي ميداني، يك الگوي كامل، كارآ، پويا و دائمي را ايجاد مي‌كند كه پرچم‌دار تحول و توسعه جامعه است.
    ايشان اساسي‌ترين بخش الگوي اسلامي را روش‌شناسي طراحي الگو دانست و گفت: ما از منابع غني براي طراحي الگو بهره‌منديم، زماني مي‌توانيم درست برنامه‌ريزي كنيم كه بدانيم چگونه بايد كار را انجام دهيم، چگونه حركت كنيم و اين الگوها را كاربردي و پياده سازي كنيم.
    وي افزود: ما بعد از انقلاب، منابع عظيمي به كار گرفتيم، در مقطعي جنگ را پشت‌سر گذاشتيم، بعد از آن دوره سازندگي را طي را كرديم و منابع بزرگي را براي اعتلاي ايران خرج كرديم، اگر الگوي صحيح و محتواي لازم براي طراحي اين الگو را به جامعه تزريق نكنيم، با خطربزرگي روبرو مي‌شويم.
    مشاور ارشد رئيس جمهور تأكيد كرد: ما با جنگ تحميلي مواجه و پيروز شديم، تهاجم فرهنگي را پست‌سر گذاشتيم اما مواجهه فكري و محتوايي خطري نيست كه بتوان به راحتي از آن گذشت.
    وي در پايان يادآور شد: مؤسسه امام خميني (ه) با رياست مدبرانه و متفكرانه آيت الله مصباح و با داشتن نيروهاي اصيل و متفكر مي‌توانند در جهت طراحي‌هاي فكري و محتوايي تأثير بالايي را ايفا كند.
    ايشان بالاترين مسئوليت مؤسسه امام خميني(ره) را پاسخگويي و وارد شدن به صحنه براي حل مشكلات جامعه دانست.