گزارش و خلاصه کرسی ترویجی «ظرفیت سنجی جریان های فکری-سیاسی معاصر ایران برای تمدن سازی»

به همت گروه تاریخ و اندیشه معاصر مؤسسه امام خمینی(ره) با همکاری دبیرخانه کرسی های، کرسی ترویجی ظرفیت سنجی جریان های فکری-سیاسی معاصر ایران برای تمدن سازی برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، کرسی ترویجی «ظرفیت سنجی جریان های فکری_سیاسی معاصر ایران برای تمدن سازی» با حضور اساتید، دانش پژوهان، پژوهشگران و علاقه مندان و سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین دکتر مهدی ابوطالبی و نقد و بررسی حجج اسلام آقایان: دکتر رضا رمضان نرگسی و دکتر عبدالرسول یعقوبی روز شنبه، 28/11/1396  در سالن اندیشه مؤسسه امام خمینی(ره) برگزار شد.

گفتنی است مدیریت این کرسی ترویجی برعهده حجت الاسلام و المسلمین محمد بهمنی بوده است.

چکیده سخنرانی این کرسی ترویجی به شرح زیر می باشد:

چکيده

يکي از مهمترين ظرفيتهاي موجود براي تمدنسازي نوين اسلامي جريانهاي فکري سياسي موجود در کشور است. براي شناخت ميزان اين ظرفيت، لازم است نسبت جريانهاي فکري سياسي کشور با بحث تمدن نوين اسلامي از لحاظ مباني فکري مورد بررسي قرار گيرد. در اين تحقيق به دنبال پاسخ به اين سؤال هستيم که هريک از جريانهاي فکري سياسي موجود در کشوربه چه ميزاني ميتوانند با شکلگيري تمدن نوين اسلامي همراهي داشته باشند؟ براي پاسخ به اين سوال ابتدا بايد بر اساس پيشفرضهاي موجود، تعريف تمدن، تمدن نوين اسلامي و لوازم  مؤلفه هاي شکلگيري آن را بيان نماييم؛ سپس به روش تحليل محتواي کيفي به بررسي مباني فکري جريان هاي فکري سياسي معاصر پرداخته و ميزان همخواني و همراهي هريک از جريان ها با تمدن نوين اسلامي را روشن مي نماييم. چارچوب نظري بحث در تعريف تمدن نوين اسلامي و لوازم و مؤلفه هاي آن، ديدگاه هاي مقام معظم رهبري است. همچنين در اين تحقيق مراد از معاصر، عصر حاکميت جمهوري اسلامي است. در اين تحقيق جريان هاي فکري سياسي ايران معاصر بر اساس مباني فکري و تئوريپردازي به سه دسته جريان مذهبي، جريان روشنفکري غربگرا و جريان التقاطي تقسيم خواهند شد.