شنبه: 3 آذر 1403

شما اینجا هستید

کتاب «فلسفه دین» اثر ویلیام جی وین رایت و ترجمه علیرضا کرمانی

    مقدمه ی مترجم محترم درباره کتاب «فلسفه دین» این چنین بیان شده است: «فلسه دین، فهم، تحلیل و استدلال عقلانی در حوزه دین است، و دین امری واقعی است که همچون عقل و البته فراتر از آن سعی در بیان حقیقت یا فراهم ساختن مقدماتِ یافتِ حقیقت برای آدمیان دارد. عقل ابتدا در فهم بهتر و عمیق‌تر دین، و سپس در استدلال بر اساس آن فهم، به آدمی کمک می‌کند، و دین و شریعت نیز در پالایش و گشایش محدودیت‌های عقلی مددکار عقل است و هر دوی این مضامین در مباحث فلسفه دین به وفور به چشم می‌خورد.

    حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر علیرضا کرمانی می‌افزاد: کتاب پیش روی نوشته یکی از فیلسوفان بنام غربی، ‌ویلیام جی. وین رایت، استاد فلسفه دانشگاه ویسکانسین میلواکی است که افزون بر اینکه ویراستار مجله ایمان و فلسفه است آثاری از جمله عرفان، عقل و دل و خدا و فلسفه دارد. مؤلف در این اثر با عنوان فلسفه دین در ضمن هشت فصل کوشیده است مهم‌ترین مباحث مرتبط با فلسفه دین را همراه با نقدها و دفاعیه‌ها و ضعف‌ها و قوت‌ها به سبکی منطقی و دسته‌بندی شده ارائه دهد. وی در این کتاب موضعی مثبت دارد و کوشیده است نقد و تحلیل مناسبی از ادعاهای مخالفان و ضعف‌های موافقان ارائه دهد. از این رو به نظر می‌رسید این اثر نیاز به نقدی گسترده و جامع ندارد، اما با این حال در پاره‌ای مواضع به صورت بسیار مختصر در قسمت پی نوشت به برخی مواضع طرح این مسائل در حوزه تفکر اسلامی اشاره‌ای شده است و اعدادی که در کروشه ثبت شده به این پی‌نوشت‌ها اشاره دارد و اعدادی که در کروشه ثبت نشده به پی‌نوشت مؤلف مربوط است. این نکته نیز گفتنی است که مسائل مطرح شده در این کتاب، همگی، منطبق بر نوع نگاه غرب به این مسائل است و نحوه پاسخ‌گویی متفکران مسلمان به این مسائل که به دلیل ابتنا بر عقل، شهود و شریعت اسلام، غنای بسیار بالایی دارد خود مقوله‌ای جداگانه است و می‌طلبد که اندیشمندان در مسائل دینی با رجوع به این میراث عظیم، عمق و دقت آثار علمی اسلامی را در برابر دیدگاه مشتاق جهانیان تجلی دهند.

    در ترجمه این کتاب جناب حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر سیدمحمد موسوی زحمت مقابله کل آن را با متن اصلی متحمل شدند و جناب استاد حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین‌زاده با مطالعه تمام آن، نکات بسیار سودمندی را یادآور شدند در سال 79 به اتمام رسید.

    گفتنی است این کتاب دارای سه ویژگی «استدلال‌ها، جهان‌بینی‌های پرشمار و شأن معرفتی باور دینی» است.

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/4106

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه