شما اینجا هستید
نشست هماهنگی مسئولین برگزاری همایش تغییرات جمعیتی
نشست هماهنگی مسئولین برگزاری همایش تغییرات جمعیتی از هشت نهاد و مرکز اجرایی ـ تحقیقاتی کشور روز پنج شنبه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)در این نشست خانم تاجیک نمايندة جامعةالزهرا در كميته علمي همايش گفت: فلسفة وجودی همایشها این است که بتواند در فضاي عمومي كشور گفتماني ايجاد كند. پیشنهاد میشود این مباحث و مقالات در یک پکیج بستهبندی و جمعآوری شود تا منبع اطلاعاتی و قابل مراجعه برای مبلغین و محققین باشد.
آقای محزون رئیس مرکز آمار و جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به چالشهای جمعیتی اظهار داشت: بسیاری از پژوهشگران و مراکز مربوطه و تحقیقاتی به این همایش و محتوای آن چشم دوختهاند و منتظر خروجيهاي اين همايش هستند. وی افزود: باید در مباحث اين همايش به موضوع سبک زندگی و نقش آن در تغییرات جمعیتی توجه ویژهای داشت.
آقاي آشتیانی نمايندة رادیو معارف با اشاره به برنامههای این رسانه در پرداختن به مشکلات و آسیبهای تغییرات جمعیتی گفت: برنامههای خانه مهر، صدف، آسیبشناسی ازدواج دیرهنگام، زندگی تکفرزندی و مزایای زندگی چند فرزندی با حضور کارشناسان حوزه و دانشگاه بهصورت برنامه زنده تا بحال روی آنتن رفته است، و برنامههاي نقد و نظر و جلسات مناظرهای در 7 برنامه در خصوص افزایش جمعیت از مهرماه سال جاری پخش میشود. وی در ادامه افزود: پیشنهاد میکنم که یک سایت اختصاصی برای این همایش با توجه به اهمیت موضوع اختصاص دهید تا مراجعان و علاقمند به این موضوع بهراحتی و با سرعت بیشتری به برنامهها و مقالات همايش دست پيدا كنند.
در ادامه این نشست دکتر محمود مشفق از مؤسسه مطالعات جامع تخصصی جمعیت کشور با تشریح مباحث مختلف پیرامون موضوع نشست همچون بعد امنیتی، بعد آمایش سرزمین و...، توجه همهجانبه به این نکات را مهم ارزیابی کرد و افزود: جمعیت مفهوم گستردهای دارد باید حتما توجه ویژهای از لحاظ بعد فرهنگی و ابعاد فقهی به همایش تغییرات جمعیتی شود.
آقاي دكتر محمدیان معاون پژوهشي دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: بهنظر بنده اگر همایش دو ماه به تأخیر بیفتد خیلی بهتر است؛ زيرا افراد بيشتري بايد درگيري مباحث مطرح در اين همايش شوند و مقالاتي را ارسال كنند، همچنین در این مدت در شبکههای مختلف تلویزیونی تبلیغات و زیرنویس همایش و فراخوان مقاله آن پخش گردد تا افراد و علاقمندان بیشتری از این همایش مطلع شوند. وی ادامه داد: اگر نمایشگاهی در کنار محل برگزاری همایش برپا شود و موضوع همایش را در همه ابعاد از نقاشی و عکاسی گرفته و نیز تا دستاوردهای مراکز مربوطه و کتابهایی که در این زمینه تولید و منتشر شده به نمایش درآید، میتواند مفید و مورد استقبال علاقمندان قرار گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی از اعضای هیآت علمی موسسه امام خمینی با تاکید بر اینکه منابع علمی این همایش کم است،افزود: بخش فقهی این همایش باید پر رنگ تر شود.
وی اظهار داشت: در بدنة وزارت بهداشت و بخشهاي زيرمجموعه، نوع نگاهها به موضوع جمعیت مناسب نيست و بايد براي اصلاح آن چارهاي انديشيد.
حجتالاسلام والمسلمين سید مير صالح حسینی از اعضاي کمیته علمی همایش نيز با بیان مشکلات فرزندآوری در اقشار مختلف جامعه اظهار داشت: بعضی قوانین اداری و سازمانی بنحوی تدوین شده که عملا کارمندان و پرسنل ادارات و سازمانها به لحاظ شرایط کاری، یا علاقهای به فرزندآوری ندارند یا توانایی و فرصت پرداختن به این مهم را پیدا نمیکنند.
حجتالاسلام والمسلمين درودی نماينده ستاد همكاريهاي حوزههاي علميه و وزارت آموزش و پرورش با اشاره به فرامین و دستورات قرآنی گفت: قرآن تأکید دارد که با فرزندآوری، ما میخواهیم برکت به زندگی شما دهیم. توجه به برکت و رونق زندگی در این همایش بسیار مهم است؛ در حالیکه معمولا در همایشها و نشستها بیشتر به دنبال رقابت هستیم؛ یک رقابت جمعیتی نه یک هدف متعالی، که باید مسایل توجه و آسیبشناسی شود.
در پایان این نشست حجت الاسلام و المسلمین دکتر بی ریا دبیر علمی همایش نیز گفت: کمتر همایشی را می توان یافت که مانند جمع حاضر از رشته های مختلف با فعالیت های گوناگون در سطح عالی مراکز علمی ـ پژوهشی در محتوای آن نقش فعالی داشته باشند.
وی تصریح کرد: سیاست گزاری ها بر اساس حقایق علمی ترسیم و استوار است.
آخرین اخبار
- 1 از 5
- بعدی