شما اینجا هستید
مراسم افتتاحیه دانشگاه فرهنگ و معارف اسلامی
به همت دانشگاه فرهنگ و معارف اسلامی، همایش نسیم مهر در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی«ره»،مراسم افتتاحیه سال تحصیلی 1395-1394 همراه با تقدیر از دانشجویان برتر دانشگاه فرهنگ و معارف اسلامی با سخنرانی حضرت آیتالله مصباح یزدی (دام ظله العالی) روز دوشنبه 1394/06/30 از ساعت 17 الی 19 در تالار مؤسسه امام خمینی(ره) برگزار شد.
این مراسم با قرائت قرآن توسط قاری ممتاز استان قم جناب آقای محمد امیر کسمائی شروع شد و در ادامه جناب آقای دکتر برته قائم مقام گروه علمی دانشگاه تذکرات و نکاتی در خصوص دانشگاه مجازی و نحوه آموزش در آن ارائه نمود. در ادامه حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد حسین طاهری آکردی مدیر دانشگاه، کلیاتی از مسائل دانشگاه و اهداف و برنامه های آینده را مطرح کرد.
در ادامه حضرت علامه آیت الله مصباح یزدی (دام ظله العالی) ریاست مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در خصوص ضرورت آموزش معارف اسلامی و خطراتی که جامعه مؤمنین را تهدید میکند سخنرانی کرد.
عضو خبرگان رهبري با اشاره به اينکه در طول تاريخ بشريت، هرگز سابقه نداشته که اين همه ابزار فساد مهيا باشد و دشمن تا اين اندازه براي مقابله با دين، تجهيز شده باشد، ادامه داد: ساده ترين و اساسي ترين راه براي مقابله با فساد، آموزش صحيح است؛ بايد همت کرده و فرهنگ اسلامي را متناسب با زمان، اقتضائات و نيازهاي جامعه و خطرهايي که جامعه را تهديد ميکند احياء کرد.
رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) در همايش نسيم مهر (افتتاحيه سال تحصيلي دانشگاه فرهنگ و معارف اسلامي) با اشاره به اينکه انسان براي زندگي، نيازمنديهاي مختلفي دارد، خاطر نشان کرد: اين نيازمندي ها، در شرايط عادي به يک صورت، ضرورت دارد؛ اما در شرايط خاص، ضرورت خاصي ميطلبد؛ مخصوصاً در جايي که خطري انسان را تهديد ميکند. مانند آنکه زماني که يک بيماري مسري، در جامعه رواج يابد، نياز به بهداشت و درمان افزايش يافته و همه امکانات براي ريشه کن کردن، آن بيماري، بسيج ميشوند.
آيت الله محمد تقي مصباح يزدي با اشاره به وجود نيازهاي روحي انسان که غالبا از نوع دانش هستند، اظهار داشت: گاه انسان در معرض امراض روحي قرار ميگيرد که سعادت ابدي وي را به خطر مياندازد و اتفاقا افرادي تعمدا اين بيماريها را ترويج کرده و افراد جامعه هدف را مورد هجوم اين آفتها قرار ميدهند. طبيعي است که در اين جا نيز بايد براي مقابله با اين خطر روحي و فکري، سعي و تلاش بيشتري شود. لذا همان گونه که بايد در مقابل شيوع بيماريهاي مسري، مسئولين تمام تلاش خود را به کار گيرند، در اين زمينه هم بايد چنين باشد.
وي با اشاره به اهميت تأمين نيازهاي روحي خاطر نشان کرد: درمان بيماريهاي فکر و روح، بسيار مهم تر از بيماريهاي جسمي است؛ چرا که اگر روح آسيب ببيند، حقيقت انسانيت انسان، از بين ميرود؛ لذا در همين دنيا، جانوران خطرناک به ظاهر انساني پيدا شده اند که با هيچ جانوري قابل مقايسه نيستند و چنان به برخي اعمال وحشيانه دست ميزنند که هيچ حيواني، چنين کارهایي انجام نميدهد؛ عجيب آن که سازمانهاي بين المللي هم چشمشان را بر آن ميبندند.
اين مفسر قرآن کريم با اشاره به برخي از آيات قرآن کريم که به مسئله مرض روح و قلب اشاره کرده اند، اظهار داشت: قرآن کريم از برخي افراد به ظاهر انسان، به چهارپا، الاغ، سگ و بدترين جنبدگان تعبير کرده است؛ در واقع بيماري روحي ميتواند فرد را تا چنين درجاتي تنزل دهد.
وي با اشاره به اينکه انبياء در واقع بيماريهاي روحي را شناخته و وظيفه پيشگيري و درمان بيماريهاي روحي را بر عهده دارند، ادامه داد: در واقع انبياء، طبيب روحي هستند و لذا حضرت علي (ع)، پيامبر (ص) را « طبيب دوّار بطبّه » عنوان ميکند؛ يعني طبيب سياري که راه افتاده و بيماران را يافته و آنها را مداوا ميکند.
وي با اشاره به کثرت ابتلا به بيماريهاي روحي در دنيا، به وقايع و خاطراتي در اين زمينه اشاره کرد و ادامه داد: هر چند در نظام ما به برکت اسلام و انقلاب اسلامي و خون شهدا، اوضاع فرهنگي، به اين وخامت نرسيده است، اما به هر حال، اوضاع امروز، نسبت به اوايل انقلاب، بسيار تنزل يافته است.
آيت الله مصباح يزدي با اشاره به اينکه در کنار پيشرفت تکنولوژي و ارتباطات مانند اينترنت و تلفن همراه و نظاير آن، نفوذ فساد نيز بسيار آسان تر شده است، ادامه داد: وقتي که اين ابزار، در طول همين چند سال توانسته چنين آثار سوئي را در جامعه بگذارد، تا صد سال آينده چه خواهد شد؟ اين در صورتي است که به فرض، اسبابهاي خطرناک تري کشف و اختراع نشود.
وي با اشاره به تنزل فرهنگي در جامعه به صورت تدريجي ادامه داد: وقتي انحراف به صورت آرام آرام و تدريجي صورت گيرد، خيلي حساسيت برانگيز نيست و فرد متوجه عمق فاجعه نمي شود.
=عضو خبرگان رهبري ادامه داد: دستيابي ساده به ابزار فساد در کنار رسانههاي ماهواره اي و سايتهاي اينترنتي که شبانه روز به شبهه پراکني در مورد اعتقادات ميپردازند، زمينه را براي تنزل فرهنگي آماده ميکند.
وي با اشاره به اينکه اولين وظيفه براي حفظ روح و بهداشت روحي، حفظ کردن دين خود است، ادامه داد: اولين قدم براي حفظ دين، تقويت ايمان و اعتقادات است. وظيفه دوم اينکه سعي کنيم ديگران و از جمله خانواده و فرزندان خودمان، به اين فسادها مبتلا نشوند و بالاخره وظيفه ديگر اينکه بايد راه درمان کساني که به اين امراض روحي مبتلا شده اند را ياد بگيريم.
عضو خبرگان رهبري با اشاره به اينکه در طول تاريخ بشريت، هرگز سابقه نداشته که اين همه ابزار فساد مهيا باشد و دشمن تا اين اندازه براي مقابله با دين، تجهيز شده باشد، ادامه داد: ساده ترين و اساسي ترين راه براي مقابله با فساد، آموزش صحيح است؛ بايد همت کرده و فرهنگ اسلامي را متناسب با زمان، اقتضائات و نيازهاي جامعه و خطرهايي که جامعه را تهديد ميکند احياء کرد.
وي با اشاره به اينکه اگر محور فکر و دين و اعتقادات ما، صرفا تقليد از والدين يا بر اساس يک سخنراني باشد، بسيار سست خواهد بود، ادامه داد: در مقابل اين همه عوامل مخرب و ويرانگر فرهنگي، نمي توان براي شناخت دين و فرهنگ به همين امور اکتفا کرد. اگر کساني واقعا دلسوز مردم هستند، بايد چاره اي بينديشند. البته کارهايي نيز انجام شده است؛ به عنوان نمونه روشي که براي تربيت مبلغين و روحانيون و دانشمندان جوان در قالب فني و علمي نسبتا خوب در کشور بنا نهاد شده و حدود 40 سال است که آغاز شده، مناسب است؛ اما اين براي عدهاي محدود است و نه براي همه جمعيت کشور.
عضو خبرگان رهبري ادامه داد: راهي که براي فراگير شدن اين آموزهها به نظر ما رسيده است، اين است که اين مفاهيم به صورت آزاد در قالب آموزش غيرحضوري، در اختيار همگان قرار داده شود. لذا هدف تأسيس اين دانشگاه مجازي اين بوده است که مفاهيمي که حدود 70 سال براي ارائه مطلوب آنها، تلاش و کوشش صورت گرفته است، بتواند در اختيار ساير مردم قرار گيرد.
وي با اشاره به اينکه دين را بايد از منابعش، يعني قرآن و کلام اهل بيت (ع) شناخت، ادامه داد: از طرفي راه استدلال صحيح را نيز بايد آموخت تا فرد تفاوت استدلال صحيح و مغالطه را متوجه شود. لذا در همين دوره سعي شده تا اين مسائل، در حد دوره کارشناسي، براي عموم عرضه شود.
گفتني است همايش نسيم مطهر 30 شهريور ماه سالجاري در سالن همايشهاي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) برگزار شد.
در پایان این همایش از دانشجویان برتر علمی، برگزیدگان آزمون سراسری ارشد و مسابقات قرآنی کشوری با اهدای جوایز و هدایایی توسط آیت الله مصباح (دام ظله العالی) تجلیل شد
دانشجویان برتر رشته معارف اسلامی در سال تحصیلی 94-1393
- سرکار خانم عالیه هاشمی(مجازی)
- سرکار خانم فاطمه سلحشورنیا (مجازی)
- سرکار خانم مریم صادقی (نیمه حضوری)
- دانشجویان برتر رشته معارف اسلامی و تاریخ در سال تحصیلی 94-1393
- سرکار خانم نسرین عسگری (مجازی)
- سرکار خانم محترمِ خضر نیاکان (نیمه حضوری)
- دانشجویان برتر رشته معارف اسلامی و کلام در سال تحصیلی 94-1393
- سرکار خانم ریحانه فرج زاده (مجازی)
- سرکار خانم زینب قادری (نیمه حضوری)
- دانشجویان برتر رشته معارف فلسفه در سال تحصیلی 94-1393
- جناب آقای عزت الله بیات (مجازی)
- جناب آقای سید حسین طاهری خرم آبادی (نیمه حضوری)
- فارغ التحصیلان برتر
- سرکار خانم زینب السادات حسینی هرندی
- سرکار خانم مهدیه آبائی
- دانشجوی برتر کنکور کارشناسی ارشد سال 1394
- جناب آقای هادی خواجوی( رتبه اول رشته الهیات و معارف اسلامی گرایش تاریخ و تمدن ملل اسلامی)
- نفرات برتر قرآنی در مسابقات قرآنی دانشجویان سراسر کشور
- جناب آقای اصغر شریفی ریگی (نفر اول رشته خوشنویسی)
- سرکار خانم شیرین زارع پور (نفر دوم رشته فیلمنامه نویسی)
گفتنی است مسئولان و معاونان مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) و همچنین اساتید و دانشجویان دانشگاه فرهنگ و معارف اسلامی از شرکت کنندگان این مراسم بودند.
آخرین اخبار
- 1 از 5
- بعدی