دوشنبه: 22 ارديبهشت 1404

شما اینجا هستید

علامه مصباح : حوزه علميه در تربيت نيرو براي پاسخگويي به نياز‌هاي فکري جهان، بايد بهتر عمل کند

    عضو خبرگان رهبري اظهار داشت: مذهب تشيع از لحاظ عمق و اتقان معارف، از ساير مذاهب ديگر برتر است، اما متأسفانه در روش تربيت افراد و به کارگيري نيرو، آن چنان که بايد مانند ديگر مذاهب کار نکرده است و بايد کيفيت کار را از آن‌ها ياد بگيريم.

    به گزارش مرکز خبر و اطلاع رسانی روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) به نقل از پايگاه اطلاع رساني آثار حضرت آيت‌الله مصباح يزدي، رئيس وحدت مسلمين پاکستان با رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) ديدار و گفت و گو کرد.

    رئيس وحدت مسلمين پاکستان در اين ديدار به ارائه شرحي از وضعيت گذشته و فعلي پاکستان و قدم‌هايي که در زمينه ايجاد وحدت و تحول فکري شيعيان پاکستان برداشته شده است پرداخت. وي هم چنين از اجراي طرح ولايت در بين طلاب پاکستان خبر داد.

    آيت‌الله محمد تقي مصباح يزدي نيز در اين ديدار اظهار داشت: من با علماي بسياري از کشور‌ها ارتباط داشته‌ام؛ اما اين براي اولين باري است که با عالمي مواجه شده‌ام که دقيقا تفکري شبيه به ما دارد.

    وي با بيان اين‌که بحمدالله شما هم درد جامعه پاکستان را به خوبي شناخته‌ايد و هم راه درمان آن را بلد هستيد، خاطر نشان کرد: اجراي طرح ولايت، کار پسنديده‌اي براي ايجاد يک زيربناي فکري سالم است که در کوتاه مدت محقق مي‌شود.

    عضو خبرگان رهبري با اشاره به لزوم برنامه‌ريزي ميان مدت و بلند مدت براي ايجاد تحول فکري عميق در پاکستان اظهار داشت: مذهب تشيع از لحاظ عمق و اتقان معارف، از ساير مذاهب ديگر برتر است، اما متأسفانه در روش تربيت افراد و به کارگيري نيرو، آن چنان که بايد مانند ديگر مذاهب کار نکرده است و بايد در اين زمينه، کيفيت کار را از آن‌ها ياد بگيريم.

    اين استاد فلسفه اسلامي ادامه داد: تربيت نيرو در مذاهب ديگر شايد تنها چند سال کوتاه طول بکشد و تربيت‌شدگان نيز مسائلي را که ياد گرفته به جامعه منتقل مي‌کنند، اما در حوزه‌هاي علميه شيعيان، گاهي برخي افراد سال‌ها در حوزه درس مي‌خوانند و کسب علم مي‌کنند و بعد از آن به اموري مانند اقامه جماعت و نظاير آن کفايت مي‌کنند؛ لذا کمتر به نياز‌هاي فکري جامعه پاسخ داده مي‌شود.

    استاد تفسير قرآن کريم حوزه علميه قم با اشاره به آيه‌اي از قرآن کريم گفت: هر تحول اسلامي و شيعي، مبتني بر تحولات فکري و فرهنگي است و اگر پايه فکري صحيحي در پس تحولات نباشد، آن تحول، ريشه‌دار و بادوام نخواهد بود؛ لذا بايد ابتدا زيربناي فکري درست شود؛ و البته براي چنين کاري تربيت نيرو و اساتيد کافي لازم است که بايد براي تربيت آن‌ها برنامه‌اي طراحي کرد.

    وي با اشاره به لزوم طراحي برنامه‌هاي ميان مدت و دراز مدت براي تربيت نيرو اظهار داشت: به نظر بنده سه مرکز دفتر مقام معظم رهبري، جامعه المصطفي و مؤسسه امام خميني (ره) مي‌توانند نوعي هم فکري داشته باشند و برنامه ميان مدت و بلند مدت را طراحي کنند.

    آيت‌الله مصباح يزدي ادامه داد: برنامه ميان مدت اين است که از بين طلاب حال حاضر پاکستاني، افراد بااستعداد و علاقمندي انتخاب شوند و در دوره سه – چهار ساله، براي استحکام زيربناي فکري آموزش داده شوند و در واقع کلاس‌هاي آموزش تکميلي معارف براي آن‌ها گذاشته شود.

    وي با بيان اين‌که براي تربيت نيرو براي بلند مدت نيز بايد برنامه‌ريزي کرد، اظهار داشت: مي‌توان برنامه‌ريزي کرد تا عده‌اي از طلابي که مي‌خواهند وارد حوزه شوند، از همان ابتدا مشغول آموزش مباني انديشه اسلامي نيز بشوند و با تمهيدات خاص و فشرده کردن دروس آن‌ها، زمينه تربيت نيرو و اساتيد براي آينده نيز فراهم شود.

    رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) با اشاره به پيشنهاد خود مبني بر همفکري سه مرکز دفتر مقام معظم رهبري، جامعه المصطفي و اين مؤسسه اظهار داشت: دفتر مقام معظم رهبري مي‌تواند پشتيبان معنوي و حمايتگر بسيار خوبي براي اين طرح باشد، جامعه المصطفي نيز به خاطر وجهه جهاني خود و ساز و کار‌هاي منظم اداري و با توجه به دلسوزي و شناخت کامل آقاي اعرافي، مي‌تواند تأمين کننده بعد سخت افزاري و اداري اين طرح باشد، و اين مؤسسه نيز مي‌تواند براي تهيه محتوا و ايفاي نقش نرم افزاري اقدام کند.

    علامه مصباح يزدي با اشاره به اين‌که اجراي منظم چنين برنامه‌اي، تحول فکري خوبي را در آينده در پاکستان رقم خواهد زد، ادامه داد: تهيه محتوا براي آموزش به طلاب پاکستاني توسط مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) بدون هماهنگي با مراکز ديگر، ضمانت اجرا نخواهد داشت و چه بسا تلاش‌هايي صورت بگيرد، اما به هيچ نتيجه‌اي نرسد.

    گفتني است اين ديدار چهارشنبه اول بهمن ماه سالجاري در سالن تشريفات مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) برگزار شد. 

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/4891

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه