يكشنبه: 21 ارديبهشت 1404

شما اینجا هستید

دكتر كريمي: نبايد دنبال ايجاد اخلاق در كودكان باشيم، بلكه بايد زمينه را براي شكفته شدن اخلاق كودك آماده كنيم

    به گزارش مرکز خبر و اطلاع رسانی روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) به نقل از تبیین یک روانشناس با بيان اين كه ما نبايد اخلاق را در كودكان ايجاد كنيم، بلكه بايد ارزش هاي اخلاقي كه در وجود آن ها وجود دارد را احيا كرده و پرورش دهيم، ادامه داد: ما دو نوع اخلاق داريم، يك نوع اخلاق برخاسته از درون است كه همان احياي فضائل اخلاقي فطري است و يك نوع اخلاق برساخته از بيرون است كه همان اخلاق هاي ضد ارزشي است كه از بيرون بر كودك و فرد تحميل مي شود.


    در ادامه سلسله نشست هاي خانه خوبان، نشستي باعنوان « باز باران » با موضوع راهكار هاي ايجاد تحول اخلاقي در كودكان برگزار شد.
    دكتر عبدالعظيم كريمي در اين نشست با اشاره به روايتي، اخلاق را ظرف دين بيان كرد و افزود: ارزش هاي اخلاقي درنهاد هر كسي، به صورت فطري وجود دارد و فقط كافي است كه آن ها در كودك احيا شوند.
    اين روانشناس ادامه داد: اگر گاهي در كودكان با بي اخلاقي مواجه مي شويم، در واقع به خاطر برخورد هاي اشتباه ما با آنهاست.
    وي با بيان اين كه ما نبايد اخلاق را در كودكان ايجاد كنيم، بلكه بايد ارزش هاي اخلاقي كه در وجود آن ها وجود دارد را احيا كرده و پرورش دهيم، ادامه داد: ما دو نوع اخلاق داريم، يك نوع اخلاق برخاسته از درون است كه همان احياي فضائل اخلاقي فطري است و يك نوع اخلاق برساخته از بيرون است كه همان اخلاق هاي ضد ارزشي است كه از بيرون بر كودك و فرد تحميل مي شود.
    اين استاديار دانشگاه به سخن استاد مطهري در زمينه تربيت فرزند اشاره و خاطر نشان كرد: هنر باغبان اين نيست كه غنچه را بشكوفاند، بلكه بايد زمينه را فراهم كند تا غنچه خودش بشكفد، في الواقع فاعل شكفتن نه باغبان بلكه خود غنچه است؛ چرا كه اگر باغبان بخواهد غنچه را بشكوفاند، گلبرگ ها پژمرده خواهند شد. در تربيت فرزند نيز بايد زمينه براي شكفتن فضائل اخلاقي آماده شود، نه اين كه اخلاق در آن ها ايجاد شود.
    دكتر عبدالعظيم كريمي با اشاره به نمونه هايي اظهار داشت: مثلا كودك خودش فطرتا راستگو است، اين ما هستيم كه او را به دروغگويي سوق مي دهيم، كودك به دنبال شناخت و فهم و كسب علم است – هر چند گاه به فضولي تعبير مي شود – اما كاري مي كنيم كه حتي وي در چند سال بعد با تشويق و نمره و نظاير اين ها هم رغبتي به درس خواندن ندارد. نمونه ديگر اين كه كودك نسبت به جهان بيرون حس عرفاني و جان انگاري دارد و همه چيز را زنده مي بيند، لذا با عروسك خودش سخن مي گويد و اين يك حالت عرفاني و مثبت است، اما ما با رفتار هاي خود اين فضائل را از وي دور مي كنيم.
    وي ادامه داد: گاهي علي رغم سرمايه گذاري هاي آموزشي اخلاقي، هيچ نتيجه اي نمي بينيم و اين به دليل عدم توجه به اين نكته است كه نبايد اخلاق را ايجاد كرد.
    وي در ادامه به برخي از سئوالات حاضران در خصوص تربيت كودك پاسخ داد.
    گفتني است نشست خانه خوبان با عنوان « باز باران » دو شنبه 22 دي ماه در سالن همايش هاي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) برگزار شد.

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/4828

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه