اولين همايش از سلسله‌همايش‌هاي ملي بررسي پيامدهاي تغييرات جمعيت در ارديبهشت 1392 در قم برگزار مي‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمين دكتر محمد‌ناصر سقاي بي‌ريا، دبير علمي اين همايش، ضمن اظهار مطالب فوق افزود، پس از هشدار سال قبل مقام معظم رهبري در خصوص موضوع تهديد نسل و اظهارنظر كارشناسان مختلف دانشگاهي و حوزوي در خصوص پيامدهاي تغييرات جمعيتي، معاونت پژوهشي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني ره بر آن شد تا با همكاري ديگر مراكز علمي، پژوهشي و اجرايي كشور، با برگزاري سلسله‌همايش‌هايي نقش تغييرات جمعيتي و پيامدهاي سياسي، امنيتي، فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي و... آن را بررسي نمايد؛ زيرا افت شديد نرخ رشد جمعيت در ايران، نيازمند بازنگري همه‌جانبه در سياست‌هاي كلان كشور است.
    دكتر بي‌ريا افزود: بررسي موضوع تغييرات جمعيت، داراي ابعاد مختلفي است كه متأسفانه در سياست جمعيتي كشور، در راستاي كاهش شديد جمعيت مورد غفلت واقع شده است. ابعاد فقهي و ديني مسئله، فلسفة جمعيت و مباحث ايدئولوژيك، ‌مشكلات اقتصادي ناشي از افزايش متوسط سن جامعه، جنبه‌هاي سياسي و امنيتي، پيامدهاي جمعيتي و جامعه‌شناختي، مسائل تربيتي و روان‌شناختي، از مهم‌ترين ابعاد علمي اين موضوع است كه اميدواريم با مشاركت فعال انديشمندان حوزوي و دانشگاهي بتوانيم در تحقق اين هدف موفق باشيم. همچنين مشاركت و همكاري برخي نهادهاي قانون‌گذاري و اجرايي كشور، زمينة اجرايي‌شدن سياسيت‌هاي درست را فراهم خواهد كرد.
    دبير علمي اين همايش ضمن اعلام اين خبر كه محورهاي فراخوان مقاله اين همايش به‌زودي اعلام خواهد شد، از صاحب‌نظرات و اساتيد مراكز علمي درخواست كرد تا با همكاري، مشاركت علمي و ارسال مقالات، بر غناي اين همايش بيفزايند.
    علاقه‌مندان براي كسب اطلاعات بيشتر از چگونگي برگزاري اين همايش، مي‌توانند با شماره تلفن 2909090 – 0251 تماس بگيرند. همچنين رايانامه Hamayesh@iki.ac.ir آماده دريافت مقالات، پيشنهادها و طرح‌هاي پژوهشي مي‌باشد.