شما اینجا هستید
اقتصاد مقاومتي امري پويا، دراز مدت و در جهت توانمند سازي شاكله اقتصادي كشور است
اقتصاد مقاومتي امري پويا، دراز مدت و در جهت توانمند سازي شاكله اقتصادي كشور است
به گزارش مرکز خبر و اطلاع رسانی روابط عمومی، دکتر دهقانی در جمع اعضاء کانون طلوع مؤسسه امام خمینی (ره)، ويژگي هاي اقتصاد مقاومتي را تببین کردد.
دکتر محمود دهقانی با اشاره به وجود منفذهايي به عنوان نقاط ضعف در اقتصاد كشور، گفت: دشمن از وجود اين نقاط ضعف آگاه بوده و با فشارهاي خود قصد اخلال در نظام اقتصادي و تضعيف نظام اسلامي را دارد.
وي ابراز داشت: مقام معظم رهبري نيز به اين موضوع اشراف دارند و از همين رو نامگذاري هاي چند سال اخير مربوط به مباحث اقتصادي بوده است.
مدير مسئول هفته نامه پرتو با اشاره به تأكيدات مقام معظم رهبري بر اقتصاد مقاومتي ادامه داد: معظم له 2 سال پيش بحث اقتصاد مقاومتي را در سخنراني خود مطرح كردند و امسال مورد تأكيد بيشتر قرار دادند.
وي با بيان اينكه اقتصاد مقاومتي با مقاومت اقتصادي فرق دارد، ابراز داشت: به عنوان نمونه وقتي كشور در ساخت بنزين خودكفا شد، نوعي اقتصاد مقاومتي بود، در حاليكه مقاومت اقتصادي يعني كاهش شديد مصرف و نوعي رياضت اقتصادي. كشور در اقتصاد مقاومتي سعي در رسيدن به استقلال و خوداتكايي دارد.
دکتر محمود دهقاني با اشاره به لزوم مصرف صحيح و جلوگيري از اسراف در راستاي اقتصاد مقاومتي ابراز داشت: مصرف صحيح و عدم اسراف در اقتصاد مقاومتي سبب آزاد شدن منابع در جهت استفاده بهينه و در نتيجه رونق گرفتن فعاليت هاي اقتصادي مي شود.
وي با تأكيد بر لزوم مديريت مصرف، به ارائه آمارهايي در اين زمينه پرداخت و خاطر نشان كرد: در برخي از موارد، مصرف در كشور ايران بيش از مصرف كشورهايي با جمعيت بالاي يك ميليارد نفر مانند هند و چين است.
عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی (ره) با اشاره به تأكيدات مقام معظم رهبري در خصوص مردمي كردن اقتصاد اظهار داشت: اقتصاد ما قبل از انقلاب و به خصوص در زمان محمدرضا شاه دولتي بود و بعد از انقلاب با توجه به ضروريات انقلاب و به ويژه جنگ تحميلي، دولتي بودن اقتصاد ادامه يافت و مسأله مردمي بودن اقتصاد مورد توجه قرار نگرفت.
عضو كانون طلوع با بيان اينكه، برخي، مردمي بودن اقتصاد را به معناي غربي بودن آن مي دانند، ابراز داشت: اتفاقا مردمي شدن اقتصاد، اسلامي است و اين مسأله در نظرات حضرت امام خميني(ره) نيز مشهود و مورد تأكيد ايشان نيز بوده است.
عضو شوراي علمي مركز مطالعات استراتژيك رياست جمهوري با اشاره به تأكيدات مقام معظم رهبري بر كاهش وابستگي صدساله به نفت واستفاده حداكثري از زمان، منابع و امكانات ادامه داد: متأسفانه بهره وري در كشور نسبتا پايين است.
وي بهره وري را نسبت ستاندهها بر داده ها دانست و افزود: هرچه نتيجه اين كسر افزايش پيدا كند، بهره وري نيز بالاتر مي رود كه با توجه به امكانات و منابع و نيروي انساني طبعا سه راه كلي براي افزايش بهرهوري وجود دارد، راه اول؛ كاهش هزينه هاي توليد بدون افت محصول، راه دوم؛ افزايش محصول با حفظ و ثبات هزينه ها و راه سوم؛ هم كاهش هزينه و هم افزايش محصول مي باشد كه راهكارهايي نيز براي هريك از اين سه راه در نظر گرفته ميشود.
مدير مسئول هفته نامه پرتو سخن به تأكيدات رهبري بر حركت صحيح و اصولي بر اساس برنامه ريزي و نه تصميمات خلق الساعه اشاره و خاطر نشان كرد: يكي از آفات مزمن كشور ما اين است كه گاهي ديده مي شود برخي مقامات تصميماتي مي گيرند و هنوز چند ماه از عمر آن نگذشته، مصوبه را لغو مي كنند.
وي با تأكيد بر لزوم تأمين امنيت اقتصادي خاطر نشان كرد: تصميمات اقتصادي كه گرفته مي شود، بايد با برنامه ريزي بوده و داراي ثباتي حداقل 5 ساله باشند، چرا كه حتي احتمال تغيير در برنامه هاي اقتصادي در ذهن سرمايه گذار تأثيرگذاشته و وقتي احتمال بدهد مثلا با كاهش تعرفه ها قراراست سودش كم شود و يا سودي نبرد، قطعا در آن زمينه سرمايه گذاري نخواهد كرد.
مدير مسئول هفته نامه پرتو با اشاره به اينكه اقتصاد مقاومتي امري پويا، دراز مدت و در جهت توانمند سازي شاكله اقتصادي كشور است، ادامه داد: مدیریت مصرف و جلوگیری از اسراف، تأکید بر مصرف کالای داخلی، مردمی کردن اقتصاد به عنوان یکی از الزامات اقتصاد مقاومتی، کاهش وابستگی صدساله به نفت به عنوان امری لازم، حرکت بر اساس برنامه نه تصمیمهای خلقالساعه، استفاده حداکثری از زمان، منابع و امکانات از جمله مولفه هاي اقتصاد مقاومتي هستند كه مورد تأكيد مقام معظم رهبري نيز قرار گرفته است.
محمود دهقاني با اشاره به اينكه جوانان بايد به دنبال مشاغل توليدي بروند، اظهار داشت: دو رويكرد در توليد ملي در نظر گرفته مي شود، جايگزيني واردات و توسعه صادرات. رويكرد اول بدين معناست كه ما همان كالاهايي را كه وارد مي كرديدم، در كشور خود توليد كنيم و رويكرد دوم يعني اينكه هدف از توليد غير از تأمين نيازهاي داخلي، توليد براي صادرات نيز مورد نظر قرار گيرد، لذا اگر كسي پولي دارد نبايد به دلالي و خريد و فروش دلار بپردازد، بلكه بايد با جريان انداختن پول در زمينه توليد، شرايط را براي توليد ملي و تحقق اقتصاد مقاومتي فراهم كند.
عضو كانون طلوع با اشاره به اينكه تحقق اقتصاد مقاومتي به شدت نيازمند به همكاري مردم است، ادامه داد: متأسفانه عليرغم توصيه هاي رهبري، هنوز مردم در بازار نسبت به جنس خارجي اقبال دارند، در حاليكه بايد جنس داخلي مورد توجه قرار بگيرد و بايد جنس ايراني را حتي اگر با كيفيت پايين تري نسبت به كالاي خارجي عرضه مي شود، خريد تا توليد كننده بتواند روي پاي خود بايستد، و همين مسأله یکی از کلیدی ترین مسائل اقتصاد مقاومتی است، در حاليكه متأسفانه توليد كنندگان در كشور ثروتمندي مانند ايران ، دچار مشكل هستند.
وي با اشاره به رواج تفكر باطلي که در خصوص سرمايه داراست ابراز داشت: متأسفانه نوعي نگاه منفي به سرمايه دار وجود دارد و همين باعث شده تا سرمايه داري كه پول مشروع هم دارد، جرإت نكند، كارخانه توليدي بزند و اين فرهنگ و نگاه اشتباه بايد از جامعه حذف شود.
مدير مسئول پرتو در پايان با اشاره به لزوم رهايي اقتصاد كشور از وابستگي به نفت ابراز داشت: بايد مبلغان و كساني كه سخنشان در بين مردم نفوذ دارد، به گونه اي ترويج و فرهنگسازي كنند كه دولت خود را موظف ببيند، سالانه ده درصد از وابستگي اقتصاد خود را به نفت كم كند و اين كار هم شدني است.
- برای ارسال دیدگاه وارد شوید.
آخرین اخبار
- 1 از 5
- بعدی