شما اینجا هستید
بررسی «نقش ولی فقیه در مدیریت جامعه» در سیوپنجمین نشست انجمن فارغالتحصیلان
به گزارش روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) حجتالاسلام والمسلمین دکتر علی مصباح، دبیر کل انجمن فارغالتحصیلان مؤسسه در یک مصاحبه اختصاصی با خبرنگار روابط عمومی مؤسسه اظهار داشت: انجمن فارغالتحصیلان مؤسسه امام خمینی(ره) هر سال، دو نشست عمومی برگزار میکند و از همه فارغالتحصیلان برای حضور و تبادل نظر در نشست دعوت مینماید که در ادامه برگزاری همین نشستها، صبح روز جمعه بیست و یکم اردیبهشتماه 1397 قرار است نشست دیگری از سلسله نشستهای انجمن فارغالتحصیلان برگزار گردد.
وی با اشاره به موضوع سیوپنجمین نشست انجمن فارغالتحصیلان که «نقش ولی فقیه در مدیریت جامعه و وظیفه مردم به ویژه روحانیت» میباشد، گفت: انتخاب این موضوع به عنوان محور این نشست متناسب با نیازهای جامعه و مسایل روز میباشد. بهویژه مخاطبانی که در این نشست حضور دارند، تحصیلکردههای حوزوی و تأثیرگذار در مجامع علمی و دانشگاهی هستند که با اقشار مختلف مردم نیز در ارتباط و در معرض سؤال های بسیاری در زمینههای فرهنگی و اجتماعی قرار میگیرند؛ با توجه به چنین دلایل و عناصری موضوع نشست انجمن فارغالتحصیلان انتخاب و تعیین میشود.
عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) تصریح کرد: یکی از مشخصههای برجسته این نظام بلکه برجستهترین مشخصه نظام جمهوری اسلامی این است که در رأس این نظام، ولی فقیه قرار دارد که نماینده و نائب ولی عصر(عج) در عصر غیبت است و بر چنین منصبی تکیه میزند و مردم با چنین اعتقادی به این نظام نگاه میکنند و سایر شئون سیاسی و اجتماعی این نظام را میبینند و انتظارات و رفتارشان را تنظیم میکنند.
وی در ادامه افزود: فارغ از این اصل روشن و بدیهی، سؤال این است که نقش ولیفقیه در سلسله مراتب مدیریتی جامعه اسلامی دقیقا چه میباشد و در چه زمینههایی ورود پیدا میکنند و یا ورود پیدا نمیکنند؟
دکتر علی مصباح برای تبیین موضوع نشست انجمن فارغالتحصیلان که نقش ولی فقیه در مدیریت جامعه وظیفه مردم بهویژه روحانیت میباشد، گفت: ولی فقیه در آن جایی که نظر میدهند و یا دخالت میکنند مبنایشان چیست؟ و آنجایی که دخالت نمیکنند بر چه مبنایی عمل میکنند و چرا دخالت نمیکنند و اینها چه آثاری بر سیاستگذاری و برنامهریزیها و رفتارهای دولتها و سایر سطوح مدیریتی جامعه میگذارد؟ اینها جزئیاتی هستند که کمتر به آن پرداخته شده یا بحث کمتری در رابطه با آن انجام شده است.
دبیر کل انجمن فارغالتحصیلان ادامه داد: اینگونه ابهامها، شبهات و سؤالاتی را بهوجود میآورد که گاهی در شکل سؤال و گاهی هم در شکل شبهه، خودش را نشان میدهد و گاهی دستاویزی را برای مخالفان و دشمنان فراهم میسازد تا اینکه بهانههایی پیدا میشود و به نظام جمهوری اسلامی حمله میکنند.
وی با اشاره به اینکه از یک طرف جایگاه ولیفقیه و نقش ایشان در مدیریت جامعه اسلامی روشن شود، و از طرف دیگر اینکه مردم چه وظیفه مهمی در مقابل ولی فقیه دارند، خاطرنشان کرد: چه بسا ولیفقیه نظری و یا رهنمودی ارائه میفرماید و مردم را به یک سمت و جهتی دعوت مینماید و جهتدهی میکنند که اگر مردم آن را دنبال نکنند و جدی نگیرند و به میدان نیایند، به صرف اینکه ولیفقیه چنین نظری دارد و چنین راهنمایی کرده است کفایت نمیکند.
دکتر علی مصباح به نقل جملهای از شهید لطفی نیاسر پرداخت و گفت: نکته جالبی از این شهید نقل شد که وقتی حضرت آقا فرمودند «اسرائیل 25 سال دیگر را نخواهد دید»، این شهید گفته بودند: این فرمایش آقا در واقع تعیین تکلیف برای ماست، یعنی ما باید کاری کنیم که اسرائیل در 25 سال دیگر وجود نداشته باشد، نه اینکه خود به خود چنین اتفاقی خواهد افتاد.
دکتر علی مصباح گفت: روحانیت حلقه اتصال بین ولی فقیه و مردم هستند که هم از نظر فکری و نظری و هم از نظر عملی الگو و مورد توجه مردم هستند، بنابراین در رابطه با سیاستهایی که مقام معظم رهبری تعیین و ترسیم میکنند و رهنمودهایی که در مسایل مدیریتی ارائه میفرماید، روحانیون وظیفه سنگینی دارند.
دبیر کل انجمن فارغالتحصیلان با اشاره به این دو بعد و مسئلهای که ذکر شد، یادآور شد: اینها موضوعاتی هستند که دغدغه متفکران جامعه و قشرهای تحصیلکرده میباشد و در این باره سؤالهای زیادی مطرح میشود و شبهات زیادی در این زمینهها وجود دارد. بنابراین شورای مرکزی انجمن فارغالتحصیلان مؤسسه امام خمینی(ره) این مسائل را موضوع بحث نشست قرار داده است تا انشاءالله از نظرهای ارزشمند اساتید معظمی که دعوت می شوند و هم از نظرات مهم فارغالتحصیلان مؤسسه که در جلسه حضور دارند استفاده کنیم.
آخرین اخبار
- 1 از 5
- بعدی