شما اینجا هستید
بازديد معاونان و اساتيد دانشگاه باقرالعلوم از مرکز پژوهشي دايرةالمعارف علوم عقلي اسلامي
در اين بازديد که با حضور مسئولان دانشگاه باقرالعلوم(عليهالسّلام) حججالإسلام و المسلمين دکتر سيد محمود موسوي (مدير گروه فلسفه و کلام و عضو هيئت علمي)، دکتر يارعلي کرد فيروزجايي (معاون پژوهشي و عضو هيئت علمي)، سيد ناصر موسوي (مدير حوزه رياست و روابط عمومي) و آقاي دکتر محمد ستوده (معاون آموزش و فرهنگي و عضو هيئت علمي) در تاريخ 98/10/22 انجام شد، دستآوردها و آثار مرکز پژوهشي دائرةالمعارف به نمايش گذاشته شد. سپس اساتيد محترم در جلسهاي ديدگاهها و پيشنهادهاي خود را درباره اين دستاوردها مطرح کردند.
در آغاز اين جلسه جناب حجتالإسلام و المسلمين دکتر فيروزجايي اظهار کردند: خود من سالهاي قبل، محقق مرکز دايرةالمعارف بودم و همان موقع شاهد بودم که وقتي اساتيدي از تهران يا جاهاي ديگر ميآمدند و با فعاليتهاي اين مرکز آشنا ميشدند، بسيار شگفتزده شده و محققان را براي انجام چنين کارهايي تحسين ميکردند.
ايشان گفت: آثاري که امروز در اين مرکز شاهد آن هستيم، با وجود آنکه هنوز محصول اصلي اين مرکز به بار ننشسته و اين آثار جنبه مقدماتي براي دايرةالمعارف علوم عقلي دارند؛ بااينحال، هم از نظر کميت و تعداد مجلدات و هم از نظر کيفيت، آثار بسيار ارزشمندي هستند که براي پژوهشگران مختلف، اعم از دانشجويان و طلاب در عرصه علوم عقلي قابل استفادهاند.
در ادامه، جناب حجتالإسلام و المسلمين دکتر موسوي با ابراز خرسندي از کارهاي دشوار صورت گرفته گفت: دستاوردهاي مرکز دايرةالمعارف دو ويژگي مهم دارد: يکي کميت، گستردگي و ماندگاري آثار و ديگري کيفيت و در مطلوب بودن سطح آنهاست. افزون براينکه فعاليتهاي انجام گرفته در اين مرکز تحت اشراف علماي بزرگي همچون حضرت آيتالله مصباح، آيتالله فياضي و اساتيد ديگر و با مديريت جناب حجتالسّلام و المسلمين دکتر ابوترابي انجام شده است که همين امر اطمينان بيشتر محققان و پژوهشگران استفاده کننده از اين آثار را به دنبال خواهد داشت و اين افراد برجسته، پشتوانه علمي اين آثار بهشمار ميآيند.
در اين ديدار جناب آقاي دکتر محمد ستوده نيز اظهار کردند: بسيار خوشحالم که امروز در اين مرکز علمي با يکسري از کارهاي بنيادين و ريشهاي که براي توسعه علم و دانش نياز جدي است آشنا شدم. کارهايي که پيش از انقلاب شکوهمند اسلامي فقط در کشورهاي غربي انجام ميگرفت و آنها را بهعنوان مرجع بسياري از علوم معرفي ميکرد، اما پس از انقلاب اسلامي، اين فعاليتها در ايران آغاز شد و امروز دستاوردهاي مرکز دايرةالمعارف بهويژه اصطلاحنامهها، کتابشناسيها و نسخههاي خطي ميتواند بهعنوان مجموعه علمي بسيار غني به دوستداران علوم عقلي معرفي شود.
ايشان افزود با توجه به تحصيل برخي از دانشجويان در رشتههاي علوم عقلي و از جمله فلسفههاي مضاف در دانشگاه باقرالعلوم(عليهالسّلام) و نياز مبرم آنان به يک پشتوانه علمي، و با توجه به مرجعيت علمي مؤسسه امام خميني(ره) در اين حوزه، اميدواريم با همکاري يکديگر بتوانيم منابع مورد نياز براي تقويت علمي اساتيد، محققان و دانشجويان دانشگاه را فراهم نماييم.
در ادامه جناب حجتالإسلام و المسلمين دکتر احمد ابوترابي (رياست مرکز دايرةالمعارف) ضمن خوشآمدگويي به اساتيد دانشگاه باقرالعلوم(عليهالسّلام) به تشريح فعاليتهاي انجام شده در مرکز دايرةالمعارف پرداخته و آمادگي خود را جهت هرگونه همکاري با مجموعه علمي دانشگاه باقرالعلوم(عليهالسّلام) براي تقويت بنيه علمي پژوهشگران و دانشجويان آنجا اعلام کردند.
در پايان جناب حجتالإسلام و المسلمين محمد کريمي (قائم قام مرکز) نيز به معرفي نرمافزارهاي توليدي مرکز و ويژگيهاي آنها پرداختند.
آخرین اخبار
- 1 از 5
- بعدی