پنجشنبه: 9 فروردين 1403

بيانيه مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) بمناسبت سالروز «شهادت استاد شهيد مطهري(ره)»

بسم‌الله الرحمن الرحيم
    دوازدهم اردیبهشت سالروز هجوم طوفان جهالت به خورشید نورانیت و علم است! طغیانی که نه تنها نور علم را خاموش نکرد که غبار و ابر تیرگی و تاریکی را از ساحت آسمان آموختن و آموزگاری سترد. حق آشکارتر و ناحق رسواتر شد.
    این روز یادآور شهادت علامه‌ای بزرگ و ناشناخته است که پرتو افکن محافل علم و اندیشه بود. استاد مرتضی مطهری، فرزانه‌ای که سودای اصلاح حوزه را داشت و شوق تربیت دانشگاه. بلند اندیشه‌ای که قلمش قله‌های دانش را فتح می‌کرد و قدمش پله‌های ترقی را که «يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَ الَّذينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجاتٍ وَ اللَّهُ بِما تَعْمَلُونَ خَبيرٌ » (11مجادله) .
    شهید مطهری علامه بود اما نه دائره المعارفی که زمان را نشناسد و درد را نداند. درد را درک می کرد و درمان را تدارک . نیک می‌دانست رگه های جهل و عصبیت را چگونه از گوهر دانش بزداید و فریب واژگان زینت داده شده را نخورد.
    صراحت بیانش شمشیر بران و لطافت طبعش به زلالی باران؛ فرود آینده و زنده کننده! جریان حق را از پس فتنه ها می شناخت و نفاق و تهجر و غرب‌زدگي را در هر لباس و مقامی مایوس و نومید می کرد.
    او کشته شد از شدت بصیرت چه فرقان حق و باطل را بدست آورده بود و در جدال با خوارج زمان خویش ذوالفقار قلم را دمی بی دم فرونمی‌گذاشت.
    رجز واژگانش زجرکش اصحاب فتنه و صلای کلامش تسلای راست گامان ، زندگی اش روح افزای جبهه حق و شهادتش پرواز روح به بهشت جهادگران. مطهری زیست که زندگی را بیاموزد و مرگ سرخ را برگزید تا زندگی را جاودانه سازد.
    نفاق و تهجر این پیکره معرفت و بصیرت را از دیده مردمان ربود به این خیال که هنر مردان خداجو را بتوان از خاطره ها زدود اما نیرنگ بازان رفتند و فنا شدند و خون مطهری هنوز در رگ ها می جوشد و زنده است.
    هربار که مادر زمان آبستن فتنه و حادثه می شود این پژواک فریاد روشنگر مطهری است که در گوش تاریخ نواخته و فتنه را در نطفه می‌خشکاند!
    این است که هر سال که از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی می گذرد جای خالی حاصل عمر امام امت، بیشتر چشم ها را به اشک فراق و نیاز می شوید و قلب ها را تشنه تر می سازد. نگاه ها در پی سخنان آشنایی است که از استاد بگوید و استادانه بگوید.
    شاید حکمت همین است که رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه‌ای در باره آیت الله مصباح یزدی می‌فرمایند: «اگر خداى متعال به نسل كنونى ما، اين توفيق را نداد كه از شخصيت هايى مانند علامه طباطبائى و شهيد مطهرى استفاده كند، اما به لطف خدا اين شخصيت عزيز و عظيم¬القدر، خلاء آن عزيزان را در زمان ما پر كرده است»
    و صد البته پرچم بصیرت در اهتزاز خواهد بود و نور افشانی عالمان ربانی که سرزنش سرزنش گران آنان را از جهادشان باز نخواهد داشت مستدام است. این است که امروز نیز مطهری های زمان علیه گروهک های انحراف هشدار می دهند : « جاي تعجب نيست اگر برخي از ياران امام، روزي عليه اسلام و انقلاب به پا خيزند (همانگونه كه سران فتنه گذشته اين چنين کردند)، و جاي تعجب نخواهد بود اگر برخي از كساني كه امروز دم از رهبري مي‌زنند و از ياران رهبري هستند، فردا فتنه بزرگ‌تري را به وجود آورند. خطري كه من احساس مي‌كنم شديدترين خطري است كه تا كنون اسلام را تهديد كرده است و آن هم از سوي نفوذي‌هايي است كه در بين خودي‌ها در حال رشد هستند»