تعلیم و تربیت ارزش‌ها مقدمه‌ای برای سبک زندگی اسلامی....

تعلیم و تربیت ارزش‌ها مقدمه‌ای برای سبک زندگی اسلامی

به گزارش مرکز خبر و اطلاع‌رسانی روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) کنفرانس خبری مربوط به همایش ملی «تعلیم و تربیت ارزش‌ها» روز یکشنبه 19/9/1391 در سالن اندیشه مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار گردید.

دکتر رهنمایی با اشاره به مکاتبی که در غرب برای تعلیم و تربیت مطرح می‌شود، گفت: نقطه اشتراک آنها در ارزش‌های لیبرال‌دموکرات غربی می‌باشد و می‌خواهند آن را در همه جای جهان توسعه دهند و جهانی‌سازی کنند، این مکتب‌ها عبارتند از:
character education
Values Clarification
Liberal Values education
Narrative Values education
Democratic Values education
Post-modern Values education
Comprehensive Values education

دکتر رهنمایی با اشاره به اینکه صیانت از ارزش‌ها دغدغه امام و شهدا و مقام معظم رهبری است، خاطرنشان کرد: هنوز نتوانسته‌ایم یک سبک زندگی بر اساس منویات امام و رهبری و نیز ارزش‌های به یاد مانده از شهدا داشته باشیم و هنوز مکتب سازی و گفتمان سازی نشده است.

مدیر همایش ملی تعلیم و تربیت ارزش‌ها درخصوص کاربردی کردن ارزش‌ها اظهار داشت: ارزش‌ها کانال ارتباطی سبک زندگی است و باید به پیاده سازی سبک زندگی اسلامی مبتنی بر ارزش‌‌ها مقید باشیم. ماه محرم و صفر و ماه مبارک رمضان فرصت خوب و کمک بزرگی است که سخنرانان بتوانند دغدغه‌های جدی را مطرح کنند. باید با پشتوانه محکم فرهنگی قرآن و روایات مجموعه‌ای از ارزش‌ها، دستورالعمل و بخش‌نامه شود. البته صداوسیما هم می‌تواند برای این مکتب‌سازی کمک کند و نظریه‌پردازی‌ها و اظهار نظرها را به‌صورت خاص نشان دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر سیداحمد رهنمایی، مدیر همایش ملی «تعلیم و تربیت ارزش‌ها» در ادامه گفت: همایش ملی تعلیم و تربیت ارزش‌‌ها روز پنج شنبه 23 آذرماه سال جاری در تالار مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار می‌گردد.
مدیر گروه علوم تربتیی مؤسسه امام خمینی(ره) در این کنفرانس اظهار داشت: این همایش با مشارکت تعدادی از مراکز حوزوی و دانشگاهی برگزار خواهد شد. مراکزی مانند جامعه‌المصطفی‌العالمیه، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی، اخلاق و تربیت اسلامی، وزارت علوم تحقیقات و فن‌آوری، دانشگاه علامه طباطبایی، دبیرخانه شورای عالی آموزش و پرورش، معاونت تهذیب حوزه‌های علمیه، دانشگاه اصفهان و انجمن تعلیم و تربیت اسلامی در برگزاری این همایش مشارکت دارند.

وی اضافه کرد: در این همایش که با فراخوان مقاله انجام گرفت، 140 مقاله دریافت شد و 36 مقاله با استانداردهای بالا پذیرفته شده است که با توجه به کمبود بودجه چاپ مجموعه مقاله‌ها به‌عنوان یک کتاب مقدور نمی‌باشد اما خوشبختانه در مجله معرفت شماره 179، ویژه علوم تربیتی، 9 مقاله به چاپ رسیده است و در اختیار شرکت‌کنندگان در همایش قرار خواهد گرفت و نیز 6 مقاله در مجله اسلام و پژوهش‌های تربیتی (شماره هشتم) چاپ شده است.

مراکز همکار:
شوراي عالي وزارت آموزش و پرورش
جامعة‌المصطفي العالميه
انجمن تعليم و تربيت اسلامي
دانشگاه اصفهان
معاونت تهذيب حوزة علميه
دانشگاه علامه طباطبايي
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
مقدمه:

گروه علوم تربيتي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) در نظر دارد با استعانت از درگاه الهي بر اساس شرح وظايف و رسالت خطير پژوهشي خود، همايش ملي «تعليم و تربيت ارزش‌ها» ا برگزار كند. بي‌ترديد، برگزاري چنين همايش مهمي مستلزم هم‌انديشي، هماهنگي و همکاري صاحب‌نظراني است که صيانت از ارزش‌ها و راه‌هاي نهادينه‌سازي ارزش‌ها، دغدغة اصلي آنان است. از اين‌رو، از همه انديشمندان، پژوهشگران، استادن و دانشجويان دعوت مي‌كنيم با ارسال مقالات خود بر اساس محورهاي اين همايش، در اين تلاش علمي سهيم شوند.
محورهاي همايش:

اقتصادي
    اجتماعي
    فرهنگي
5. بررسی و تحلیل رويکردها در تعليم و تربيت ارزش‌ها:
    پراگماتیسم
    پست‌مدرن
    تبييني
    داستاني
    ليبرال – دموکراسی
    مدرنیسم
    منش‌پروري